Milyonlarca Çalışan Yeni Asgari Ücreti Bekliyor! Zam Oranı Netleşiyor

EKONOMİ (YH) - Yıldız Haber | 16.10.2024 - 14:01, Güncelleme: 16.10.2024 - 14:01 1733 kez okundu.
 

Milyonlarca Çalışan Yeni Asgari Ücreti Bekliyor! Zam Oranı Netleşiyor

Yıl sonuna yaklaşılırken, milyonlarca çalışan 2024 yılında yapılacak 2025 yılında uygulanacak asgari ücret zammı için gözlerini yapılacak açıklamalara çevirdi.
Asgari ücret komisyonunun ilk toplantısını Aralık ayında yapması beklenirken, zam oranına dair çeşitli senaryolar gündemde. Ekonomistlerin bir kısmı, asgari ücret zammının yıl sonu enflasyonuna göre yapılacağını öngörürken, diğer bir kısım hedef enflasyona göre artış yapılmasını savunuyor. Asgari Ücret İçin Öne Çıkan Zam Senaryoları: Yüzde 30’un üzerinde zam: Birçok ekonomist, 2024 asgari ücretinde yüzde 30’un üzerinde artış olabileceğini tahmin ediyor. Özel sektör zammı: Özel sektörde ise zam oranının yüzde 20 civarında kalacağı öngörülüyor. Enflasyon Beklentileri ve Asgari Ücret: 2024 enflasyon beklentisi: Piyasalarda 2024 yılı enflasyon beklentisi yüzde 45 seviyesine ulaşmış durumda. Merkez Bankası'nın 2024 yılı enflasyon hedefi ise yüzde 38 olarak açıklanmıştı. Asgari ücrette olası rakamlar: Eğer Orta Vadeli Program (OVP) doğrultusunda yüzde 41,5’luk bir zam yapılırsa, yeni asgari ücretin 24 bin lirayı aşması bekleniyor. Asgari ücret şu an 17 bin 2 lira seviyesinde bulunuyor ve yapılacak zam, milyonlarca çalışanın gelirini önemli ölçüde etkileyecek.  
Yıl sonuna yaklaşılırken, milyonlarca çalışan 2024 yılında yapılacak 2025 yılında uygulanacak asgari ücret zammı için gözlerini yapılacak açıklamalara çevirdi.

Asgari ücret komisyonunun ilk toplantısını Aralık ayında yapması beklenirken, zam oranına dair çeşitli senaryolar gündemde.

Ekonomistlerin bir kısmı, asgari ücret zammının yıl sonu enflasyonuna göre yapılacağını öngörürken, diğer bir kısım hedef enflasyona göre artış yapılmasını savunuyor.

Asgari Ücret İçin Öne Çıkan Zam Senaryoları:

Yüzde 30’un üzerinde zam: Birçok ekonomist, 2024 asgari ücretinde yüzde 30’un üzerinde artış olabileceğini tahmin ediyor.

Özel sektör zammı: Özel sektörde ise zam oranının yüzde 20 civarında kalacağı öngörülüyor.

Enflasyon Beklentileri ve Asgari Ücret:

2024 enflasyon beklentisi: Piyasalarda 2024 yılı enflasyon beklentisi yüzde 45 seviyesine ulaşmış durumda. Merkez Bankası'nın 2024 yılı enflasyon hedefi ise yüzde 38 olarak açıklanmıştı.

Asgari ücrette olası rakamlar: Eğer Orta Vadeli Program (OVP) doğrultusunda yüzde 41,5’luk bir zam yapılırsa, yeni asgari ücretin 24 bin lirayı aşması bekleniyor.

Asgari ücret şu an 17 bin 2 lira seviyesinde bulunuyor ve yapılacak zam, milyonlarca çalışanın gelirini önemli ölçüde etkileyecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.