Manisa Muradiye Camisi’nin ses sistemi yenilendi

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 14.10.2024 - 10:40, Güncelleme: 14.10.2024 - 10:40 2060 kez okundu.
 

Manisa Muradiye Camisi’nin ses sistemi yenilendi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Mimar Sinan'ın dehasının izlerini taşıyan, klasik Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biri Muradiye Camii’nin ses sistemini yeniledi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, tarafından gerçekleştirilen çalışma ile Muradiye Camii’nde ki ses sistemleri yenilendi. Yeni ses sistemi sayesinde cemaat, daha net ve yüksek kaliteli bir sesle ezanı duyabilecek ve ibadetlerine daha rahat bir şekilde devam edebilecek. Bu sayede hem caminin manevi atmosferi güçlenmiş hem de tarihi dokusu bozulmadan günümüz teknolojilerine uyum sağlanması hedeflendi. III. Murat adına 1583-1592 yılları arasında yaptırılan külliye; cami, medrese, imarethane ve dükkanlardan oluşmuş, Projesi Mimar Sinan’a ait olan külliyenin inşası Mimar Mahmut Ağa tarafından başlatılmış ve ölümü üzerine Mimar Mehmet Ağa tarafından tamamlanmıştır. Medrese, klasik Osmanlı medrese plan ve şekline bağlı kalınarak inşa edilmiştir.  
Manisa Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Mimar Sinan'ın dehasının izlerini taşıyan, klasik Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biri Muradiye Camii’nin ses sistemini yeniledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, tarafından gerçekleştirilen çalışma ile Muradiye Camii’nde ki ses sistemleri yenilendi.

Yeni ses sistemi sayesinde cemaat, daha net ve yüksek kaliteli bir sesle ezanı duyabilecek ve ibadetlerine daha rahat bir şekilde devam edebilecek. Bu sayede hem caminin manevi atmosferi güçlenmiş hem de tarihi dokusu bozulmadan günümüz teknolojilerine uyum sağlanması hedeflendi.

III. Murat adına 1583-1592 yılları arasında yaptırılan külliye; cami, medrese, imarethane ve dükkanlardan oluşmuş, Projesi Mimar Sinan’a ait olan külliyenin inşası Mimar Mahmut Ağa tarafından başlatılmış ve ölümü üzerine Mimar Mehmet Ağa tarafından tamamlanmıştır. Medrese, klasik Osmanlı medrese plan ve şekline bağlı kalınarak inşa edilmiştir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.