Güz ekim dönemi başladı

ASAYİŞ (AA) - Anadolu Ajansı | 01.11.2022 - 13:31, Güncelleme: 01.11.2022 - 11:13 2569+ kez okundu.
 

Güz ekim dönemi başladı

SAMSUN (AA) - Kavak ilçesinde arpa ve buğdayda güz ekim dönemi başladı. Kavak Ziraat Odası Başkanı Süleyman Aslankaya, AA muhabirine, ilçede görülen yoğun yağışın ardından hava şartları ve toprak neminin çiftçiler için fırsat olduğunu söyledi.Çiftçilerin bu durumu çok iyi değerlendirmesi gerektiğini vurgulayan Aslankaya, "Toprağın hazırlanması ve tavlanması, havalandırması mahsul için önemlidir. Bu nedenle üreticilerimizin ellerini çabuk tutması menfaatlerine olacaktır." dedi.İlçenin konum ve toprak yapısına göre buğday ve arpa ekiminin kasım sonuna kadar tamamlanması gerektiğine işaret eden Aslankaya, yüksek verim alınabilmesi için sertifikalı buğday ve arpa tohumu ile tahlil sonucu toprağın ihtiyaç duyduğu gübrenin kullanılması gerektiğini kaydetti. Öte yandan Kavak'ta, 115 bin dekar alanda buğday ve arpa tarımı yapıldığı öğrenildi.

SAMSUN (AA) - Kavak ilçesinde arpa ve buğdayda güz ekim dönemi başladı.

Kavak Ziraat Odası Başkanı Süleyman Aslankaya, AA muhabirine, ilçede görülen yoğun yağışın ardından hava şartları ve toprak neminin çiftçiler için fırsat olduğunu söyledi.

Çiftçilerin bu durumu çok iyi değerlendirmesi gerektiğini vurgulayan Aslankaya, "Toprağın hazırlanması ve tavlanması, havalandırması mahsul için önemlidir. Bu nedenle üreticilerimizin ellerini çabuk tutması menfaatlerine olacaktır." dedi.

İlçenin konum ve toprak yapısına göre buğday ve arpa ekiminin kasım sonuna kadar tamamlanması gerektiğine işaret eden Aslankaya, yüksek verim alınabilmesi için sertifikalı buğday ve arpa tohumu ile tahlil sonucu toprağın ihtiyaç duyduğu gübrenin kullanılması gerektiğini kaydetti.

Öte yandan Kavak'ta, 115 bin dekar alanda buğday ve arpa tarımı yapıldığı öğrenildi.


Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.