Kazakistan'la ticaret başlayacak

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.06.2012 - 17:16, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2500+ kez okundu.
 

Kazakistan'la ticaret başlayacak

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ve...
...üyeleri TİBOR tesislerinde Kazakistan’a yapılan iş gezisini değerlendirdiler.  Toplantıda konuşan Başkan Çakırmelikoğlu, 12-17 Haziran tarihlerinde 27 oda üyesi firmanın katılımıyla Kazakistan'a giderek bazı ticari görüşmelerde bulunduklarını kaydetti. İş gezisinde ağırlıklı olarak inşaat, mobilya, turizm, fındık, makine, tekstil ve orman ürünleriyle ilgilenen iş adamlarının yer aldığını ifade eden Çakırmelikoğlu, “Orta Doğu ve Türk Cumhuriyetleri, ülkemiz açısından önemli bir pazar olma özelliği taşımakta. Bu ziyaretin önemli faydası olacaktır. Öncelikle ilimizde faaliyet gösteren iş adamlarımız dışarıda ki ülkelerde neler olduğunu, işini büyütmek anlamında diğer ülkelerde neler yapabileceklerini göreceklerdir. Orta Doğu ve Türk Cumhuriyetleri, ülkemiz açısından Avrupa'ya göre daha büyük bir fırsattır” dedi. Gezinin kafile başkanı olan Meclis Başkanı İbrahim Kara ise, “Kazakistan firma yetkilileri ile odamıza kayıtlı kayıtlı firma yetkilileri arasında ikili görüşmeler yapıldı. İş gezisinde özellikle fındık, kömür, madencilik ve makine konularında yoğun görüşmelerde bulunuldu. Tahminlerimiz doğrultusunda bu yıl içinde Kazakistan ile ihracat yapmayı planlamaktayız. Kazakistan'da kuruyemiş tüketimi çok ileri seviyede. Bu da fındık ihracatında elimizi güçlendirmekte. Kazakistan, Kanada'dan sonra en büyük buğday üreticisi konumunda. Fakat sulama, ürün mahsulâtı ve kurutma konularında çekilen sıkıntılar nedeniyle ürünlerin çoğu ziyan olmakta. Sulama altyapıları ülkemiz firmaları tarafından modernize edilip, ürünleri kurutmak için tarım makineleri ihracatı yapılabilmesi, ülkemizin döviz kazancını ciddi oranda artıracak. İlimizin firmalarının ülkemizin coğrafi konumundan yararlanarak Kazakistan'da üretilen tarım ürünlerinin başka ülkelere pazarlanmasında aracılık etmesi önemli kazanç kapısı olacak. Ülkemizin ihracat hedeflerine küçük bir şehir olan Giresun'dan ciddi oranda katkıda bulunmak en büyük hedefimiz” diye konuştu.            
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ve...

...üyeleri TİBOR tesislerinde Kazakistan’a yapılan iş gezisini değerlendirdiler.  Toplantıda konuşan Başkan Çakırmelikoğlu, 12-17 Haziran tarihlerinde 27 oda üyesi firmanın katılımıyla Kazakistan'a giderek bazı ticari görüşmelerde bulunduklarını kaydetti. İş gezisinde ağırlıklı olarak inşaat, mobilya, turizm, fındık, makine, tekstil ve orman ürünleriyle ilgilenen iş adamlarının yer aldığını ifade eden Çakırmelikoğlu, “Orta Doğu ve Türk Cumhuriyetleri, ülkemiz açısından önemli bir pazar olma özelliği taşımakta. Bu ziyaretin önemli faydası olacaktır. Öncelikle ilimizde faaliyet gösteren iş adamlarımız dışarıda ki ülkelerde neler olduğunu, işini büyütmek anlamında diğer ülkelerde neler yapabileceklerini göreceklerdir. Orta Doğu ve Türk Cumhuriyetleri, ülkemiz açısından Avrupa'ya göre daha büyük bir fırsattır” dedi.

Gezinin kafile başkanı olan Meclis Başkanı İbrahim Kara ise, “Kazakistan firma yetkilileri ile odamıza kayıtlı kayıtlı firma yetkilileri arasında ikili görüşmeler yapıldı. İş gezisinde özellikle fındık, kömür, madencilik ve makine konularında yoğun görüşmelerde bulunuldu. Tahminlerimiz doğrultusunda bu yıl içinde Kazakistan ile ihracat yapmayı planlamaktayız. Kazakistan'da kuruyemiş tüketimi çok ileri seviyede. Bu da fındık ihracatında elimizi güçlendirmekte. Kazakistan, Kanada'dan sonra en büyük buğday üreticisi konumunda. Fakat sulama, ürün mahsulâtı ve kurutma konularında çekilen sıkıntılar nedeniyle ürünlerin çoğu ziyan olmakta. Sulama altyapıları ülkemiz firmaları tarafından modernize edilip, ürünleri kurutmak için tarım makineleri ihracatı yapılabilmesi, ülkemizin döviz kazancını ciddi oranda artıracak. İlimizin firmalarının ülkemizin coğrafi konumundan yararlanarak Kazakistan'da üretilen tarım ürünlerinin başka ülkelere pazarlanmasında aracılık etmesi önemli kazanç kapısı olacak. Ülkemizin ihracat hedeflerine küçük bir şehir olan Giresun'dan ciddi oranda katkıda bulunmak en büyük hedefimiz” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.