Giresun İl Özel İdaresinden içme suyuna büyük yatırım

GÜNDEM 20.10.2023 - 13:53, Güncelleme: 20.10.2023 - 15:13 18830+ kez okundu.
 

Giresun İl Özel İdaresinden içme suyuna büyük yatırım

Devlete Maliyeti 52 Milyon TL
Giresun İl Özel İdaresi, köylerde yaşanan içme suyu problemine karşı 32 köyde ‘içme suyu projesi’ çalışması başlatarak, maliyeti 52 Milyon TL’yi bulan yatırım gerçekleştiriyor. İl Özel İdaresi tarafından projelendirilen merkeze bağlı 32 köyün içme suyu projesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yapılan açıklamada, “Etüt çalışmaları 2019 yılında tamamlanan içme suyu projesi kapsamında 1. etapta 24 köyün yararlanacağı çalışmalar içerisinde İnişdibi-Mesudiye-Taşhan mevkiine kadar olan hattın yapımı tamamlandı. Lapa, Hisargeriş, Uzgara ve Burhaniye köylerinde su kullanımına başlandı. İhalesi yapılarak yılsonunda tamamlanması beklenen 1. Etap 5. Kısım’da ise;  Proje tamamlandığında Mesudiye, Sıvacı, Kemaliye, Ergence, Yukarıalınlı, Orhaniye, Uzgur, Camili, Beyazıt, Evrenköy, Akıncı ve Seyitköy Köyleri su kullanımına başlayacaktır.  Etüt çalışmaları devam eden 6. Etap’ta ise projenin tamamlanmasıyla birlikte Mesudiye, Yazlık, İncegeriş, Gürköy, Ülper, Çavuşoğlu, Çiçekli ve Ortaköy Köyleri de suya kavuşmuş olacak. Bu etapların tamamlanmasına müteakip 24 Köyün su sorunu çözülmüş olacak.” denilerek, 1. Etapta 24 Köyün içme suyu projesi tamamlandığında 2023 birim fiyatlarıyla Devlete maliyeti 52.000000 milyon lira olacağı belirtildi.  
Devlete Maliyeti 52 Milyon TL

Giresun İl Özel İdaresi, köylerde yaşanan içme suyu problemine karşı 32 köyde ‘içme suyu projesi’ çalışması başlatarak, maliyeti 52 Milyon TL’yi bulan yatırım gerçekleştiriyor.

İl Özel İdaresi tarafından projelendirilen merkeze bağlı 32 köyün içme suyu projesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yapılan açıklamada, “Etüt çalışmaları 2019 yılında tamamlanan içme suyu projesi kapsamında 1. etapta 24 köyün yararlanacağı çalışmalar içerisinde İnişdibi-Mesudiye-Taşhan mevkiine kadar olan hattın yapımı tamamlandı. Lapa, Hisargeriş, Uzgara ve Burhaniye köylerinde su kullanımına başlandı.

İhalesi yapılarak yılsonunda tamamlanması beklenen 1. Etap 5. Kısım’da ise;  Proje tamamlandığında Mesudiye, Sıvacı, Kemaliye, Ergence, Yukarıalınlı, Orhaniye, Uzgur, Camili, Beyazıt, Evrenköy, Akıncı ve Seyitköy Köyleri su kullanımına başlayacaktır. 
Etüt çalışmaları devam eden 6. Etap’ta ise projenin tamamlanmasıyla birlikte Mesudiye, Yazlık, İncegeriş, Gürköy, Ülper, Çavuşoğlu, Çiçekli ve Ortaköy Köyleri de suya kavuşmuş olacak. Bu etapların tamamlanmasına müteakip 24 Köyün su sorunu çözülmüş olacak.” denilerek, 1. Etapta 24 Köyün içme suyu projesi tamamlandığında 2023 birim fiyatlarıyla Devlete maliyeti 52.000000 milyon lira olacağı belirtildi.

 

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.