Karalahana çorbasına bu kez de Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri sahip çıktı

KÜLTÜR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.12.2023 - 09:56, Güncelleme: 20.12.2023 - 09:59 8947+ kez okundu.
 

Karalahana çorbasına bu kez de Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri sahip çıktı

Karalahana çorbasına bu kez de Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri sahip çıktı
Taste Atlas, yayınladığı "Dünyanın En Kötü 100 Yemeği" listesinde karalahana çorbasına 7. sırada yer bulması nedeniyle özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi’nden tepkiler devam ediyor. Karalahana çorbasına bu kez Trabzon’da Avrasya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri sahip çıktı. Öğr. Gör. Emre Murat öğrencileriyle mutfakta karalahana yemeği, karalahana sarması ve lahanalı börek yaptı. Murat “Karalahana çorbasının lezzetsiz olarak anılması bizi üzdü, bu değerli yemeğimizin yanlış değerlendirildiğini düşünüyoruz. Gastronomi turizminin giderek değer kazandığı bir dönemde bir Türk lezzetinin bu kadar değersiz olarak görülmesi asla kabul edilecek bir durum değil. Burada yurdumuzun dört bir köşesinde öğrencilerimiz var, içlerinde karalahana çorbasını lezzetsiz bulan neredeyse kimse yok. Sağlıklı besleniyoruz, karalahana çorbası yiyoruz” dedi. Karadenizli öğrenciler ise Karadenizlilerin kıvrak zekalı olmalarının sebeplerinin biri de karalahana çorbası tüketmek olduğuna vurgu yaptılar.
Karalahana çorbasına bu kez de Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri sahip çıktı

Taste Atlas, yayınladığı "Dünyanın En Kötü 100 Yemeği" listesinde karalahana çorbasına 7. sırada yer bulması nedeniyle özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi’nden tepkiler devam ediyor. Karalahana çorbasına bu kez Trabzon’da Avrasya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri sahip çıktı.

Öğr. Gör. Emre Murat öğrencileriyle mutfakta karalahana yemeği, karalahana sarması ve lahanalı börek yaptı. Murat “Karalahana çorbasının lezzetsiz olarak anılması bizi üzdü, bu değerli yemeğimizin yanlış değerlendirildiğini düşünüyoruz. Gastronomi turizminin giderek değer kazandığı bir dönemde bir Türk lezzetinin bu kadar değersiz olarak görülmesi asla kabul edilecek bir durum değil. Burada yurdumuzun dört bir köşesinde öğrencilerimiz var, içlerinde karalahana çorbasını lezzetsiz bulan neredeyse kimse yok. Sağlıklı besleniyoruz, karalahana çorbası yiyoruz” dedi.

Karadenizli öğrenciler ise Karadenizlilerin kıvrak zekalı olmalarının sebeplerinin biri de karalahana çorbası tüketmek olduğuna vurgu yaptılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.