Arazilerimizi peşkeş çektirmeyiz

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.09.2012 - 18:47, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3216+ kez okundu.
 

Arazilerimizi peşkeş çektirmeyiz

Yatırımcılar ve Bulancaklı vatandaşlar OSB yapılacak diye sevinedursun,...
OSB alanı içinde bulunan çiftçiler, Müteşebbis Heyet'in dönüm başına vermeyi düşündüğü ücret karşısında tepkilerini ortaya koydular.     Kamulaştırma sürecine geçilecek olan Bulancak Organize Sanayi Bölgesi alanı se-çilen arazi sahipleri, son günlerde OSB alanı için hummalı bir çalışma başlatıldığını ifade ettiler. Gaze-temize konuşan arazi sahibi çiftçiler, “Değer tespit komisyonu kurulmuş. Bu komisyon bu alan için 80 bin ila 120 bin TL. arası değer tespit ediyormuş. Bizler için arazimizin değeri para pulla ölçülemez. Bizlere atalarımızdan dedelerimizden kalan bu tarım arazisi Bulancak'ın tarım-sal bakımdan en değerli arazisidir. Biz üreticiler olarak devletin verdiği fındık alan bazlı destekten 1. ve 2. sınıf tarım arazimiz olduğundan 3 yıldır yararlanamıyoruz. Bu gibi tarım arazileri 5403 sayılı toprak kullanım ve arazi kullanım kanununa göre koruma altına alınmıştır. Ama birileri bu alanı tarım dışına çıkar-mış, sanayi alanı yapmış-tır. Kimse bize fikrimizi sormamıştır. Değer tespit komisyonu içerisinde yer sahiplerinden neden 1-2 kişi yok. Bizler arazimizin biri-lerine peşkeş çekilmesini istemiyoruz. Söz konusu alan içerisinde bulunan ve zamanında hiçbir tarımsal faaliyet yapılmayan, tarımsal değeri de olmayan TMO deposuna ait yerin 2007 yılı alım fiyatı 2.000.000(iki trilyon eski parayla) 2007 yılı içerisin-deki dönüm fiyatı 127 bin TL.'dir. Bu yıllık enflasyonla hesaplandığında bu günkü değeri 200 bin TL. civarındadır. Bizim arazilerimizin değeri en az 300 bin veya 400 bin TL.'den başlamalıdır. Söz konusu bu alan ORGİ hava alanına 10-15 dakika mesafede, hava alanıyla beraber bu bölgedeki yer fiyatları 5-6 katına çıkmış olup buda göz önünde bulundurul-malı. Yine değer tespit komisyonu devletimizin bu bölgede yapmış olduğu kamulaştırmaları da araştırıp ona göre bir değer vermeli. Yer sahipleri mağdur edilmez ise yerlerimizi satarız, aksi takdirde bizler yer satmayız” dediler.
Yatırımcılar ve Bulancaklı vatandaşlar OSB yapılacak diye sevinedursun,...

OSB alanı içinde bulunan çiftçiler, Müteşebbis Heyet'in dönüm başına vermeyi düşündüğü ücret karşısında tepkilerini ortaya koydular.

 

 

Kamulaştırma sürecine geçilecek olan Bulancak Organize Sanayi Bölgesi alanı se-çilen arazi sahipleri, son günlerde OSB alanı için hummalı bir çalışma başlatıldığını ifade ettiler. Gaze-temize konuşan arazi sahibi çiftçiler, “Değer tespit komisyonu kurulmuş. Bu komisyon bu alan için 80 bin ila 120 bin TL. arası değer tespit ediyormuş. Bizler için arazimizin değeri para pulla ölçülemez. Bizlere atalarımızdan dedelerimizden kalan bu tarım arazisi Bulancak'ın tarım-sal bakımdan en değerli arazisidir. Biz üreticiler olarak devletin verdiği fındık alan bazlı destekten 1. ve 2. sınıf tarım arazimiz olduğundan 3 yıldır yararlanamıyoruz. Bu gibi tarım arazileri 5403 sayılı toprak kullanım ve arazi kullanım kanununa göre koruma altına alınmıştır. Ama birileri bu alanı tarım dışına çıkar-mış, sanayi alanı yapmış-tır. Kimse bize fikrimizi sormamıştır. Değer tespit komisyonu içerisinde yer sahiplerinden neden 1-2 kişi yok. Bizler arazimizin biri-lerine peşkeş çekilmesini istemiyoruz. Söz konusu alan içerisinde bulunan ve zamanında hiçbir tarımsal faaliyet yapılmayan, tarımsal değeri de olmayan TMO deposuna ait yerin 2007 yılı alım fiyatı 2.000.000(iki trilyon eski parayla) 2007 yılı içerisin-deki dönüm fiyatı 127 bin TL.'dir. Bu yıllık enflasyonla hesaplandığında bu günkü değeri 200 bin TL. civarındadır. Bizim arazilerimizin değeri en az 300 bin veya 400 bin TL.'den başlamalıdır. Söz konusu bu alan ORGİ hava alanına 10-15 dakika mesafede, hava alanıyla beraber bu bölgedeki yer fiyatları 5-6 katına çıkmış olup buda göz önünde bulundurul-malı. Yine değer tespit komisyonu devletimizin bu bölgede yapmış olduğu kamulaştırmaları da araştırıp ona göre bir değer vermeli. Yer sahipleri mağdur edilmez ise yerlerimizi satarız, aksi takdirde bizler yer satmayız” dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.