Akıllı Kobi, 3 yılda 300 binin üzerinde Kobi'ye erişti

EKONOMİ 28.06.2024 - 09:14, Güncelleme: 28.06.2024 - 09:14 976 kez okundu.
 

Akıllı Kobi, 3 yılda 300 binin üzerinde Kobi'ye erişti

27 Haziran Dünya KOBİ Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Akıllı Kobi İcra Kurulu Üyesi Ümit Öncel; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) himayesinde hayata geçirilen Akıllı Kobi'nin üç yılda 300 binin üzerinde KOBİ'ye eriştiklerini ve Türkiye'nin çeşitli illerinde gerçekleştirdikleri konferanslarla 60 KOBİ'ye 600 bin TL üzeri değerde dijitalleşme çözüm paketlerini ücretsiz olarak sağladıklarını belirtti.
Türkiye ekonomisi gücü çok büyük oranda KOBİ'lere dayanıyor. Türkiye'deki tüm işletmelerin yüzde 99,8'ini oluşturan KOBİ'ler, toplam istihdamın yüzde 77'sini ve katma değerin yüzde 27'sini yaratarak ekonomiye değer katıyor. 27 Haziran Dünya KOBİ Günü vesilesiyle açıklamalarda bulunan Akıllı KOBİ İcra Kurulu Üyesi Ümit Öncel, “KOBİ'lerin karşılaştığı en büyük zorluklardan biri finansmana erişim. Finansman kaynaklarına ulaşmak hem maliyetli hem de süreçleri uzun olduğu durumlarda KOBİ'lerin yatırım yapmasını ve büyümesini zorlaşıyor. Diğer önemli engel ise tüm dünyada etkisi her geçen gün daha da fazla hissedilen dijital dönüşüme ayak uydurmak konusunda yaşanan zorluklar. Teknolojinin hızlı gelişimi KOBİ'lerin dijital araçları kullanmayı öğrenmesini ve işletmelerini bu değişime adapte etmelerini zorunlu kılsa da kendilerine uygun dijital dönüşüm çözümlerini ayırt edememek bu süreçte KOBİ'lerin dönüşüm hızını büyük oranda yavaşlatıyor. Akıllı KOBİ, dijital dönüşüm başta olmak üzere, yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik gibi konularda KOBİ'lerin bilgi, rehberlik ve kendilerine uygun, doğru araç-gerece ulaşmalarını sağlıyor” dedi. “KOBİ'leri Türkiye'nin dijital dönüşümünün bir parçası olmaya davet ediyoruz” Akıllı KOBİ İcra Kurulu Üyesi Ümit Öncel, TOBB'un himayesinde Akıllı KOBİ'nin Türkiye'nin kalkınma hamlesinde önemli bir rol oynamayı ve KOBİ'leri güçlendirerek ülke ekonomisinin daha da gelişmesine katkıda bulunmayı hedeflediğini söyleyerek: “Akıllı KOBİ Platformu'nun sunduğu imkanlarla KOBİ'ler, potansiyellerini tam anlamıyla kullanarak daha hızlı büyüme imkanı yakalıyor ve ülke ekonomisine sağladıkları katkıları daha üst seviyelere çıkartabiliyor. Bu vesileyle TOBB'a kayıtlı olan 2 milyon KOBİ'mizi Akıllı KOBİ Platformu'na üye olarak Türkiye'nin dijital dönüşüm seferberliğinin bir parçası olmaya, Akıllı KOBİ'yi sosyal medya hesaplarından takip ederek güncel etkinliklerden, KOBİ'lere özel kampanyalardan, yayın ve içeriklerden haberdar olmaya davet ediyoruz” ifadesini kullandı.  
27 Haziran Dünya KOBİ Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Akıllı Kobi İcra Kurulu Üyesi Ümit Öncel; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) himayesinde hayata geçirilen Akıllı Kobi'nin üç yılda 300 binin üzerinde KOBİ'ye eriştiklerini ve Türkiye'nin çeşitli illerinde gerçekleştirdikleri konferanslarla 60 KOBİ'ye 600 bin TL üzeri değerde dijitalleşme çözüm paketlerini ücretsiz olarak sağladıklarını belirtti.

Türkiye ekonomisi gücü çok büyük oranda KOBİ'lere dayanıyor. Türkiye'deki tüm işletmelerin yüzde 99,8'ini oluşturan KOBİ'ler, toplam istihdamın yüzde 77'sini ve katma değerin yüzde 27'sini yaratarak ekonomiye değer katıyor.

27 Haziran Dünya KOBİ Günü vesilesiyle açıklamalarda bulunan Akıllı KOBİ İcra Kurulu Üyesi Ümit Öncel, “KOBİ'lerin karşılaştığı en büyük zorluklardan biri finansmana erişim. Finansman kaynaklarına ulaşmak hem maliyetli hem de süreçleri uzun olduğu durumlarda KOBİ'lerin yatırım yapmasını ve büyümesini zorlaşıyor. Diğer önemli engel ise tüm dünyada etkisi her geçen gün daha da fazla hissedilen dijital dönüşüme ayak uydurmak konusunda yaşanan zorluklar. Teknolojinin hızlı gelişimi KOBİ'lerin dijital araçları kullanmayı öğrenmesini ve işletmelerini bu değişime adapte etmelerini zorunlu kılsa da kendilerine uygun dijital dönüşüm çözümlerini ayırt edememek bu süreçte KOBİ'lerin dönüşüm hızını büyük oranda yavaşlatıyor. Akıllı KOBİ, dijital dönüşüm başta olmak üzere, yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik gibi konularda KOBİ'lerin bilgi, rehberlik ve kendilerine uygun, doğru araç-gerece ulaşmalarını sağlıyor” dedi.
“KOBİ'leri Türkiye'nin dijital dönüşümünün bir parçası olmaya davet ediyoruz”

Akıllı KOBİ İcra Kurulu Üyesi Ümit Öncel, TOBB'un himayesinde Akıllı KOBİ'nin Türkiye'nin kalkınma hamlesinde önemli bir rol oynamayı ve KOBİ'leri güçlendirerek ülke ekonomisinin daha da gelişmesine katkıda bulunmayı hedeflediğini söyleyerek: “Akıllı KOBİ Platformu'nun sunduğu imkanlarla KOBİ'ler, potansiyellerini tam anlamıyla kullanarak daha hızlı büyüme imkanı yakalıyor ve ülke ekonomisine sağladıkları katkıları daha üst seviyelere çıkartabiliyor. Bu vesileyle TOBB'a kayıtlı olan 2 milyon KOBİ'mizi Akıllı KOBİ Platformu'na üye olarak Türkiye'nin dijital dönüşüm seferberliğinin bir parçası olmaya, Akıllı KOBİ'yi sosyal medya hesaplarından takip ederek güncel etkinliklerden, KOBİ'lere özel kampanyalardan, yayın ve içeriklerden haberdar olmaya davet ediyoruz” ifadesini kullandı.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.