Zeytinde Rekor Rekolte Bekleniyor

EKONOMİ (YH) - Yıldız Haber | 28.05.2024 - 09:49, Güncelleme: 28.05.2024 - 09:49 3507+ kez okundu.
 

Zeytinde Rekor Rekolte Bekleniyor

Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, zeytinde müjdeli haber verdi. Alhat, “Harika bir çiçeklenme dönemi yaşıyoruz, bu yıl rekor bir rekolte bekliyoruz” dedi.
İZFAŞ tarafından düzenlenen Olivtech – 11. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı, yine sektörün buluşma noktası oldu. Fuarın yıldızı da her zamanki gibi Akhisar standıydı. Akhisar Ticaret Borsası ile Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası'nın açtığı 2 stanttaki Akhisarlı firmalar fuar süresince ziyaretçi akınına uğradı. Pasaport Pizza’nın fuara özel zeytinli pizzaları ise lezzet severlerden tam not aldı. Akhisar stantlarını ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, zeytinyağı tadımı yaptı, Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat da Başkan Tugay'a günün anısına hediye verdi.  Alhat, Türkiye’nin her yerinden bu yıl müjdeli haberler geldiğini söyledi. Zeytin bölgelerinde çok güzel bir çiçeklenme yaşandığına dikkat çeken Alhat, “Dünya genelindeki kuraklık nedeniyle geçen sezon büyük bir rekolte düşüklüğü yaşanmıştı. Buna bağlı olarak da zeytinyağı fiyatları aşırı yükseldi. Haliyle tüketicilerimizi biraz üzdük. Umarım bu yıl, halkımızı memnun edebileceğimiz güzel bir sezon geçireceğiz. Çiftçimizde bolluk bereketiyle kazanacak. Bu hepimiz için umut verici” dedi.   Alhat ise; “Uzun zamandır zeytin ve zeytinyağı primleri realiteden kopuk kaldı. Artan maliyetlere karşı varını-yoğunu ortaya koyan, emek veren, ter döken çiftimizin bu durum belini büküyor. Özellikle bu sezon prim desteği konusunda hassasiyet bekliyoruz” diye konuştu.  Etiketi dikkatli okuyun ATB Başkanı Meclis Başkanı Bahattin Alkın, “ “Türkiye’de marketlerde satılan zeytinyağları tüketicilerimiz rahatlıkla kullanabilir. Buraların dışındaki yerlerde ise tüketicilerimiz ürünlerin etiketini dikkatli okusun ve gerektiğinde Alo 174 ü arayarak kontrol edilmesini istesinler” uyarısında bulundu. Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sami Karaoğlan, Akhisar'a özgü Domat ve Uslu tipi zeytinlerin coğrafi işaretlerinin alındığını hatırlatarak, bu coğrafi işaretlerin yaygın kullanımını sağlama konusunda üreticilerin de son derece hassas olduğunu belirtti.  
Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, zeytinde müjdeli haber verdi. Alhat, “Harika bir çiçeklenme dönemi yaşıyoruz, bu yıl rekor bir rekolte bekliyoruz” dedi.

İZFAŞ tarafından düzenlenen Olivtech – 11. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı, yine sektörün buluşma noktası oldu. Fuarın yıldızı da her zamanki gibi Akhisar standıydı. Akhisar Ticaret Borsası ile Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası'nın açtığı 2 stanttaki Akhisarlı firmalar fuar süresince ziyaretçi akınına uğradı. Pasaport Pizza’nın fuara özel zeytinli pizzaları ise lezzet severlerden tam not aldı. Akhisar stantlarını ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, zeytinyağı tadımı yaptı, Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat da Başkan Tugay'a günün anısına hediye verdi. 

Alhat, Türkiye’nin her yerinden bu yıl müjdeli haberler geldiğini söyledi. Zeytin bölgelerinde çok güzel bir çiçeklenme yaşandığına dikkat çeken Alhat, “Dünya genelindeki kuraklık nedeniyle geçen sezon büyük bir rekolte düşüklüğü yaşanmıştı. Buna bağlı olarak da zeytinyağı fiyatları aşırı yükseldi. Haliyle tüketicilerimizi biraz üzdük. Umarım bu yıl, halkımızı memnun edebileceğimiz güzel bir sezon geçireceğiz. Çiftçimizde bolluk bereketiyle kazanacak. Bu hepimiz için umut verici” dedi.  

Alhat ise; “Uzun zamandır zeytin ve zeytinyağı primleri realiteden kopuk kaldı. Artan maliyetlere karşı varını-yoğunu ortaya koyan, emek veren, ter döken çiftimizin bu durum belini büküyor. Özellikle bu sezon prim desteği konusunda hassasiyet bekliyoruz” diye konuştu. 

Etiketi dikkatli okuyun
ATB Başkanı Meclis Başkanı Bahattin Alkın, “ “Türkiye’de marketlerde satılan zeytinyağları tüketicilerimiz rahatlıkla kullanabilir. Buraların dışındaki yerlerde ise tüketicilerimiz ürünlerin etiketini dikkatli okusun ve gerektiğinde Alo 174 ü arayarak kontrol edilmesini istesinler” uyarısında bulundu.

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sami Karaoğlan, Akhisar'a özgü Domat ve Uslu tipi zeytinlerin coğrafi işaretlerinin alındığını hatırlatarak, bu coğrafi işaretlerin yaygın kullanımını sağlama konusunda üreticilerin de son derece hassas olduğunu belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.