Giresunlu sanatçı 5 yılda 19 sergi açtı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.03.2011 - 18:15, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 4196+ kez okundu.
 

Giresunlu sanatçı 5 yılda 19 sergi açtı

Ahşap Kakma Sanatı emek göze nuru el hüneri isteyen zor bir sanat dalı.
Geçmişinde önemli sanatçıların uğra-şı dalı olan bu mesleğe Giresunlu genç Sanatçı Filiz Uzun da merak salmış ilkokul çağında başlayan bu hobi sanata dönüşmüş. Bu güne dek 18 defa sergi açarak, meydana getir-diği yüzlerce eserini sanatseverlerle buluşturmuş sanatçı Filiz uzun. Giresunlu onunla gurur duyuyor. Filiz Uzun Beyoğlu Be-lediyesi'nin katılarıyla 19. sergisini Taksim Kültür Sanat Merke-zi'nde açtı. Sergiye Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melik-oğlu, Beyoğlu Belediyesi Meclis Üyeleri, Tiyatro sanatçıları, sanatseverler ilgi gösterdi.    Sergi, büyük beğeni görmüştü. Sanatçı Uzun Türki-ye'nin çeşitli illerinde açtığı 19 sergisinin sayısını daha da arttır-mayı hedefliyor. Uzun, ABD'de bir sergi açarak, sanatını uluslar arası düzeye taşımak amacında.     Uzun'un geçtiğimiz yıl Ankara'da organize ettiği sergi-sinin açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı. Bu katılımın kendisini çok onurlandırdığını belirten Filiz Uzun, 'Devlet sanatçısının yanında olursa, sanatçı her engeli aşar ha-rika eserler meydana getirir” diye konuştu.   Haber: Selami Çelebi
Ahşap Kakma Sanatı emek göze nuru el hüneri isteyen zor bir sanat dalı.
Geçmişinde önemli sanatçıların uğra-şı dalı olan bu mesleğe Giresunlu genç Sanatçı Filiz Uzun da merak salmış ilkokul çağında başlayan bu hobi sanata dönüşmüş. Bu güne dek 18 defa sergi açarak, meydana getir-diği yüzlerce eserini sanatseverlerle buluşturmuş sanatçı Filiz uzun. Giresunlu onunla gurur duyuyor. Filiz Uzun Beyoğlu Be-lediyesi'nin katılarıyla 19. sergisini Taksim Kültür Sanat Merke-zi'nde açtı. Sergiye Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melik-oğlu, Beyoğlu Belediyesi Meclis Üyeleri, Tiyatro sanatçıları, sanatseverler ilgi gösterdi.
    Sergi, büyük beğeni görmüştü. Sanatçı Uzun Türki-ye'nin çeşitli illerinde açtığı 19 sergisinin sayısını daha da arttır-mayı hedefliyor. Uzun, ABD'de bir sergi açarak, sanatını uluslar arası düzeye taşımak amacında.
    Uzun'un geçtiğimiz yıl Ankara'da organize ettiği sergi-sinin açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı. Bu katılımın kendisini çok onurlandırdığını belirten Filiz Uzun, 'Devlet sanatçısının yanında olursa, sanatçı her engeli aşar ha-rika eserler meydana getirir” diye konuştu.   Haber: Selami Çelebi
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.