Emekliler Dikkat! Fark Ödemeleri Bugün Hesaplarda

EKONOMİ (YH) - Yıldız Haber | 07.08.2024 - 11:55, Güncelleme: 07.08.2024 - 11:55 5004+ kez okundu.
 

Emekliler Dikkat! Fark Ödemeleri Bugün Hesaplarda

Bugün itibarıyla (7 Ağustos) SSK ve Bağ-Kur emeklilerini kapsayan en düşük emekli maaşının 12.500 TL'ye yükseltilmesi kapsamında...
Fark ödemeleri hesaplara yatırılmaya başlandı. Yetkililer emeklilerin, banka hesaplarını kontrol etmeyi unutmaması gerektiğini hatırlattı. Haziran ayında açıklanan enflasyon verileri sonrası, memur ve emeklilere yapılacak olan temmuz zammı netleşmişti. Bu kapsamda, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı en düşük emekli maaşı 10.000 TL'den 12.500 TL'ye çıkarıldı. En düşük emekli maaşının artırılmasına yönelik karar, Meclis'te görüşülen torba yasaya eklendi, onaylandı ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu süreçte emeklilere aylıkları ödendi, ancak en düşük maaşı alanların fark ödemeleri bugün hesaplara yatırılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "En düşük emekli aylığının 12.500 TL’ye yükseltilmesi kapsamında fark ödemelerini bugün hesaplarınıza yatırıyoruz. 12.500 TL'ye yükseltilen emekli aylığı fark ödemelerinizi 7 Ağustos 2024 tarihinde hesabınızdan çekebilirsiniz." SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan %24,73 oranındaki enflasyon farkı zammı, kök maaşı düşük olanlara uygulandığında, maaşların 10.000 TL'nin altında kalması veya çok düşük bir artış yansıması nedeniyle en düşük emekli maaşında artış yapılmıştı. Bu düzenlemeden toplam 3 milyon 703 bin 788 kişi yararlandı. Emekliler, bu önemli ödeme detaylarını kaçırmamak için banka hesaplarını düzenli olarak kontrol etmeyi ihmal etmemeli.  
Bugün itibarıyla (7 Ağustos) SSK ve Bağ-Kur emeklilerini kapsayan en düşük emekli maaşının 12.500 TL'ye yükseltilmesi kapsamında...

Fark ödemeleri hesaplara yatırılmaya başlandı. Yetkililer emeklilerin, banka hesaplarını kontrol etmeyi unutmaması gerektiğini hatırlattı. Haziran ayında açıklanan enflasyon verileri sonrası, memur ve emeklilere yapılacak olan temmuz zammı netleşmişti. Bu kapsamda, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı en düşük emekli maaşı 10.000 TL'den 12.500 TL'ye çıkarıldı.

En düşük emekli maaşının artırılmasına yönelik karar, Meclis'te görüşülen torba yasaya eklendi, onaylandı ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu süreçte emeklilere aylıkları ödendi, ancak en düşük maaşı alanların fark ödemeleri bugün hesaplara yatırılıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "En düşük emekli aylığının 12.500 TL’ye yükseltilmesi kapsamında fark ödemelerini bugün hesaplarınıza yatırıyoruz. 12.500 TL'ye yükseltilen emekli aylığı fark ödemelerinizi 7 Ağustos 2024 tarihinde hesabınızdan çekebilirsiniz."

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan %24,73 oranındaki enflasyon farkı zammı, kök maaşı düşük olanlara uygulandığında, maaşların 10.000 TL'nin altında kalması veya çok düşük bir artış yansıması nedeniyle en düşük emekli maaşında artış yapılmıştı. Bu düzenlemeden toplam 3 milyon 703 bin 788 kişi yararlandı.

Emekliler, bu önemli ödeme detaylarını kaçırmamak için banka hesaplarını düzenli olarak kontrol etmeyi ihmal etmemeli.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.