Yavuzkan Hazel Gıda ve Fiskobirlik’te protokol imzalandı

YAŞAM 25.08.2022 - 16:21, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:21 5683+ kez okundu.
 

Yavuzkan Hazel Gıda ve Fiskobirlik’te protokol imzalandı

Bulancak İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve bölgemizin ve ülkemizin önde gelen sanayici işletmeleri ile arasında mesleki eğitim iş birliği protokolleri imzalanmaya devam ediyor.
İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü makamında gerçekleşen ile protokol imza törenlerine İlçe Millî Eğitim Müdürü Şenel Bulut ile Yavuzkan Hazel Gıda Sanayii sahibi Mahmut Can Yavuz ve Fiskobirlik Entegre Fındık İşleme Tesisleri Sanayii yetkilileri katıldılar. Protokolü yürütecek okul olan Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Turgut Hacınoğmanoğlu, müdür yardımcıları Mehmet Alaşalvar ve Cemal Koç ile firma yetkilileri törenlerde hazır bulundu. Millî Eğitim Bakanlığımızın teşvikleri ile büyük bir ivme kazanan Mesleki Eğitim Merkezleri cazibe merkezi haline dönüşmüştür. Bu teşviklerin meyvesi niteliğinde imzalanan protokol ile Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mesleki Eğitim Merkezi Programı: Usta öğreticilik tamamlama, ustalık ve kalfalık gibi alanlarda istihdam edilen/edilecek çalışan/kursiyerlerine verilecek eğitimleri kapsamaktadır. Müdür Bulut, “50'nin üzerinde personel çalıştıran işletmeler, İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri ile protokol yaparak, 50’nin altında personel çalıştıran işletmeler mesleki eğitim merkezlerine bireysel müracaat ederek teşviklerden yararlanabiliyor ve çalışanlar ustalık belgesi alabiliyor. Ustalık tamamlama programına dâhil olan işletmelere devletimizin 6 ay boyunca asgari ücretin yarısı oranında (yaklaşık 2500 TL) destek veriyor. Böylece hem işveren teşvikten yararlanıyor hem de çalışanlar ustalık belgesi ile belgelendiriliyor” dedi. Müdür Bulut, işletme yetkililerine, protokol kapsamında çalışmaları yürütecek olan Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idareci ve öğretmenlerine teşekkür ederek protokollerin hayırlı olması ve başarı dileğinde bulundu.
Bulancak İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve bölgemizin ve ülkemizin önde gelen sanayici işletmeleri ile arasında mesleki eğitim iş birliği protokolleri imzalanmaya devam ediyor.

İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü makamında gerçekleşen ile protokol imza törenlerine İlçe Millî Eğitim Müdürü Şenel Bulut ile Yavuzkan Hazel Gıda Sanayii sahibi Mahmut Can Yavuz ve Fiskobirlik Entegre Fındık İşleme Tesisleri Sanayii yetkilileri katıldılar. Protokolü yürütecek okul olan Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Turgut Hacınoğmanoğlu, müdür yardımcıları Mehmet Alaşalvar ve Cemal Koç ile firma yetkilileri törenlerde hazır bulundu.

Millî Eğitim Bakanlığımızın teşvikleri ile büyük bir ivme kazanan Mesleki Eğitim Merkezleri cazibe merkezi haline dönüşmüştür. Bu teşviklerin meyvesi niteliğinde imzalanan protokol ile Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mesleki Eğitim Merkezi Programı: Usta öğreticilik tamamlama, ustalık ve kalfalık gibi alanlarda istihdam edilen/edilecek çalışan/kursiyerlerine verilecek eğitimleri kapsamaktadır.

Müdür Bulut, “50'nin üzerinde personel çalıştıran işletmeler, İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri ile protokol yaparak, 50’nin altında personel çalıştıran işletmeler mesleki eğitim merkezlerine bireysel müracaat ederek teşviklerden yararlanabiliyor ve çalışanlar ustalık belgesi alabiliyor. Ustalık tamamlama programına dâhil olan işletmelere devletimizin 6 ay boyunca asgari ücretin yarısı oranında (yaklaşık 2500 TL) destek veriyor. Böylece hem işveren teşvikten yararlanıyor hem de çalışanlar ustalık belgesi ile belgelendiriliyor” dedi.

Müdür Bulut, işletme yetkililerine, protokol kapsamında çalışmaları yürütecek olan Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idareci ve öğretmenlerine teşekkür ederek protokollerin hayırlı olması ve başarı dileğinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.