Mübadiller Şebinkarahisar’ı unutmadı… Selanik’te Şebinkarahisar festivali düzenlenecek!

YAŞAM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 22.07.2023 - 17:04, Güncelleme: 22.07.2023 - 17:04 4913+ kez okundu.
 

Mübadiller Şebinkarahisar’ı unutmadı… Selanik’te Şebinkarahisar festivali düzenlenecek!

Yunanistan'da Şebinkarahisar festivali düzenlenecek!
Türkiye-Yunanistan Nüfus mübadelesi ile Şebinkarahisar’dan Yunanistan'a göç eden Rumlar, Şebinkarahisar’ı unutamıyor. Daha önce atalarının yaşadığı yerleri gezip görmek için ilçemize gelen Yunanlılar, şimdi ise Yunanistan'ın Kavala kentinden 'Şebinkarahisar' adıyla festival düzenleyecekler. Selanik’te bir mahalleye Nea Nikopole (Şebinkarahisar) ismini vererek, kurdukları bir dernek çatısı altında geçmiş kültürlerini devam ettiriyorlar. Yunanistan'ın Kavala kentinde 29 Temmuz Cumartesi günü Festivalin 3.sü düzenlenecek. 29 Temmuz'da Selanik Kavala’da Şebinkarahisar Licese köyünde yaşamış olan eski Rum kemençeci Theophilos Papadopoulo adına Şebinkarahisar Festivali düzenleyecekler. Gecede davul, zurna ve kemençe ile eski yöresel yemekleri yapacaklar ve aynı kültürü yaşayacaklar. Türkçesi Yunanistan Şebinkarahisarlılar Kültür Merkezi olan bir dernek tarafından organize edilen festivalde Asarcık Köyünden olan tarihçi yazar Nikos Petridis tarafından geleneksel yemek, müzik ve danslar hakkında da bir konuşma yapılacağı öğrenildi. Kaynak: Yeşil Giresun Gazetesi
Yunanistan'da Şebinkarahisar festivali düzenlenecek!

Türkiye- Yunanistan Nüfus mübadelesi ile Şebinkarahisar’dan Yunanistan'a göç eden Rumlar, Şebinkarahisar’ı unutamıyor. Daha önce atalarının yaşadığı yerleri gezip görmek için ilçemize gelen Yunanlılar, şimdi ise Yunanistan'ın Kavala kentinden 'Şebinkarahisar' adıyla festival düzenleyecekler.

Selanik’te bir mahalleye Nea Nikopole (Şebinkarahisar) ismini vererek, kurdukları bir dernek çatısı altında geçmiş kültürlerini devam ettiriyorlar. Yunanistan'ın Kavala kentinde 29 Temmuz Cumartesi günü Festivalin 3.sü düzenlenecek.

29 Temmuz'da Selanik Kavala’da Şebinkarahisar Licese köyünde yaşamış olan eski Rum kemençeci Theophilos Papadopoulo adına  Şebinkarahisar Festivali düzenleyecekler. Gecede davul, zurna ve kemençe ile eski yöresel yemekleri yapacaklar ve aynı kültürü yaşayacaklar.

Türkçesi Yunanistan Şebinkarahisarlılar Kültür Merkezi olan bir dernek tarafından organize edilen festivalde Asarcık Köyünden olan tarihçi yazar Nikos Petridis tarafından geleneksel yemek, müzik ve danslar hakkında da bir konuşma yapılacağı öğrenildi.


Kaynak: Yeşil Giresun Gazetesi

Giresun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.