Bulancak’ta Engelsiz Cafe açıldı

YAŞAM 29.05.2023 - 16:41, Güncelleme: 29.05.2023 - 16:41 4107+ kez okundu.
 

Bulancak’ta Engelsiz Cafe açıldı

Bulancak Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Muslu tarafından engellilerin sosyal ve ekonomik yaşama tutunmasına yönelik hayata geçirilen proje kapsamında açılan ‘Engelsiz Cafe’, Engelli Derneğinin gelir kapısı oldu.
Cafe, engellilerin hem kazanç elde etmesine hem de sosyalleşerek topluma kazandırılmasına katkı sağlıyor. Çay, kahve, poğaça, simit, tost, tatlı, sıcak ve soğuk içeceklerini tatma fırsatı da buluyor. Cafenin işletmeciliğini yapan Bulancak Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Muslu, dernek olarak engelli vatandaşların sosyal hayata dahil olabilmeleri için arayış içerisinde olduklarını söyledi. Sonuçta oturma bahçemizi güzel bir engelsiz cafe haline getirdik. Bizim şimdiki amacımız burayı nasıl ayakta tutabiliriz, gelen misafirlerimizi daha güzel nasıl ağırlayabiliriz” diye konuştu. Mehmet Muslu, Türk halkının engellilere karşı çok duyarlı olduğunu, cafe açma planı öne çıktığı andan itibaren herkesin taşın altına elini koyduğunu belirtti. Muslu, “Projedeki asıl amacımız engellilerimizin sosyal hayata katılımı, eve kapalı yaşamasını engellemekti. Buranın adı 'engelsiz kafe' ama tüm halkımıza açık. Vatandaşlar buraya gelerek çayını içecek, kahvaltısını yapacak. Cafeyi tercih eden vatandaşlar, verdiği her kuruşun Bulancak ilçemiz önde olmak üzere Giresun ilimiz ve çevre komşu illerimizde ki engelli vatandaşlara akülü engelli aracı, tekerlekli sandalye, elektrikli hasta yatağı, hasta bezi ve diğer medikal malzemeleri olarak geri dönecektir. Bu yüzden halkımızı buraya davet ediyorum. Cafede aile ortamının oluştuğuna dikkati çekerek, elde edilen gelirle yine yeniliyorum, ihtiyacı olan engelli kardeşlerimize geri dönecek” dedi. Vatandaşların ailece gelebilecekleri, sosyalleşecekleri nezih bir ortam sağladıklarını anlatan Muslu, Bulancak’ta her duyarlı vatandaşı Cafe’ye davet etti.
Bulancak Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Muslu tarafından engellilerin sosyal ve ekonomik yaşama tutunmasına yönelik hayata geçirilen proje kapsamında açılan ‘Engelsiz Cafe’, Engelli Derneğinin gelir kapısı oldu.

Cafe, engellilerin hem kazanç elde etmesine hem de sosyalleşerek topluma kazandırılmasına katkı sağlıyor. Çay, kahve, poğaça, simit, tost, tatlı, sıcak ve soğuk içeceklerini tatma fırsatı da buluyor. Cafenin işletmeciliğini yapan Bulancak Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Muslu, dernek olarak engelli vatandaşların sosyal hayata dahil olabilmeleri için arayış içerisinde olduklarını söyledi. Sonuçta oturma bahçemizi güzel bir engelsiz cafe haline getirdik. Bizim şimdiki amacımız burayı nasıl ayakta tutabiliriz, gelen misafirlerimizi daha güzel nasıl ağırlayabiliriz” diye konuştu.

Mehmet Muslu, Türk halkının engellilere karşı çok duyarlı olduğunu, cafe açma planı öne çıktığı andan itibaren herkesin taşın altına elini koyduğunu belirtti.

Muslu, “Projedeki asıl amacımız engellilerimizin sosyal hayata katılımı, eve kapalı yaşamasını engellemekti. Buranın adı ' engelsiz kafe' ama tüm halkımıza açık. Vatandaşlar buraya gelerek çayını içecek, kahvaltısını yapacak. Cafeyi tercih eden vatandaşlar, verdiği her kuruşun Bulancak ilçemiz önde olmak üzere Giresun ilimiz ve çevre komşu illerimizde ki engelli vatandaşlara akülü engelli aracı, tekerlekli sandalye, elektrikli hasta yatağı, hasta bezi ve diğer medikal malzemeleri olarak geri dönecektir. Bu yüzden halkımızı buraya davet ediyorum. Cafede aile ortamının oluştuğuna dikkati çekerek, elde edilen gelirle yine yeniliyorum, ihtiyacı olan engelli kardeşlerimize geri dönecek” dedi. Vatandaşların ailece gelebilecekleri, sosyalleşecekleri nezih bir ortam sağladıklarını anlatan Muslu, Bulancak’ta her duyarlı vatandaşı Cafe’ye davet etti.

Giresun HABERİ

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Arslan
(29.05.2023 21:55 - #73128)
Hayırlı olsun
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.