Elektrikte tarife değişikliği 1 Mart'a kadar tamamlanacak

EKONOMİ 17.02.2022 - 16:30, Güncelleme: 17.02.2022 - 16:30 5472+ kez okundu.
 

Elektrikte tarife değişikliği 1 Mart'a kadar tamamlanacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, elektrikte tarife değişikliklerini 1 Mart'a kadar tamamlamayı hedeflediklerini belirterek, "Esnafa indirimli tarifede yüzde 25 gibi bir indirim söz konusu olacak." dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, NTV canlı yayınında enerji gündemine ilişkin soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün kabine toplantısının ardından hükümetin vatandaşa desteğini sürdüreceğini ifade ettiğini anımsatan Dönmez, bu kapsamda önemli adımlar atılacağını söyledi. Dönmez, 210 kilovatsaatin altındaki indirimli tarife ve üstündeki birim fiyatlara ilişkin vatandaşın lehine olacak bir düzenleme üzerinde çalışıldığını kaydetti. Sivil toplum kuruluşlarının elektrik aboneliğinin, ticarethane statüsünden konut statüsüne dönüştürülmesine ilişkin karar aldıklarını aktaran Dönmez, şöyle konuştu: "Bu abone grubunda yer alan ve mesken abone grubundan yararlanmak isteyen dernek ve vakıfların yöneticileri, elektriği satın aldıkları perakende şirketine, elektrik dağıtım şirketine giderek bu durumlarını bildirecekler. Çünkü bunların dernek veya vakıf olduğunu elektriği satan şirketler bilmiyor. Unvanlarında belki yer alıyor olabilir, belki unvanlarında yanlış isimlendirmeler de olabilir. Cemevleri de yine bu grupta değerlendirilecek. Daha önce bu grupta ibadethaneler vardı zaten, cami, kilise, havra gibi. Dolayısıyla bu abone grubundan yararlananların sayısını artırmış olduk."
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, elektrikte tarife değişikliklerini 1 Mart'a kadar tamamlamayı hedeflediklerini belirterek, "Esnafa indirimli tarifede yüzde 25 gibi bir indirim söz konusu olacak." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, NTV canlı yayınında enerji gündemine ilişkin soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün kabine toplantısının ardından hükümetin vatandaşa desteğini sürdüreceğini ifade ettiğini anımsatan Dönmez, bu kapsamda önemli adımlar atılacağını söyledi.

Dönmez, 210 kilovatsaatin altındaki indirimli tarife ve üstündeki birim fiyatlara ilişkin vatandaşın lehine olacak bir düzenleme üzerinde çalışıldığını kaydetti.

Sivil toplum kuruluşlarının elektrik aboneliğinin, ticarethane statüsünden konut statüsüne dönüştürülmesine ilişkin karar aldıklarını aktaran Dönmez, şöyle konuştu:

"Bu abone grubunda yer alan ve mesken abone grubundan yararlanmak isteyen dernek ve vakıfların yöneticileri, elektriği satın aldıkları perakende şirketine, elektrik dağıtım şirketine giderek bu durumlarını bildirecekler. Çünkü bunların dernek veya vakıf olduğunu elektriği satan şirketler bilmiyor. Unvanlarında belki yer alıyor olabilir, belki unvanlarında yanlış isimlendirmeler de olabilir. Cemevleri de yine bu grupta değerlendirilecek. Daha önce bu grupta ibadethaneler vardı zaten, cami, kilise, havra gibi. Dolayısıyla bu abone grubundan yararlananların sayısını artırmış olduk."

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.