Bulancak Belediye Başkanı Fındık Sezonunun Hayırlı Olmasını Diledi

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 12.08.2024 - 10:41, Güncelleme: 12.08.2024 - 10:52 2754+ kez okundu.
 

Bulancak Belediye Başkanı Fındık Sezonunun Hayırlı Olmasını Diledi

Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, 2024 yılı fındık hasat sezonunun tüm bölge halkına ve üreticilere hayırlı olmasını dileyerek...
Sahil kesiminde 4 Ağustos, orta kesimde 10 Ağustos ve yüksek kesimde 17 Ağustos’ta başlayan hasat döneminin zorlu bir süreç olduğunu belirtti. Sıbıç, "Zorlu coğrafi koşullar ve sıcak hava şartları, fındık hasat sezonunu büyük emek ve sabır gerektiren bir süreç haline getiriyor. Üretim maliyetlerinin de üreticileri zorladığı bu dönemde, tüm üreticilerimize bereketli ve kolay bir sezon diliyorum" ifadelerini kullandı. Çocuk İşçiliğine Karşı Kararlıyız Belediye Başkanı Sıbıç, açıklamasında, geçmiş yıllarda fındık sezonunda çocuk işçiliğinin yaygın olduğuna dikkat çekti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir" sözünü hatırlatarak, "Çocuklarımız hayatın en değerli hazineleridir. Onların masumiyetini, umutlarını ve hayallerini korumak toplum olarak en büyük sorumluluğumuzdur. ,3 Çocuk işçiliğine hayır demek, onların hak ettikleri çocukluklarını yaşamalarını sağlamak demektir. Her çocuk oyun oynama, eğitim alma ve güvenli bir ortamda büyüme hakkına sahiptir. Gelin, el ele verip çocuk işçiliğine karşı duralım ve çocuklarımıza aydınlık bir gelecek sunalım" dedi.
Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, 2024 yılı fındık hasat sezonunun tüm bölge halkına ve üreticilere hayırlı olmasını dileyerek...

Sahil kesiminde 4 Ağustos, orta kesimde 10 Ağustos ve yüksek kesimde 17 Ağustos’ta başlayan hasat döneminin zorlu bir süreç olduğunu belirtti. Sıbıç, "Zorlu coğrafi koşullar ve sıcak hava şartları, fındık hasat sezonunu büyük emek ve sabır gerektiren bir süreç haline getiriyor. Üretim maliyetlerinin de üreticileri zorladığı bu dönemde, tüm üreticilerimize bereketli ve kolay bir sezon diliyorum" ifadelerini kullandı.

Çocuk İşçiliğine Karşı Kararlıyız

Belediye Başkanı Sıbıç, açıklamasında, geçmiş yıllarda fındık sezonunda çocuk işçiliğinin yaygın olduğuna dikkat çekti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir" sözünü hatırlatarak, "Çocuklarımız hayatın en değerli hazineleridir. Onların masumiyetini, umutlarını ve hayallerini korumak toplum olarak en büyük sorumluluğumuzdur.

,3

Çocuk işçiliğine hayır demek, onların hak ettikleri çocukluklarını yaşamalarını sağlamak demektir. Her çocuk oyun oynama, eğitim alma ve güvenli bir ortamda büyüme hakkına sahiptir. Gelin, el ele verip çocuk işçiliğine karşı duralım ve çocuklarımıza aydınlık bir gelecek sunalım" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.