Fındık bahçesinde yuvarlanma vakalarında artış!

ASAYİŞ 28.08.2023 - 20:40, Güncelleme: 28.08.2023 - 20:58 5094+ kez okundu.
 

Fındık bahçesinde yuvarlanma vakalarında artış!

Son günlerde Giresun’da, fındık bahçelerinde yuvarlanma vakalarında; artış gözlendi.
Yine yuvarlanma vakası! Keşap Halkalı köyünde fındık toplayan yaşlı bir adam; bahçede yuvarlanarak yaralandı. Alınan bilgiye göre; 62 yaşındaki Mustafa Kabava isimli vatandaşın fındık bahçesinde yuvarlanarak mahsur kaldığı öğrenildi. Olay yerine gelen 4 kişilik AFAD ekibi, ayağı kırılarak mahsur kalan vatandaşı sağlık ekiplerine teslim etti. Fındık bahçesinde yuvarlanmamak için ne yapmalıyım? Dikkatli Adımlar Atın: Yürürken adımlarınızı sağlam atarak yürümeye özen gösterin. Zeminde kaygan veya eğimli bölgeler varsa özellikle dikkatli olun. Doğru Ayakkabı Giyin: Doğru tabanlı ve kaymayı önleyen ayakkabılar giyerek zeminde daha iyi denge sağlayabilirsiniz. Özellikle kaygan zeminlerde sizi destekleyecek ayakkabılar tercih edin. Zemin Durumunu İnceleyin: Adım atmadan önce zeminin durumunu kontrol edin. Kayalık, çukurlu veya yumuşak zeminlerde yürürken daha dikkatli olun. Zeminin ne tür tehlikeler içerebileceğini anlamak güvenliğinizi artırabilir. Sıkı Giyinin: Rahat ve sıkı giysiler giyin. Sarkan giysiler takılma riski taşıyabilir. Özellikle fındık dalları ile ağaçlar arasına veya diğer engellerin arasına sıkışma riskini düşünerek giyinin. Yaşlıysanız yanınızda mutkaka bir bulunsun: Mümkünse yalnız yürümek yerine yanınızda biriyle yürüyün. İhtiyaç halinde yardımlaşabilirsiniz. Dengeyi Sağlayın: Bahçede yürürken denge sağlamak önemlidir. Düzgün bir şekilde yürümeye çalışın, ani hareketlerden kaçının. Eğimleri Dikkatlice Tırmanın: Eğimli bölgelerde yavaş ve dikkatli bir şekilde tırmanın. Eğer iniş yapacaksanız, dizlerinizi hafifçe bükerek kontrolü sağlayın. Hava Durumunu Kontrol Edin: Islak zeminlerde yürümek daha riskli olabilir. Hava koşullarını kontrol ederek yürüyüş planınızı buna göre ayarlayın. Dikkatinizi Toplayın: En önemlisi, yürürken dikkatinizi dağıtan unsurlardan kaçının. Cep telefonu gibi dikkatinizi dağıtabilecek şeyleri kullanmaktan kaçının. Unutmayın ki her zaman güvenliğiniz ön planda olmalıdır. Eğer bir bölgeye girmek riskli görünüyorsa, o bölgeye girmemeyi tercih edin.
Son günlerde Giresun’da, fındık bahçelerinde yuvarlanma vakalarında; artış gözlendi.

Yine yuvarlanma vakası!

Keşap Halkalı köyünde fındık toplayan yaşlı bir adam; bahçede yuvarlanarak yaralandı. Alınan bilgiye göre; 62 yaşındaki Mustafa Kabava isimli vatandaşın fındık bahçesinde yuvarlanarak mahsur kaldığı öğrenildi. Olay yerine gelen 4 kişilik AFAD ekibi, ayağı kırılarak mahsur kalan vatandaşı sağlık ekiplerine teslim etti.



Fındık bahçesinde yuvarlanmamak için ne yapmalıyım?

Dikkatli Adımlar Atın: Yürürken adımlarınızı sağlam atarak yürümeye özen gösterin. Zeminde kaygan veya eğimli bölgeler varsa özellikle dikkatli olun.

Doğru Ayakkabı Giyin: Doğru tabanlı ve kaymayı önleyen ayakkabılar giyerek zeminde daha iyi denge sağlayabilirsiniz. Özellikle kaygan zeminlerde sizi destekleyecek ayakkabılar tercih edin.

Zemin Durumunu İnceleyin: Adım atmadan önce zeminin durumunu kontrol edin. Kayalık, çukurlu veya yumuşak zeminlerde yürürken daha dikkatli olun. Zeminin ne tür tehlikeler içerebileceğini anlamak güvenliğinizi artırabilir.

Sıkı Giyinin: Rahat ve sıkı giysiler giyin. Sarkan giysiler takılma riski taşıyabilir. Özellikle fındık dalları ile ağaçlar arasına veya diğer engellerin arasına sıkışma riskini düşünerek giyinin.

Yaşlıysanız yanınızda mutkaka bir bulunsun: Mümkünse yalnız yürümek yerine yanınızda biriyle yürüyün. İhtiyaç halinde yardımlaşabilirsiniz.

Dengeyi Sağlayın: Bahçede yürürken denge sağlamak önemlidir. Düzgün bir şekilde yürümeye çalışın, ani hareketlerden kaçının.

Eğimleri Dikkatlice Tırmanın: Eğimli bölgelerde yavaş ve dikkatli bir şekilde tırmanın. Eğer iniş yapacaksanız, dizlerinizi hafifçe bükerek kontrolü sağlayın.

Hava Durumunu Kontrol Edin: Islak zeminlerde yürümek daha riskli olabilir. Hava koşullarını kontrol ederek yürüyüş planınızı buna göre ayarlayın.

Dikkatinizi Toplayın: En önemlisi, yürürken dikkatinizi dağıtan unsurlardan kaçının. Cep telefonu gibi dikkatinizi dağıtabilecek şeyleri kullanmaktan kaçının.

Unutmayın ki her zaman güvenliğiniz ön planda olmalıdır. Eğer bir bölgeye girmek riskli görünüyorsa, o bölgeye girmemeyi tercih edin.

Giresun HABERİ

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.