Perseid meteor yağmuru Giresun’da fotoğraflanacak!

GÜNDEM 12.08.2023 - 15:08, Güncelleme: 12.08.2023 - 15:08 5587+ kez okundu.
 

Perseid meteor yağmuru Giresun’da fotoğraflanacak!

Yılda pek çok kez gerçekleşen meteor yağmurlarından en etkileyicisi olarak anılan Perseid meteor yağmuru, bu akşam Giresun’da fotoğraflanacak.
Giresun Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl 4.sü gerçekleşecek olan Yıldız Fotoğrafçılığı etkinliğine Türkiye’nin her yerinden fotoğraf sanatçıları katılacak. Birbirinden yetenekli fotoğrafçıların benzersiz fotoğraflar çekeceği etkinliğe Maside Dilekçi ve Hamit Yalçın gibi tanımış fotoğrafçıların eşlik edeceği öğrenildi. Etkinliğe 2. defa ev sahipliği yapacak olan Şebinkarahisar’da; Çatalgöl Tesislerinde fotoğrafçılar için kamp kurulacak. Perseid Meteor yağmuru nedir? Perseid meteor yağmuru dünya üzerinde sekiz kez yaşanan gök taşı yağmurlarından biridir. Her yıl Temmuz sonu ile Ağustos ayı arasında gözlemlenebilen Perseid meteor yağmurları 1992'de Dünya'nın yakınlarından geçen Swift-Turtle kuyruklu yıldızının ardında bıraktığı kalıntılardan oluşmaktadır.  Gök taşı yağmuru olayları, her yıl dünyada 8 kez yaşanıyor. Bunlar Quadrantid (Dörtlük), Lyrid (Çalgı), Eta Aquarid (Eta Kova), Delta Aquarid (Delta Kova), Perseid (Kahraman-Perce), Orionid (Avcı), Leonid (Aslan) ve Geminid (İkizler) olarak adlandırılıyor.  
Yılda pek çok kez gerçekleşen meteor yağmurlarından en etkileyicisi olarak anılan Perseid meteor yağmuru, bu akşam Giresun’da fotoğraflanacak.

Giresun Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl 4.sü gerçekleşecek olan Yıldız Fotoğrafçılığı etkinliğine Türkiye’nin her yerinden fotoğraf sanatçıları katılacak. Birbirinden yetenekli fotoğrafçıların benzersiz fotoğraflar çekeceği etkinliğe Maside Dilekçi ve Hamit Yalçın gibi tanımış fotoğrafçıların eşlik edeceği öğrenildi.

Etkinliğe 2. defa ev sahipliği yapacak olan Şebinkarahisar’da; Çatalgöl Tesislerinde fotoğrafçılar için kamp kurulacak.




Perseid Meteor yağmuru nedir?
Perseid meteor yağmuru dünya üzerinde sekiz kez yaşanan gök taşı yağmurlarından biridir. Her yıl Temmuz sonu ile Ağustos ayı arasında gözlemlenebilen Perseid meteor yağmurları 1992'de Dünya'nın yakınlarından geçen Swift-Turtle kuyruklu yıldızının ardında bıraktığı kalıntılardan oluşmaktadır. 

Gök taşı yağmuru olayları, her yıl dünyada 8 kez yaşanıyor. Bunlar Quadrantid (Dörtlük), Lyrid (Çalgı), Eta Aquarid (Eta Kova), Delta Aquarid (Delta Kova), Perseid (Kahraman-Perce), Orionid (Avcı), Leonid (Aslan) ve Geminid (İkizler) olarak adlandırılıyor.
 

Giresun HABERİ

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.