Ordu'da Melet Irmağı'nda ıslah çalışmaları sürüyor

ASAYİŞ (AA) - Anadolu Ajansı | 26.10.2022 - 12:30, Güncelleme: 26.10.2022 - 11:44 2025+ kez okundu.
 

Ordu'da Melet Irmağı'nda ıslah çalışmaları sürüyor

ORDU (AA) - Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşlerince (DSİ) Ordu'da Melet Irmağı'nda yürütülen ıslah çalışmalarının devam ettiği bildirildi.DSİ Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, DSİ'nin tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıktığı belirtildi.Açıklamada değerlendirmesine yer verilen DSİ Genel Müdürü Lütfi Akca, iş kapsamında Melet Irmağı'nın denizden itibaren 1600 metrelik kısmının her iki sahilinde 1,5 metre yüksekliğinde taş tahkimat ve tahkimatın 10 metre gerisinde ise 5,5 metre yüksekliğinde harçlı pere imalatlarının yapılacağını aktardı.Akca, çalışmaların tamamlanmasıyla Melet Irmağı'nın kentin önemli çekim merkezlerinden biri olacağını vurgulayarak, "Bu zamana kadar yapılan çalışmalarda tahkimat imalatlarının sol sahilde tamamı, sağ sahilde ise 800 metrelik kısmı bitirilmiştir. Harçlı pere imalatlarında ise sol sahilde 1200 metrelik kısım tamamlanmıştır. İhale konusu işin fiziki gerçekleşmesi yüzde 45 olup, 2023 yılı içerisinde tamamlanması öngörülmektedir." ifadelerini kullandı.

ORDU (AA) - Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşlerince (DSİ) Ordu'da Melet Irmağı'nda yürütülen ıslah çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

DSİ Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, DSİ'nin tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıktığı belirtildi.

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen DSİ Genel Müdürü Lütfi Akca, iş kapsamında Melet Irmağı'nın denizden itibaren 1600 metrelik kısmının her iki sahilinde 1,5 metre yüksekliğinde taş tahkimat ve tahkimatın 10 metre gerisinde ise 5,5 metre yüksekliğinde harçlı pere imalatlarının yapılacağını aktardı.

Akca, çalışmaların tamamlanmasıyla Melet Irmağı'nın kentin önemli çekim merkezlerinden biri olacağını vurgulayarak, "Bu zamana kadar yapılan çalışmalarda tahkimat imalatlarının sol sahilde tamamı, sağ sahilde ise 800 metrelik kısmı bitirilmiştir. Harçlı pere imalatlarında ise sol sahilde 1200 metrelik kısım tamamlanmıştır. İhale konusu işin fiziki gerçekleşmesi yüzde 45 olup, 2023 yılı içerisinde tamamlanması öngörülmektedir." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.