EDS Giresun şubesinden TÜİK ve iktidara çağrı

SİYASET (YH) - Yıldız Haber | 26.06.2024 - 16:39, Güncelleme: 26.06.2024 - 16:49 3520 kez okundu.
 

EDS Giresun şubesinden TÜİK ve iktidara çağrı

Emekliler Dayanışma Sendikası Giresun Şubesi tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ve iktidara seslenilen bir basın açıklaması yapıldı.
Yapılan açıklama şu şekilde: "Bizler yıllarca çalışarak ülke ve gelecek nesiller adına biriktirdikleri ulusal varlıkların heba edilmesine, devlete ödediğimiz primlerin karşılığında açlık ve sefalete düşürülen emekliler olarak, aylıklarımızın belirlenmesinde etken olan enflasyon oranı tespitinde TÜİK in gerçekçi davranarak çalışan kesimlerin ve emeklilerin hak kaybına yol açmayacak doğru sonuçları ortaya koymasını bekliyoruz. Ekonomi ile ilgili çeşitli kuruluşlar ile TÜİK arasında ortaya çıkan farkları gördükçe emekli yurttaşlar olarak kurumunuza karşı güvensizliğimiz artmakta, sosyal sorunları artırarak aileleri parçalayacak boyutlara varan yetersiz aylıklar nedeniyle korkularımız büyümektedir. Enflasyon tespitinde TÜİK ve diğer kuruluş elemanlarının aynı anda aynı kesimlerde,aynı ürünlerle tespitini gerektiren yasal düzenlemeyle bu şüphelerimizin sonlandırılmasını, gerçekçi tespitlerle aylıklarımızın belirlenmesini istiyoruz. Hazine ve Maliye bakanlığına sesleniyoruz: Enflasyonun yükselmesinin sorumlusu çalışan emekçiler,emekliler değildir. Bütçe açığının sorumlusu emekliler değildir. Bütçenin yeterliliği, hazinenin güçlenmesi için yapmanız gereken iş asgari ücreti sabitlemek, emekli aylıklarını düşürmek değil servet kazananların vergilendirilmesini sağlamak, servet ve gider bildirimine dayalı vergilendirme düzenlemesini yapmaktır. Emekliler eline üç beş kuruş vererek kandırılacak yaşta değiller. Emekliler tecrübeleriyle yaşam koşullarını,kamu uygulamalarını en iyi bilen insanlardır. Bizi açlıkla denemekten vazgeçin. Gaspedilmiş haklarımızın peşini bırakmayacağız." denildi.
Emekliler Dayanışma Sendikası Giresun Şubesi tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ve iktidara seslenilen bir basın açıklaması yapıldı.

Yapılan açıklama şu şekilde: "Bizler yıllarca çalışarak ülke ve gelecek nesiller adına biriktirdikleri ulusal varlıkların heba edilmesine, devlete ödediğimiz primlerin karşılığında açlık ve sefalete düşürülen emekliler olarak, aylıklarımızın belirlenmesinde etken olan enflasyon oranı tespitinde TÜİK in gerçekçi davranarak çalışan kesimlerin ve emeklilerin hak kaybına yol açmayacak doğru sonuçları ortaya koymasını bekliyoruz.

Ekonomi ile ilgili çeşitli kuruluşlar ile TÜİK arasında ortaya çıkan farkları gördükçe emekli yurttaşlar olarak kurumunuza karşı güvensizliğimiz artmakta, sosyal sorunları artırarak aileleri parçalayacak boyutlara varan yetersiz aylıklar nedeniyle korkularımız büyümektedir.

Enflasyon tespitinde TÜİK ve diğer kuruluş elemanlarının aynı anda aynı kesimlerde,aynı ürünlerle tespitini gerektiren yasal düzenlemeyle bu şüphelerimizin sonlandırılmasını, gerçekçi tespitlerle aylıklarımızın belirlenmesini istiyoruz.

Hazine ve Maliye bakanlığına sesleniyoruz:
Enflasyonun yükselmesinin sorumlusu çalışan emekçiler,emekliler değildir.
Bütçe açığının sorumlusu emekliler değildir.
Bütçenin yeterliliği, hazinenin güçlenmesi için yapmanız gereken iş asgari ücreti sabitlemek, emekli aylıklarını düşürmek değil servet kazananların vergilendirilmesini sağlamak, servet ve gider bildirimine dayalı vergilendirme düzenlemesini yapmaktır.

Emekliler eline üç beş kuruş vererek kandırılacak yaşta değiller.
Emekliler tecrübeleriyle yaşam koşullarını,kamu uygulamalarını en iyi bilen insanlardır.
Bizi açlıkla denemekten vazgeçin.
Gaspedilmiş haklarımızın peşini bırakmayacağız." denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.