Konal’ında karıştığı MHP ve İYİ Parti Milletvekilleri Tartıştı

SİYASET (YH) - Yıldız Haber | 26.07.2024 - 10:27, Güncelleme: 26.07.2024 - 11:46 8571+ kez okundu.
 

Konal’ında karıştığı MHP ve İYİ Parti Milletvekilleri Tartıştı

TBMM Genel Kurulu'nda vergi kanun teklifi görüşmeleri sırasında yaşanan gerginlik, MHP ve İYİ Parti milletvekilleri arasında kavgaya dönüştü.
İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu'nun Cumhur İttifakı'na yönelik sert eleştirileri, MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal ve diğer MHP'li vekillerin tepkisini çekti. İYİ Parti Vekilinden Sert Eleştiriler Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin yedinci maddesi üzerindeki görüşmeler sırasında İYİ Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu, Cumhur İttifakı'nı hedef alan açıklamalarda bulundu. Türkoğlu, konuşmasında "Milletin ümüğüne çöktüğünüz için ilahi adalet sizi tokat manyağına çevirdi" ifadelerini kullandı. Tartışma Arbede Dönüştü Selçuk Türkoğlu'nun eleştirilerinin ardından İYİ Parti'nin önergesi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Türkoğlu, AKP sıralarına dönerek tepkisini dile getirdi. Bu esnada Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, oturuma 15 dakika ara verdi. Ancak, Türkoğlu yerine geçerken MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile tartışma yaşandı ve bu tartışma kısa sürede arbedeye dönüştü. Muhalefet ve iktidar milletvekilleri arbedeyi ayırmaya çalışırken, Türkoğlu bazı milletvekilleri tarafından Genel Kurul salonundan çıkarılmaya çalışırken Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal "Sen Kimsin Lan" diye bağırdı. Yeniden Gerginlik ve Uyarı Cezası Ara sonrasında Türkoğlu, tekrar Genel Kurul’a döndü ve MHP'li milletvekilleriyle yeniden tartışma yaşandı. MHP'li vekillerin Türkoğlu'nun üzerine yürümesiyle gerilim devam etti ve Türkoğlu tekrar Genel Kurul'dan çıkarıldı. Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, Selçuk Türkoğlu’na içtüzük gereği sükuneti ve çalışma düzenini bozduğu gerekçesiyle "uyarma cezası" verdi. Oturumu ise komisyonun yerinde olmaması nedeniyle saat 14.00’te tekrar toplanmak üzere kapattı. Kavganın Ardından Konal'dan Bu Sabah Paylaşım Geldi    
TBMM Genel Kurulu'nda vergi kanun teklifi görüşmeleri sırasında yaşanan gerginlik, MHP ve İYİ Parti milletvekilleri arasında kavgaya dönüştü.

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu'nun Cumhur İttifakı'na yönelik sert eleştirileri, MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal ve diğer MHP'li vekillerin tepkisini çekti.

İYİ Parti Vekilinden Sert Eleştiriler

Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin yedinci maddesi üzerindeki görüşmeler sırasında İYİ Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu, Cumhur İttifakı'nı hedef alan açıklamalarda bulundu. Türkoğlu, konuşmasında "Milletin ümüğüne çöktüğünüz için ilahi adalet sizi tokat manyağına çevirdi" ifadelerini kullandı.

Tartışma Arbede Dönüştü

Selçuk Türkoğlu'nun eleştirilerinin ardından İYİ Parti'nin önergesi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Türkoğlu, AKP sıralarına dönerek tepkisini dile getirdi. Bu esnada Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, oturuma 15 dakika ara verdi. Ancak, Türkoğlu yerine geçerken MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile tartışma yaşandı ve bu tartışma kısa sürede arbedeye dönüştü.

Muhalefet ve iktidar milletvekilleri arbedeyi ayırmaya çalışırken, Türkoğlu bazı milletvekilleri tarafından Genel Kurul salonundan çıkarılmaya çalışırken Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal "Sen Kimsin Lan" diye bağırdı.

Yeniden Gerginlik ve Uyarı Cezası

Ara sonrasında Türkoğlu, tekrar Genel Kurul’a döndü ve MHP'li milletvekilleriyle yeniden tartışma yaşandı. MHP'li vekillerin Türkoğlu'nun üzerine yürümesiyle gerilim devam etti ve Türkoğlu tekrar Genel Kurul'dan çıkarıldı.

Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, Selçuk Türkoğlu’na içtüzük gereği sükuneti ve çalışma düzenini bozduğu gerekçesiyle "uyarma cezası" verdi. Oturumu ise komisyonun yerinde olmaması nedeniyle saat 14.00’te tekrar toplanmak üzere kapattı.

Kavganın Ardından Konal'dan Bu Sabah Paylaşım Geldi

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.