İstiklal İlkokulu’nda ‘Vergi Bilinci’ eğitimi verildi

EĞİTİM 08.06.2023 - 15:22, Güncelleme: 08.06.2023 - 15:22 6909+ kez okundu.
 

İstiklal İlkokulu’nda ‘Vergi Bilinci’ eğitimi verildi

Türkiye'de vergi bilincinin geliştirilmesi ve bu konuda farkındalık oluşturulması amacıyla İstiklal İlkokulu öğrencilerine vergi bilinci eğitim verildi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan eğitim amaçlı materyallerde çizgi filmden bulmacaya, şarkılardan oyunlara kadar çocukların ilgisini çekecek çeşitli konular yer alıyor. Okullarda uygulamaya konulan ‘Vergi Bilincini Geliştirme Projesi’ ile ilkokul, ortaokul ve Lise öğrencileri bilgilendiriliyor. Bu kapsamda bakanlık tarafından özel eğitim içerikleri hazırlandı. Okulun rehber öğretmeni Mustafa Can Çelebi başkanlığında 3.ve 4. Sınıf öğretmenleri vergi bilinci ve sunumu anlatımı yaptılar. “Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın oluşturduğu ‘http://www.vergibilinci.gov.tr’ internet sitesinde öğrenciler; hazırlanan broşür, sunum, şarkı ve bulmacalara erişilebiliyor. Sitede ‘Puan hesaplamaca’ ‘Gelir gider defteri’ ve ‘Vergi memuru sen olsaydın’ gibi ilginç oyunlar yer alıyor. Bu materyal kullanımı, çizgi anlatım ve sorularla ilgili açıklamalar da bulunuyor. Türkiye'de Vergi bilincinin geliştirilmesi ve bu konuda farkındalık oluşturulması amacıyla okul öğrencilerimize eğitim verdik” dedi.          
Türkiye'de vergi bilincinin geliştirilmesi ve bu konuda farkındalık oluşturulması amacıyla İstiklal İlkokulu öğrencilerine vergi bilinci eğitim verildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan eğitim amaçlı materyallerde çizgi filmden bulmacaya, şarkılardan oyunlara kadar çocukların ilgisini çekecek çeşitli konular yer alıyor. Okullarda uygulamaya konulan ‘ Vergi Bilincini Geliştirme Projesi’ ile ilkokul, ortaokul ve Lise öğrencileri bilgilendiriliyor. Bu kapsamda bakanlık tarafından özel eğitim içerikleri hazırlandı. Okulun rehber öğretmeni Mustafa Can Çelebi başkanlığında 3.ve 4. Sınıf öğretmenleri vergi bilinci ve sunumu anlatımı yaptılar. “Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın oluşturduğu ‘http://www.vergibilinci.gov.tr’ internet sitesinde öğrenciler; hazırlanan broşür, sunum, şarkı ve bulmacalara erişilebiliyor. Sitede ‘Puan hesaplamaca’ ‘Gelir gider defteri’ ve ‘ Vergi memuru sen olsaydın’ gibi ilginç oyunlar yer alıyor. Bu materyal kullanımı, çizgi anlatım ve sorularla ilgili açıklamalar da bulunuyor. Türkiye'de Vergi bilincinin geliştirilmesi ve bu konuda farkındalık oluşturulması amacıyla okul öğrencilerimize eğitim verdik” dedi.

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.