Giresun’da ‘Alabalık Sağımı’ devam ediyor!

GÜNDEM 10.01.2024 - 10:39, Güncelleme: 10.01.2024 - 10:39 4424+ kez okundu.
 

Giresun’da ‘Alabalık Sağımı’ devam ediyor!

Giresun su ürünleri yetiştiricileri, alabalık üretimi için sağım faaliyetlerine devam ediyor.
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından nasıl alabalık sağımı yapıldığına dair bir açıklama paylaşıldı. Alabalık Sağımı nasıl yapılır? Sağım dönemi gelmiş olan anaç balıklardan önce dişi balıkların yumurtaları daha sonra erkek anaçların spermaları sağılır. Dişi balıklardan sağılan yumurtalar ile erkek balıkların spermaları karıştırılıp, 7-15 dakika döllenmesini bekledikten sonra yumurtalar yıkayıp özel kuluçka dolaplarına konulur. Dolaplarda 31-60 gün bekletilen yumurtalardan yavrular çıkmaya başlamaktadır. Alabalık yavruları, büyütme havuzlarında 125-150 gün içerisinde parmak boya ulaşır. Sonrasında 7 ay içerisinde 200-250 gr porsiyonluk alabalık olarak sofralarımızı süsleyeceklerdir. Alabalık, doymamış yağ asitleri bakımından zengin ve biyolojik değerli yüksek bir besindir. Alabalık yetiştiriciliği yapanlar için önümüzdeki< yılın planlanması açısından büyük bir önem arz etmekte olan bir sezonluk yetiştiricilik faaliyetleri İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü teknik personeli tarafından izlenmekte ve teknik destek sağlanmaktadır. Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
Giresun su ürünleri yetiştiricileri, alabalık üretimi için sağım faaliyetlerine devam ediyor.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından nasıl alabalık sağımı yapıldığına dair bir açıklama paylaşıldı.

Alabalık Sağımı nasıl yapılır?
Sağım dönemi gelmiş olan anaç balıklardan önce dişi balıkların yumurtaları daha sonra erkek anaçların spermaları sağılır. Dişi balıklardan sağılan yumurtalar ile erkek balıkların spermaları karıştırılıp, 7-15 dakika döllenmesini bekledikten sonra yumurtalar yıkayıp özel kuluçka dolaplarına konulur. Dolaplarda 31-60 gün bekletilen yumurtalardan yavrular çıkmaya başlamaktadır.

Alabalık yavruları, büyütme havuzlarında 125-150 gün içerisinde parmak boya ulaşır. Sonrasında 7 ay içerisinde 200-250 gr porsiyonluk alabalık olarak sofralarımızı süsleyeceklerdir. Alabalık, doymamış yağ asitleri bakımından zengin ve biyolojik değerli yüksek bir besindir.

Alabalık yetiştiriciliği yapanlar için önümüzdeki< yılın planlanması açısından büyük bir önem arz etmekte olan bir sezonluk yetiştiricilik faaliyetleri İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü teknik personeli tarafından izlenmekte ve teknik destek sağlanmaktadır.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.