3 Padişah, 12 Cumhurbaşkanı Gördü! Ayşe Nine 126 Yaşında

YAŞAM (YH) - Yıldız Haber | 21.06.2024 - 14:16, Güncelleme: 21.06.2024 - 14:16 4269 kez okundu.
 

3 Padişah, 12 Cumhurbaşkanı Gördü! Ayşe Nine 126 Yaşında

Amasya’da yaşayan 126 yaşındaki Ayşe Bayrı, Osmanlı'nın üç padişahı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 12 cumhurbaşkanı dönemine tanıklık ederek yıllara meydan okuyor.
Tarihe Tanıklık Eden Bir Asırlık Çınar Osmanlı'nın son üç padişahı Sultan II. Abdülhamit, Sultan V. Mehmed Reşad ve Sultan VI. Mehmed Vahdeddin ile Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ten günümüz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kadar 12 cumhurbaşkanının dönemlerini gören Ayşe Bayrı, 5 çocuk ve 20 torun sahibi. Mahalle Muhtarının Ziyareti ve Hayranlığı Seçim çalışmaları sırasında Ayşe Bayrı'nın yaşını fark eden Yeni Mahalle Muhtarı Celal Lafçı, "Ayşe ninemiz 126 yaşında. Türkiye’de aynı yaşta olan herhalde yoktur. Mahallemizde yaşaması ayrı bir gurur verici" dedi. Günlerini Dualarla Geçiriyor Ayşe Bayrı'nın kızı Cemile Demirci, annesinin günlerini dualar okuyarak geçirdiğini ve evlatlarına hacca gitmeyi tavsiye ettiğini söyledi.
Amasya’da yaşayan 126 yaşındaki Ayşe Bayrı, Osmanlı'nın üç padişahı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 12 cumhurbaşkanı dönemine tanıklık ederek yıllara meydan okuyor.

Tarihe Tanıklık Eden Bir Asırlık Çınar

Osmanlı'nın son üç padişahı Sultan II. Abdülhamit, Sultan V. Mehmed Reşad ve Sultan VI. Mehmed Vahdeddin ile Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ten günümüz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kadar 12 cumhurbaşkanının dönemlerini gören Ayşe Bayrı, 5 çocuk ve 20 torun sahibi.

Mahalle Muhtarının Ziyareti ve Hayranlığı

Seçim çalışmaları sırasında Ayşe Bayrı'nın yaşını fark eden Yeni Mahalle Muhtarı Celal Lafçı, "Ayşe ninemiz 126 yaşında. Türkiye’de aynı yaşta olan herhalde yoktur. Mahallemizde yaşaması ayrı bir gurur verici" dedi.

Günlerini Dualarla Geçiriyor

Ayşe Bayrı'nın kızı Cemile Demirci, annesinin günlerini dualar okuyarak geçirdiğini ve evlatlarına hacca gitmeyi tavsiye ettiğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.