Üreten genç bu olsa gerek

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.04.2012 - 18:25, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3411+ kez okundu.
 

Üreten genç bu olsa gerek

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Köksal Gündoğdu,...
...düzenlenen “İTÜ Robot Olimpiyatlarına” (İTÜRO) “DuSSoN ve “DAPT” adlı iki robotuyla katıldı. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri'ne katılan Düzce Üniversitesi öğrencisi Bulancaklı Köksal Gündoğdu, bu kez İTÜ Robot Olimpiyatlarına katıldı. Gündoğdu, bu olimpiyatlara yeni kurulan üniversiteler arasında katılan tek üniversitenin Düzce Üniversitesi olduğuna işaret ederek, “Katıldığım robot yarışmalarında yeni kurulan üniversiteler arasında tek bizim olmamız çoğu kesimin dikkatini çekti ve 3 gün boyunca izleyicilere çeşitli gösteriler yaptım” dedi. Robotlar hakkında bilgi veren Gündoğdu, DuSSoN adlı robotun tamamen kendi tasarımı olduğunu belirterek “Yapay zekaya sahip olan bu robot ses komutlarını tanıyabilen ve bu ses komutlarına karşı cevaplar üretebilen bir robot. Ayrıca üzerinde bulunan kablosuz kamera ve robot kol sayesinde toplumsal bir olaya uzaktan kontrol sistemiyle müdahale edilebilir. İnsanın girmesinin riskli olduğu yerlerde bu robot rahatlıkla kullanılabilir” dedi. İTÜRO'da en fazla ilgi gören robotunun “DAPT” adlı robot olduğunu söyleyen Gündoğdu, bunun nedenini ise robotun engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için tasarlanmış olmasına bağlıyor ve “DAPT adlı robotum ses komutlarıyla kontrol edilebilen bir akülü tekerlekli sandalyedir. Bu ürün kendi tasarımımdır. Bu sandalye sayesinde boyundan aşağısı felç olan veya tekerlekli sandalyeye mahkum olup, eliyle günümüzdeki akülü tekerlekli sandalyelerin joyistiklerini kontrol edemeyecek durumda olan engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için tasarlanmış bir robottur” dedi. Gündoğdu, insanlara “Engelsiz Hayat” verebilecek bir robot olduğunu belirterek “DAPT robotum sayesinde yatağa mahkum olan ve bir kişinin bakımına muhtaç olan engelli vatandaşlarımızın, sadece bir ses komutu ve kurulacak mekanizmalar sayesinde yataktan kalkmasını, akülü araçla binmesini, gezmesini ve hatta tüm dünyayı dolaşmasını sağlayabiliriz. Yani imkansız gibi görünen bu olayların, aslında mümkün olabileceğini gösterebiliriz” şeklinde konuştu.      
Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Köksal Gündoğdu,...

...düzenlenen “İTÜ Robot Olimpiyatlarına” (İTÜRO) “DuSSoN ve “DAPT” adlı iki robotuyla katıldı. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri'ne katılan Düzce Üniversitesi öğrencisi Bulancaklı Köksal Gündoğdu, bu kez İTÜ Robot Olimpiyatlarına katıldı. Gündoğdu, bu olimpiyatlara yeni kurulan üniversiteler arasında katılan tek üniversitenin Düzce Üniversitesi olduğuna işaret ederek, “Katıldığım robot yarışmalarında yeni kurulan üniversiteler arasında tek bizim olmamız çoğu kesimin dikkatini çekti ve 3 gün boyunca izleyicilere çeşitli gösteriler yaptım” dedi.

Robotlar hakkında bilgi veren Gündoğdu, DuSSoN adlı robotun tamamen kendi tasarımı olduğunu belirterek “Yapay zekaya sahip olan bu robot ses komutlarını tanıyabilen ve bu ses komutlarına karşı cevaplar üretebilen bir robot. Ayrıca üzerinde bulunan kablosuz kamera ve robot kol sayesinde toplumsal bir olaya uzaktan kontrol sistemiyle müdahale edilebilir. İnsanın girmesinin riskli olduğu yerlerde bu robot rahatlıkla kullanılabilir” dedi.

İTÜRO'da en fazla ilgi gören robotunun “DAPT” adlı robot olduğunu söyleyen Gündoğdu, bunun nedenini ise robotun engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için tasarlanmış olmasına bağlıyor ve “DAPT adlı robotum ses komutlarıyla kontrol edilebilen bir akülü tekerlekli sandalyedir. Bu ürün kendi tasarımımdır. Bu sandalye sayesinde boyundan aşağısı felç olan veya tekerlekli sandalyeye mahkum olup, eliyle günümüzdeki akülü tekerlekli sandalyelerin joyistiklerini kontrol edemeyecek durumda olan engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için tasarlanmış bir robottur” dedi.

Gündoğdu, insanlara “Engelsiz Hayat” verebilecek bir robot olduğunu belirterek “DAPT robotum sayesinde yatağa mahkum olan ve bir kişinin bakımına muhtaç olan engelli vatandaşlarımızın, sadece bir ses komutu ve kurulacak mekanizmalar sayesinde yataktan kalkmasını, akülü araçla binmesini, gezmesini ve hatta tüm dünyayı dolaşmasını sağlayabiliriz. Yani imkansız gibi görünen bu olayların, aslında mümkün olabileceğini gösterebiliriz” şeklinde konuştu.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.