Katı atık tesisi için harekete geçildi

GÜNDEM 13.10.2022 - 17:58, Güncelleme: 13.10.2022 - 17:58 3622+ kez okundu.
 

Katı atık tesisi için harekete geçildi

AK Parti Giresun Milletvekili Av. Kadir Aydın, Giresun Valisi Enver Ünlü ve beraberinde ki heyetle Görele’de bulunan Çavuşlu Katı Atık Birliği Tesisinde ki sıkıntıların çözümü için Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum’u ziyaret etti.
Görele Belediye Başkanı Tolga Erener ve muhtarlarında katıldığı görüşmede, tesisteki sorunların çözümü için Bakan Kurum’a bilgi veren Milletvekili Aydın, bölgede vatandaşların yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için talepte bulunduklarını söyledi. Bakan Kurum’un talimatı ile İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük’ün yanına gittiklerini aktaran Milletvekili Aydın, yaptığı açıklamada, “Çavuşlu’da ki problem çözülene kadar bir çalışma ekibi oluşturulacak. Bakan bey bizzat şöyle söyledi; ‘Gerekirse Giresun Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünden bir adamı oraya dikelim her gün orada nöbet tutsun ve kontrol etsin’. Bunun haricinde ÇED raporunun iptaline ilişkin eğer ÇED’e uygun olmayan durumlar varsa, bunun bir an önce giderilmesiyle ilgili, ilgili firma sahibini arayarak gerekli talimatı verdi. Ve bu sorunun çözülmemesi halinde bu tesisin kapatılmasına kadar gidebileceğini söyledi. Bölgede ki benzer problemler nedeniyle Bakanımız nezdinde Ordu ve Giresun için önümüzde ki hafta bir çalışma toplantısı yapılacak. Sayın bakanımıza bölge halkımız adına sorunun çözümüne ilişkin ilgi ve alakası teşekkür ediyoruz” dedi. Milletvekili Aydın aynı zamanda muhtarlara da teşekkür ederek, “Bölge halkımızın bu konuya ilişkin sorunun giderilmesi adına onların seçtiği milletvekilleri olarak, vatandaşlarımızın haklarını savunmak için 7/24 çalıştığımızı beyan ediyor ve katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
AK Parti Giresun Milletvekili Av. Kadir Aydın, Giresun Valisi Enver Ünlü ve beraberinde ki heyetle Görele’de bulunan Çavuşlu Katı Atık Birliği Tesisinde ki sıkıntıların çözümü için Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum’u ziyaret etti.

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener ve muhtarlarında katıldığı görüşmede, tesisteki sorunların çözümü için Bakan Kurum’a bilgi veren Milletvekili Aydın, bölgede vatandaşların yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için talepte bulunduklarını söyledi.

Bakan Kurum’un talimatı ile İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük’ün yanına gittiklerini aktaran Milletvekili Aydın, yaptığı açıklamada, “Çavuşlu’da ki problem çözülene kadar bir çalışma ekibi oluşturulacak. Bakan bey bizzat şöyle söyledi; ‘Gerekirse Giresun Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünden bir adamı oraya dikelim her gün orada nöbet tutsun ve kontrol etsin’. Bunun haricinde ÇED raporunun iptaline ilişkin eğer ÇED’e uygun olmayan durumlar varsa, bunun bir an önce giderilmesiyle ilgili, ilgili firma sahibini arayarak gerekli talimatı verdi. Ve bu sorunun çözülmemesi halinde bu tesisin kapatılmasına kadar gidebileceğini söyledi. Bölgede ki benzer problemler nedeniyle Bakanımız nezdinde Ordu ve Giresun için önümüzde ki hafta bir çalışma toplantısı yapılacak. Sayın bakanımıza bölge halkımız adına sorunun çözümüne ilişkin ilgi ve alakası teşekkür ediyoruz” dedi.

Milletvekili Aydın aynı zamanda muhtarlara da teşekkür ederek, “Bölge halkımızın bu konuya ilişkin sorunun giderilmesi adına onların seçtiği milletvekilleri olarak, vatandaşlarımızın haklarını savunmak için 7/24 çalıştığımızı beyan ediyor ve katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.