Manisa’da heyecan yarattı

EKONOMİ (YH) - Yıldız Haber | 10.07.2024 - 09:16, Güncelleme: 10.07.2024 - 09:16 3444+ kez okundu.
 

Manisa’da heyecan yarattı

Çinli BYD firması ile Türkiye’ye yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım yapmak için anlaşma sağlanması ve Manisa’ya kurulacak üretim tesisi devasa yatırımı
Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) ve Manisa Emlak Müşavirleri Derneği (MEMDER) Başkanı Bahattin Akyüz,  dünya’nın en büyük elektrikli araç üreticilerinden olan Çinli BYD firması ile Türkiye’ye yaklaşık 1 Milyar dolarlık yatırım yapmak için anlaşma sağlanması ve Manisa’ya kurulacak üretim tesisi ve Ar-Ge merkezini kapsayan devasa yatırımın Manisa için çok önemli bir yatırım olduğunu vurguladı. Akyüz, bu yatırımın Manisa’yı uçuracağını ifade ederek, Manisa’nın ufkunu açacağını potansiyelini yükselteceğini ve sanayinin daha da gelişeceğini açıkladı. Akyüz, yatırım sayesinde 5 bin kişinin istihdam edileceğini belirterek, Manisa’da yeteri kadar konut olmasının büyük bir sıkıntı olduğunu kaydetti. Akyüz, yeni yatarımın Manisa esnafını da katkı sağlayacağını dile getirdi,  fırsatçıların bunu fırsata çevirmemesi gerektiğini söyledi.  Başkan Akyüz, dünya devi otomobil firmasının Manisa’ya gelmesinin çok önemli bir yatırım olduğunu kaydetti. Akyüz, “Daha öncede bir Alman firması Wolkswagen grubu geliyordu. Fakat bazı siyasi olaylara takıldı. Manisa’ya yatırım yapmayı, Türkiye’ye yatırım yapmaktan vazgeçti. O zaman Manisa için mutluluk verici bir durumdu. Yeni yatırımla 5 bin kişinin çalışacağı, istihdam edileceği ifade ediliyor.  Bu yatırımın ilk ayağı olan sözleşme Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla gerçekleşti. Bunu yakinen takip ediyoruz. Bizi cesaretlendirdi, Manisa için çok önemli bir yatırım olacağına inanıyoruz. Tabi bunu iyi niyetle kullanmamız lazım. Daha önceki yatırımcı gibi düşünmememiz lazım. Manisa’mızın ufkunun açılacağını, potansiyelinin yükseleceğini ve sanayimizin daha da gelişeceğini ümit ediyoruz. Burada işsiz insanlara iş imkanı sağlayan, Manisa’nın gıdasından giyimine varasıya kadar her türlü esnafı heyecanlandıran bir olay. Ama bunu fırsatçı kesimi fırsata dönüştürmemesi lazım. Bu çok önemli bir konu” dedi.  Yeni yatırımla 5 bin kişinin istihdam edileceğinin öngörüldüğünü kaydeden Akyüz, “5 bin yeni istihdam demek bunların burada ikamet etmesi, gerek kiralık gerekse satılık olarak bu kişilerin burada barındırılması için elimizden geleni yapmalıyız.  Manisa’da yeteri sayıda konutun olmaması bizleri üzüyor. Yakın komşumuzu olan İzmir’e bazı güzelliklerimizi kaptırmamamız lazım. Manisa’da barınacak insanlara kol kanat gelmemiz lazım. Çünkü az bir sayı değil. Bu kadar işçinin ya da yarısının bu şehirde kalması bile Manisa’mız için çok büyük bir potansiyeldir. Yeni yatırım Manisa’ya heyecan katıyor. Manisalıların da heyecanlandığını düşünüyorum. Çünkü gerçekten çok büyük bir yatırım. Amerikan devi araç firmasıyla rekabet halinde olan bir firma yatırım yapacak. Manisa’mız için, Manisa halkımız için hayırlı olur. Esnaf sanatkarlarımız için hayırlı olur. Bu yatırımın Manisa’ya gelmesi çok önemli katma değer sağlar. Manisa halkımızı da uyarmak istiyorum. Bu yatırım Manisa’mız için önemli bir yatırımdır. Fırsatçılara meydan bırakmamamız lazım. Bu proje, bu yatırım Manisa’yı uçurur” diye konuştu.
Çinli BYD firması ile Türkiye’ye yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım yapmak için anlaşma sağlanması ve Manisa’ya kurulacak üretim tesisi devasa yatırımı

