Baldan tatlı kavun: Süheyla
EKONOMİ
(İHA) - İhlas Haber Ajansı |
10.08.2023 - 09:00, Güncelleme:
10.08.2023 - 08:49 5062+ kez okundu.
Baldan tatlı kavun: Süheyla
Baldan tatlı kavun: Süheyla
Samsun’un Çarşamba Ovası’nda yetiştirilen Süheyla kavununda hasat dönemi başladı.Samsun’un Çarşamba ilçesinde yaz aylarında hasadı yapılan kendine has dokusu, kokusu ve tadı bulunan Süheyla kavunu üreticiler tarafından hasat edilmeye başlandı.“Bölgeye has bir ürün”Çarşamba ilçesi Sahil Mahallesi’nde kavun yetiştiriciliği yapan İbrahim Orduluoğlu, bölgeye has yetiştirilen Süheyla kavununu anlatarak, “Süheyla kavunu bizim yöremize has bir kavundur. Çok uzun ömürlü değil ancak tadı çok güzeldir. Dolapta 1 hafta, en fazla 10 gün bekletebiliyoruz ama dışarıdaysa 3 gün içinde tüketilmesi gerekiyor. Çok yumuşak bir dokusu olduğu için tatlı, lezzetli bir kavun çeşidi. Bu yöreye has bir ürün. Başka yerlerde bu kavunu yetiştirmiyorlar. Şu anda kavunun kilosu 9-11 TL arasında kalitesine göre değişiyor” dedi.“Sağanak yağış ve su baskınları, hasadı etkiledi”Geçen yıla göre üretimde düşüş olduğunu ve düşüş nedeninin bölgede etkili olan yoğun sağanak ve su baskınlarından kaynaklandığını aktaran üretici Orduluoğlu, “14 dönüm alan üzerinde kavun yetiştiriyoruz. Yılda 40 tona yakın üretim yapabiliyoruz. Bu sene yağışlı havalar nedeniyle hasat biraz düşük oldu. Tarlaları sular altında kalan üreticimiz çok. Çoğu tarlada külleme hastalığı görüldü. Bu nedenle hasat yapamadılar. Bahçeleri de emekleri de ziyan oldu” diye konuştu.Orduluoğlu, bu sezon 14 dönümlük tarlasından 25-30 ton civarında kavun beklediklerini sözlerine ekledi.
Baldan tatlı kavun: Süheyla
Samsun’un Çarşamba ilçesinde yaz aylarında hasadı yapılan kendine has dokusu, kokusu ve tadı bulunan Süheyla kavunu üreticiler tarafından hasat edilmeye başlandı.
“Bölgeye has bir ürün”
Çarşamba ilçesi Sahil Mahallesi’nde kavun yetiştiriciliği yapan İbrahim Orduluoğlu, bölgeye has yetiştirilen Süheyla kavununu anlatarak, “Süheyla kavunu bizim yöremize has bir kavundur. Çok uzun ömürlü değil ancak tadı çok güzeldir. Dolapta 1 hafta, en fazla 10 gün bekletebiliyoruz ama dışarıdaysa 3 gün içinde tüketilmesi gerekiyor. Çok yumuşak bir dokusu olduğu için tatlı, lezzetli bir kavun çeşidi. Bu yöreye has bir ürün. Başka yerlerde bu kavunu yetiştirmiyorlar. Şu anda kavunun kilosu 9-11 TL arasında kalitesine göre değişiyor” dedi.
“Sağanak yağış ve su baskınları, hasadı etkiledi”
Geçen yıla göre üretimde düşüş olduğunu ve düşüş nedeninin bölgede etkili olan yoğun sağanak ve su baskınlarından kaynaklandığını aktaran üretici Orduluoğlu, “14 dönüm alan üzerinde kavun yetiştiriyoruz. Yılda 40 tona yakın üretim yapabiliyoruz. Bu sene yağışlı havalar nedeniyle hasat biraz düşük oldu. Tarlaları sular altında kalan üreticimiz çok. Çoğu tarlada külleme hastalığı görüldü. Bu nedenle hasat yapamadılar. Bahçeleri de emekleri de ziyan oldu” diye konuştu.
Orduluoğlu, bu sezon 14 dönümlük tarlasından 25-30 ton civarında kavun beklediklerini sözlerine ekledi.
Samsun HABERİ
Sitemizdeki haber içerikleri kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde izinsiz yayınlanamaz.
Habere ifade bırak !
Bu habere hiç ifade kullanılmamış ilk ifadeyi siz kullanın.
A PHP Error was encountered
Severity: Notice
Message: Undefined property: stdClass::$etiketler
Filename: tema3/haber.php
Line Number: 812
Backtrace:
Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler
Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view
Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once
Okuyucu Yorumları
(0)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.