Dokuz Eylül'den engelsiz başarı: 17 ödül birden!

EĞİTİM 10.06.2024 - 09:32, Güncelleme: 10.06.2024 - 09:36 6175+ kez okundu.
 

Dokuz Eylül'den engelsiz başarı: 17 ödül birden!

Dokuz Eylül Üniversitesi YÖK tarafından düzenlenen engelsiz üniversiteler ödüllerinde 72 bayrak ve program nişanı aldı
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) düzenlenen ‘2024 Engelsiz Üniversiteler Ödülleri’nde bu yıl da önemli başarılara imza attı. Programlarını farklı engelli gruplarına erişilebilir kılan üniversitelerin ilgili programlarına iki alanda verilen Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında DEÜ, Engelsiz Program Nişanı kategorisinde 8 nişan alarak Türkiye 2’ncisi olurken; Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülleri kategorisinde ise Mekânda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak), Eğitimde Erişilebilirlik (Yeşil Bayrak) ve ‘Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik (Mavi Bayrak) kategorilerinde 9 bayrak ödülüne layık görüldü. Engelsiz yaşam ve üniversite misyonu kapsamında geliştirdiği projeleri YÖK tarafından da takdir toplayan ve bu yıl toplam 17 başvurusu ödüllendirilen Dokuz Eylül Üniversitesi, böylelikle engelsiz yaşam misyonundaki başarısını bir kez daha gözler önüne serdi. DEÜ, bir önceki yıl verilen 9 program nişanı ile Türkiye 1.; 20 bayrak ödülü ile de Türkiye 3. olmuştu. Ödüller YÖK başkanı Özvar'dan Yükseköğretim Kurulunda düzenlenen “2024 Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni”ne katılan DEÜ Rektör Vekili ve Yükseköğretim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mahmut Ak, üniversite ödüllerini YÖK Başkanı Erol Özvar’ın elinden aldı. Gelişmeyi değerlendiren Ak, “Engelsiz yaşam ve üniversite misyonu kapsamında geliştirdiği sosyal sorumluluk ve erişilebilirlik projeleriyle fark yaratan, yıllardır bu alanda Türkiye'nin zirvesinde yer alan ve halihazırda birçok programı ödüllendirilmiş DEÜ’si, bu sonuçla bir kez daha Engelsiz Üniversite Ödülleri'ne başarılarıyla damga vurdu. 'Engelsiz Üniversite Bayrakları' ve 'Engelsiz Program Nişanları' olmak üzere 2 alanda verilen Engelsiz Üniversite Ödüllerinde, yeterlilikleriyle ödüle layık görülen, bayrak ve program nişanı almaya hak kazanan programlarımızı tebrik ediyorum” dedi. 72 bayrak ve program nişanı DEÜ’nün son 4 yıldaki Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında programlarının yeterlilikleriyle toplamda 72 bayrak ve program nişanına layık görüldüğünün altını çizen Prof. Dr. Ak, “Bu sayı önemli bir rekoru da beraberinde getiriyor. Buna göre; 2019-2020 eğitim öğretim döneminde 3 programımız Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülü, 3 programımız Engelsiz Program Nişanı; 2020-2021 döneminde 2 programımız Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülü; 2021-2022 döneminde 11 programımız bayrak ödülü, 7 programımız Engelsiz Program Nişanı; 2022-2023 döneminde 20 programımız bayrak ödülü, 9 programımız Engelsiz Program Nişanı ve son olarak 2023-2024 döneminde 9 programımız bayrak ödülü, 8 programımız Engelsiz Program Nişanı almayı başardı” bilgisini paylaştı.  
Dokuz Eylül Üniversitesi YÖK tarafından düzenlenen engelsiz üniversiteler ödüllerinde 72 bayrak ve program nişanı aldı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) düzenlenen ‘2024 Engelsiz Üniversiteler Ödülleri’nde bu yıl da önemli başarılara imza attı.

Programlarını farklı engelli gruplarına erişilebilir kılan üniversitelerin ilgili programlarına iki alanda verilen Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında DEÜ, Engelsiz Program Nişanı kategorisinde 8 nişan alarak Türkiye 2’ncisi olurken; Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülleri kategorisinde ise Mekânda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak), Eğitimde Erişilebilirlik (Yeşil Bayrak) ve ‘Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik (Mavi Bayrak) kategorilerinde 9 bayrak ödülüne layık görüldü.

Engelsiz yaşam ve üniversite misyonu kapsamında geliştirdiği projeleri YÖK tarafından da takdir toplayan ve bu yıl toplam 17 başvurusu ödüllendirilen Dokuz Eylül Üniversitesi, böylelikle engelsiz yaşam misyonundaki başarısını bir kez daha gözler önüne serdi. DEÜ, bir önceki yıl verilen 9 program nişanı ile Türkiye 1.; 20 bayrak ödülü ile de Türkiye 3. olmuştu.

Ödüller YÖK başkanı Özvar'dan

Yükseköğretim Kurulunda düzenlenen “2024 Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni”ne katılan DEÜ Rektör Vekili ve Yükseköğretim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mahmut Ak, üniversite ödüllerini YÖK Başkanı Erol Özvar’ın elinden aldı. Gelişmeyi değerlendiren Ak, “Engelsiz yaşam ve üniversite misyonu kapsamında geliştirdiği sosyal sorumluluk ve erişilebilirlik projeleriyle fark yaratan, yıllardır bu alanda Türkiye'nin zirvesinde yer alan ve halihazırda birçok programı ödüllendirilmiş DEÜ’si, bu sonuçla bir kez daha Engelsiz Üniversite Ödülleri'ne başarılarıyla damga vurdu. 'Engelsiz Üniversite Bayrakları' ve 'Engelsiz Program Nişanları' olmak üzere 2 alanda verilen Engelsiz Üniversite Ödüllerinde, yeterlilikleriyle ödüle layık görülen, bayrak ve program nişanı almaya hak kazanan programlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

72 bayrak ve program nişanı

DEÜ’nün son 4 yıldaki Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında programlarının yeterlilikleriyle toplamda 72 bayrak ve program nişanına layık görüldüğünün altını çizen Prof. Dr. Ak, “Bu sayı önemli bir rekoru da beraberinde getiriyor. Buna göre; 2019-2020 eğitim öğretim döneminde 3 programımız Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülü, 3 programımız Engelsiz Program Nişanı; 2020-2021 döneminde 2 programımız Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülü; 2021-2022 döneminde 11 programımız bayrak ödülü, 7 programımız Engelsiz Program Nişanı; 2022-2023 döneminde 20 programımız bayrak ödülü, 9 programımız Engelsiz Program Nişanı ve son olarak 2023-2024 döneminde 9 programımız bayrak ödülü, 8 programımız Engelsiz Program Nişanı almayı başardı” bilgisini paylaştı.

 

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.