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) ve Manisa Emlak Müşavirleri Derneği (MEMDER) Başkanı Bahattin Akyüz,  dünya’nın en büyük elektrikli araç üreticilerinden olan Çinli BYD firması ile Türkiye’ye yaklaşık 1 Milyar dolarlık yatırım yapmak için anlaşma sağlanması ve Manisa’ya kurulacak üretim tesisi ve Ar-Ge merkezini kapsayan devasa yatırımın Manisa için çok önemli bir yatırım olduğunu vurguladı.

Akyüz, bu yatırımın Manisa’yı uçuracağını ifade ederek, Manisa’nın ufkunu açacağını potansiyelini yükselteceğini ve sanayinin daha da gelişeceğini açıkladı. Akyüz, yatırım sayesinde 5 bin kişinin istihdam edileceğini belirterek, Manisa’da yeteri kadar konut olmasının büyük bir sıkıntı olduğunu kaydetti. Akyüz, yeni yatarımın Manisa esnafını da katkı sağlayacağını dile getirdi,  fırsatçıların bunu fırsata çevirmemesi gerektiğini söyledi. 

Başkan Akyüz, dünya devi otomobil firmasının Manisa’ya gelmesinin çok önemli bir yatırım olduğunu kaydetti. Akyüz, “Daha öncede bir Alman firması Wolkswagen grubu geliyordu. Fakat bazı siyasi olaylara takıldı. Manisa’ya yatırım yapmayı, Türkiye’ye yatırım yapmaktan vazgeçti. O zaman Manisa için mutluluk verici bir durumdu. Yeni yatırımla 5 bin kişinin çalışacağı, istihdam edileceği ifade ediliyor.  Bu yatırımın ilk ayağı olan sözleşme Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla gerçekleşti. Bunu yakinen takip ediyoruz. Bizi cesaretlendirdi, Manisa için çok önemli bir yatırım olacağına inanıyoruz. Tabi bunu iyi niyetle kullanmamız lazım. Daha önceki yatırımcı gibi düşünmememiz lazım. Manisa’mızın ufkunun açılacağını, potansiyelinin yükseleceğini ve sanayimizin daha da gelişeceğini ümit ediyoruz. Burada işsiz insanlara iş imkanı sağlayan, Manisa’nın gıdasından giyimine varasıya kadar her türlü esnafı heyecanlandıran bir olay. Ama bunu fırsatçı kesimi fırsata dönüştürmemesi lazım. Bu çok önemli bir konu” dedi. 

Yeni yatırımla 5 bin kişinin istihdam edileceğinin öngörüldüğünü kaydeden Akyüz, “5 bin yeni istihdam demek bunların burada ikamet etmesi, gerek kiralık gerekse satılık olarak bu kişilerin burada barındırılması için elimizden geleni yapmalıyız.  Manisa’da yeteri sayıda konutun olmaması bizleri üzüyor. Yakın komşumuzu olan İzmir’e bazı güzelliklerimizi kaptırmamamız lazım. Manisa’da barınacak insanlara kol kanat gelmemiz lazım. Çünkü az bir sayı değil. Bu kadar işçinin ya da yarısının bu şehirde kalması bile Manisa’mız için çok büyük bir potansiyeldir. Yeni yatırım Manisa’ya heyecan katıyor. Manisalıların da heyecanlandığını düşünüyorum. Çünkü gerçekten çok büyük bir yatırım. Amerikan devi araç firmasıyla rekabet halinde olan bir firma yatırım yapacak. Manisa’mız için, Manisa halkımız için hayırlı olur. Esnaf sanatkarlarımız için hayırlı olur. Bu yatırımın Manisa’ya gelmesi çok önemli katma değer sağlar. Manisa halkımızı da uyarmak istiyorum. Bu yatırım Manisa’mız için önemli bir yatırımdır. Fırsatçılara meydan bırakmamamız lazım. Bu proje, bu yatırım Manisa’yı uçurur” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.