Kaşıkla verdiler kepçeyle alacaklar

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.01.2014 - 22:44, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2749+ kez okundu.
 

Kaşıkla verdiler kepçeyle alacaklar

Giresun Kamu Şirket İşçileri Dernek Başkanı Hamza Türkmen,...
...yapılan zamlara tepki gösterdi. Başkan Türkmen, “Hükümet asgari ücret zam oranını açıkladı. Buna göre 2014 yılının ilk 6 ayında yüzde 5'lik artış olacak. İlk 6 ayda net 846 TL,ikinci 6 ayda ise yüzde 6'lık bir artış ile 891 TL olacak.Bizler açıklanan asgari ücreti rakamlarının hayal kırıklığı yaşattığını bildirdi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2014'te geçerli olacak asgari ücret oranını ve zammı açıkladı. Açıklanan asgari ücret zammı asgari ücretle çalışanlarda hayal kırıklığı yarattı. Asgari ücrette 2014 yılının ilk 6 ayında yüzde 5'lik artış olacak. İlk 6 ayda net 846 TL, brüt 1.071 TL olacak. İkinci 6 ayda yüzde 6'lık bir artış olacak. Net 891 TL, brüt 1.136 TL olacak. 2014 yılında toplam artış yüzde 11 olacak. Çalışma Bakanı Faruk Çelik, ‘Bu yıl aldığımız kararlardan biri asgari ücrette 16 yaş sınırı uygulamasına son veriyoruz. Ayrıca 3 çocuğu olandan gelir vergisi alınmayacak’ açıklamasında bulundu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenen, Bakan Faruk Çelik tarafından açıklanan asgari ücret rakamları ve artış oranları bir kez daha büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Bu ücret açlık ve yoksulluk ücretinin çok altındadır” dedi. BU ÜCRET İNSAN ONURUNA YAKIŞMAMAKTADIRBaşkan Türkmen, konuşmasına şöyle devam etti; “Ortaya çıkan bu artış oranları Asgari Ücret Tespit Komisyonunda işçi kesiminin güçlü şekilde temsil edilemediğini bir kez daha ispatlamıştır. Bu komisyonun yapısı ve konsepti acilen değişmelidir. Asgari ücretin belirlenmesinde çalışanın ailesi ile birlikte yaşamsal ihtiyaçlarının esas alınmasını öngören yeni bir konsepte geçilmelidir”
Giresun Kamu Şirket İşçileri Dernek Başkanı Hamza Türkmen,...

...yapılan zamlara tepki gösterdi. Başkan Türkmen, “Hükümet asgari ücret zam oranını açıkladı. Buna göre 2014 yılının ilk 6 ayında yüzde 5'lik artış olacak. İlk 6 ayda net 846 TL,ikinci 6 ayda ise yüzde 6'lık bir artış ile 891 TL olacak.Bizler açıklanan asgari ücreti rakamlarının hayal kırıklığı yaşattığını bildirdi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2014'te geçerli olacak asgari ücret oranını ve zammı açıkladı. Açıklanan asgari ücret zammı asgari ücretle çalışanlarda hayal kırıklığı yarattı. Asgari ücrette 2014 yılının ilk 6 ayında yüzde 5'lik artış olacak. İlk 6 ayda net 846 TL, brüt 1.071 TL olacak. İkinci 6 ayda yüzde 6'lık bir artış olacak. Net 891 TL, brüt 1.136 TL olacak. 2014 yılında toplam artış yüzde 11 olacak. Çalışma Bakanı Faruk Çelik, ‘Bu yıl aldığımız kararlardan biri asgari ücrette 16 yaş sınırı uygulamasına son veriyoruz. Ayrıca 3 çocuğu olandan gelir vergisi alınmayacak’ açıklamasında bulundu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenen, Bakan Faruk Çelik tarafından açıklanan asgari ücret rakamları ve artış oranları bir kez daha büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Bu ücret açlık ve yoksulluk ücretinin çok altındadır” dedi.

BU ÜCRET İNSAN ONURUNA YAKIŞMAMAKTADIR
Başkan Türkmen, konuşmasına şöyle devam etti; “Ortaya çıkan bu artış oranları Asgari Ücret Tespit Komisyonunda işçi kesiminin güçlü şekilde temsil edilemediğini bir kez daha ispatlamıştır. Bu komisyonun yapısı ve konsepti acilen değişmelidir. Asgari ücretin belirlenmesinde çalışanın ailesi ile birlikte yaşamsal ihtiyaçlarının esas alınmasını öngören yeni bir konsepte geçilmelidir”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.