Bir yumak bin can ısıtıyor

EĞİTİM 25.11.2022 - 10:12, Güncelleme: 25.11.2022 - 10:12 7412+ kez okundu.
 

Bir yumak bin can ısıtıyor

Bulancak Barbaros İlkokulu'nda okul öncesi öğretmeni olarak görev yapan Fatma Ezgi Yaşar Yonkuç, 2019'da sosyal sorumluluk projesi olarak "Bir Yumak Bin Can Isıtsın" projesini hayata geçirdi.
Kovid-19 salgını nedeniyle ara verdiği projeye geçen yıl yeniden başlayan Yonkuç, öğrenci ve velileriyle bugüne kadar binin üzerinde battaniye dokuyarak talepler doğrultusunda Türkiye'nin çeşitli hastanelerin yenidoğan yoğun bakım servislerine ulaştırdı. 16 yıllık öğretmen Yonkuç, 2018 yılında oğlunun yenidoğan yoğun bakım servisindeki tedavisi sırasında kuvözdeki battaniyenin ilgisini çektiğini söyledi. Hemşirelerin battaniyelerin bağışçılar tarafından örülerek kendilerine teslim edildiğini söylediğini belirten Yonkuç, bu durumdan çok etkilendiğini ve bir sosyal sorumluluk projesi hazırlamaya karar verdiğini aktardı. Yonkuç, "Bir Yumak Bin Can Isıtsın" ismini verdiği projesini velilerle paylaştığını ve çok güzel geri dönüşler aldığını ifade ederek, "Okul öncesi çocuklarla olduğumuz için şişle örülen ipler değil, parmakla örülen, tane tane ilmekli hazır ipleri tercih ettik. Bununla ilgili tam hazırlıklarımızı yaptık ve başladık. Fakat pandemi nedeniyle sınıf uygulamamız sona erdi. Geçtiğimiz yıl örme işlemine yeniden başladık." dedi. Öğrencilerin yanı sıra velilerin de destek olduğuna dikkati çeken Yonkuç, "Projemiz ilçemizde ve il genelinde hızla yayıldı. Kargo ve iplik sponsorlarımız oluyor. İlerleyen süreçte bebek kıyafetleri de gelmeye başladı. Kimi hayırseverler iplik desteğinde bulundu, kimisi de battaniye örerek destek sağladı." diye konuştu.
Bulancak Barbaros İlkokulu'nda okul öncesi öğretmeni olarak görev yapan Fatma Ezgi Yaşar Yonkuç, 2019'da sosyal sorumluluk projesi olarak "Bir Yumak Bin Can Isıtsın" projesini hayata geçirdi.

Kovid-19 salgını nedeniyle ara verdiği projeye geçen yıl yeniden başlayan Yonkuç, öğrenci ve velileriyle bugüne kadar binin üzerinde battaniye dokuyarak talepler doğrultusunda Türkiye'nin çeşitli hastanelerin yenidoğan yoğun bakım servislerine ulaştırdı.

16 yıllık öğretmen Yonkuç, 2018 yılında oğlunun yenidoğan yoğun bakım servisindeki tedavisi sırasında kuvözdeki battaniyenin ilgisini çektiğini söyledi.

Hemşirelerin battaniyelerin bağışçılar tarafından örülerek kendilerine teslim edildiğini söylediğini belirten Yonkuç, bu durumdan çok etkilendiğini ve bir sosyal sorumluluk projesi hazırlamaya karar verdiğini aktardı.

Yonkuç, "Bir Yumak Bin Can Isıtsın" ismini verdiği projesini velilerle paylaştığını ve çok güzel geri dönüşler aldığını ifade ederek, "Okul öncesi çocuklarla olduğumuz için şişle örülen ipler değil, parmakla örülen, tane tane ilmekli hazır ipleri tercih ettik. Bununla ilgili tam hazırlıklarımızı yaptık ve başladık. Fakat pandemi nedeniyle sınıf uygulamamız sona erdi. Geçtiğimiz yıl örme işlemine yeniden başladık." dedi.

Öğrencilerin yanı sıra velilerin de destek olduğuna dikkati çeken Yonkuç, "Projemiz ilçemizde ve il genelinde hızla yayıldı. Kargo ve iplik sponsorlarımız oluyor. İlerleyen süreçte bebek kıyafetleri de gelmeye başladı. Kimi hayırseverler iplik desteğinde bulundu, kimisi de battaniye örerek destek sağladı." diye konuştu.

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.