BÖLGENİN GURUR KAYNAĞI GİRSAN’DIR

GÜNDEM 29.08.2019 - 17:46, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 4679+ kez okundu.
 

BÖLGENİN GURUR KAYNAĞI GİRSAN’DIR

AK Parti Giresun Milletvekili Av. Kadir Aydın, 2. OSB Müdürü Mete Bahadır Yılmaz ile birlikte Türkiye’nin yerli ve milli fabrikalarından olan Girsan Silah Sanayi’nin Giresun 2. OSB’de bulunan ve yapımına devam eden fabrikasında incelemelerde bulundular.
Fabrika alanında incelemelerde bulunan Milletvekili Aydın ve Müdür Yılmaz, fabrika sahipleri Veysel Cürgül, İbrahim Cürgül ve Volkan Cürgül’den fabrika hakkında bilgi aldılar. Milletvekili Aydın’da ek yer talebi ileten fabrika sahipleri alanın yetersiz geldiğini yanda bulunan arsanın da devrini istediklerini ilettiler. ‘OLUMLU NETİCEYE ULAŞACAĞIZ’ Milletvekili Aydın ise yaptığı açıklamada, “Bizde teknik ekip olarak bunun planlamasını yapıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Başta devletimize sonra ise eski bakanımız AK Parti Genel Başkan Yardımcımız sayın Nurettin Canikli’ye de teşekkür ediyoruz. Bu kadar güzel bir yeri kamulaştırıp, sanayicimizin hizmetine sunduğu için. Ondan sonra da bu kriz ortamında yatırımda geri durmayan ve elini taşın altına koyan sanayicilerimize teşekkür ediyoruz. Girsan hem bölgemiz açısından hem ülkemiz açısından marka bir değerdir. Bunun büyümesi, yeni yerlere geçmesi ve yeni yatırımlar yapması da bizi gururlandıran bir olaydır. Kamulaştırılan bu arazileri sanayinin ve sanayicilerin hizmetine sunmak için bu arazileri en verimli en rantıbıl şekilde değerlendirmek istiyoruz. Bunun için Girsan’ın taleplerini de, ilave taleplerini de değerlendiriyoruz. İnşallah yakın bir zamanda bununla ilgili olumlu olmasını umduğum neticeye ulaşacağız” diye konuştu. ‘YATIRIMLARIN ÜZERİNE KOYMAK İSTİYORUZ’ İdari binalar dahil 10 bin metre kapalı alanda hizmet verecek yeni fabrikada ihtiyaçlarının belli olduğunu ifade eden Fabrika Müdürü Zafer Çapraz, “Müşterilerimizle taleplere göre görüşmeye devam ediyoruz. Teklif çalışmalarına yeni bir alanda girmek istiyoruz. Yani Girsan inşallah önümüzdeki yıllarda sadece tabanca imalatçısı değil aynı zamanda zaten MPT(Milli Piyade Tüfeği) siparişimizde var. Milli Piyade Tüfeği için Bakanlığa da gidip görüşmüştük. Yeni fabrikamızda MPT imalatı da yapacağız. Kendi piyade tüfeğimizin de seri imalatına başlayacağız. Mevcut fabrikamızda kapasitemiz el vermediği için istediğimizi üretemiyoruz. Ama burada bunların hepsini üretebilecek tesise sahibiz ve üzerine de koymak istiyoruz. Yani sadece savunma sanayinin füze, havacılık gibi farklı alanlarında da bulunalım istiyoruz. O kapsamda yatırımları yönetime aktarıyoruz” dedi.  
AK Parti Giresun Milletvekili Av. Kadir Aydın, 2. OSB Müdürü Mete Bahadır Yılmaz ile birlikte Türkiye’nin yerli ve milli fabrikalarından olan Girsan Silah Sanayi’nin Giresun 2. OSB’de bulunan ve yapımına devam eden fabrikasında incelemelerde bulundular.

Fabrika alanında incelemelerde bulunan Milletvekili Aydın ve Müdür Yılmaz, fabrika sahipleri Veysel Cürgül, İbrahim Cürgül ve Volkan Cürgül’den fabrika hakkında bilgi aldılar.

Milletvekili Aydın’da ek yer talebi ileten fabrika sahipleri alanın yetersiz geldiğini yanda bulunan arsanın da devrini istediklerini ilettiler.

‘OLUMLU NETİCEYE ULAŞACAĞIZ’

Milletvekili Aydın ise yaptığı açıklamada, “Bizde teknik ekip olarak bunun planlamasını yapıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Başta devletimize sonra ise eski bakanımız AK Parti Genel Başkan Yardımcımız sayın Nurettin Canikli’ye de teşekkür ediyoruz. Bu kadar güzel bir yeri kamulaştırıp, sanayicimizin hizmetine sunduğu için. Ondan sonra da bu kriz ortamında yatırımda geri durmayan ve elini taşın altına koyan sanayicilerimize teşekkür ediyoruz. Girsan hem bölgemiz açısından hem ülkemiz açısından marka bir değerdir. Bunun büyümesi, yeni yerlere geçmesi ve yeni yatırımlar yapması da bizi gururlandıran bir olaydır. Kamulaştırılan bu arazileri sanayinin ve sanayicilerin hizmetine sunmak için bu arazileri en verimli en rantıbıl şekilde değerlendirmek istiyoruz. Bunun için Girsan’ın taleplerini de, ilave taleplerini de değerlendiriyoruz. İnşallah yakın bir zamanda bununla ilgili olumlu olmasını umduğum neticeye ulaşacağız” diye konuştu.

‘YATIRIMLARIN ÜZERİNE KOYMAK İSTİYORUZ’

İdari binalar dahil 10 bin metre kapalı alanda hizmet verecek yeni fabrikada ihtiyaçlarının belli olduğunu ifade eden Fabrika Müdürü Zafer Çapraz, “Müşterilerimizle taleplere göre görüşmeye devam ediyoruz. Teklif çalışmalarına yeni bir alanda girmek istiyoruz. Yani Girsan inşallah önümüzdeki yıllarda sadece tabanca imalatçısı değil aynı zamanda zaten MPT(Milli Piyade Tüfeği) siparişimizde var. Milli Piyade Tüfeği için Bakanlığa da gidip görüşmüştük. Yeni fabrikamızda MPT imalatı da yapacağız. Kendi piyade tüfeğimizin de seri imalatına başlayacağız. Mevcut fabrikamızda kapasitemiz el vermediği için istediğimizi üretemiyoruz. Ama burada bunların hepsini üretebilecek tesise sahibiz ve üzerine de koymak istiyoruz. Yani sadece savunma sanayinin füze, havacılık gibi farklı alanlarında da bulunalım istiyoruz. O kapsamda yatırımları yönetime aktarıyoruz” dedi.

 

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.