Üniversitede okuduğu bölümü birincilikle bitiren anne, kızıyla aynı törende mezuniyet sevinci yaşadı

KÜLTÜR (AA) - Anadolu Ajansı | 04.06.2024 - 15:13, Güncelleme: 04.06.2024 - 15:21 4837+ kez okundu.
 

Üniversitede okuduğu bölümü birincilikle bitiren anne, kızıyla aynı törende mezuniyet sevinci yaşadı

Bolu'da 4 yıl önce girdikleri üniversite sınavında aynı fakülteyi kazanan anne ve kızı, birlikte mezun oldu.
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinden (BAİBÜ) yapılan açıklamaya göre, Ereğli Halk Eğitim Merkezinde 1996 yılından beri öğretmen olarak görev yapan 47 yaşındaki Ayşe Naziker Karahan, Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Programını tamamladı. Ardından Karahan, 2020 yılında kızı Sena Karahan ile BAİBÜ Güzel Sanatlar Fakültesinde özel yetenek sınavına girdi. Sınavda başarılı olan anne Geleneksel Türk Sanatları, kızı ise Resim Bölümüne girmeye hak kazandı. Dört yıllık eğitim hayatının ardından anne ve kızı, İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salonda düzenlenen törende birlikte mezun olmanın sevincini yaşadı. Bölümünü birincilikle bitiren Ayşe Naziker Karahan, kızıyla kep fırlattı. Karahan'ın BAİBÜ Resim Öğretmenliği Bölümünden mezun olan diğer kızı Mevre Safiye Karahan ise yüksek lisans eğitimini sürdürüyor. Sanata olan yetenekleriyle dikkati çeken anne ve kızları, eğitimlerine devam etmeyi hedefliyor.
Bolu'da 4 yıl önce girdikleri üniversite sınavında aynı fakülteyi kazanan anne ve kızı, birlikte mezun oldu.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinden (BAİBÜ) yapılan açıklamaya göre, Ereğli Halk Eğitim Merkezinde 1996 yılından beri öğretmen olarak görev yapan 47 yaşındaki Ayşe Naziker Karahan, Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Programını tamamladı. Ardından Karahan, 2020 yılında kızı Sena Karahan ile BAİBÜ Güzel Sanatlar Fakültesinde özel yetenek sınavına girdi.

Sınavda başarılı olan anne Geleneksel Türk Sanatları, kızı ise Resim Bölümüne girmeye hak kazandı.

Dört yıllık eğitim hayatının ardından anne ve kızı, İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salonda düzenlenen törende birlikte mezun olmanın sevincini yaşadı. Bölümünü birincilikle bitiren Ayşe Naziker Karahan, kızıyla kep fırlattı.

Karahan'ın BAİBÜ Resim Öğretmenliği Bölümünden mezun olan diğer kızı Mevre Safiye Karahan ise yüksek lisans eğitimini sürdürüyor.

Sanata olan yetenekleriyle dikkati çeken anne ve kızları, eğitimlerine devam etmeyi hedefliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.