Ayakkabı tamircilerinde yoğunluk

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.07.2023 - 20:00, Güncelleme: 15.07.2023 - 19:58 4069+ kez okundu.
 

Ayakkabı tamircilerinde yoğunluk

Ayakkabı tamircilerinde yoğunluk
Artan ayakkabı fiyatları tamircilerin işine yaradı, tamir talepleri patladı.Samsun’un İlkadım ilçesi Kaptanağa Sokak üzerinde bulunan pasajdaki ayakkabı tamircilerinde son zamanlarda yoğunluk yaşanıyor. Yeni ayakkabı fiyatlarının aşırı artmasından dolayı insanlar ayağındaki ayakkabıları daha özenli kullanmaya ve tamir ettirmeye başladı. Ayakkabı tamir ustaları genellikle ayakkabıların tabanını yenileme, deri onarma, yırtık yerleri dikme gibi işlemler yaptıklarını söyledi.23 yıldır ayakkabı tamiri yapan Turgut Dursun, "Önceden ayakkabı tamirini insanlar ihtiyaç dışı yaptırıyordu. Ayakkabısına kıyamıyordu, yaptırıyordu. Günümüzde ise birçok şeyin fiyatının aşırı artmasından tamir bir zorunluluk haline geldi. Bu nedenle ayakkabı, çanta ve valiz tamir talepleri arttı. Ayakkabı tamir işlemleri 50 ile 200 TL arasında değişiyor" dedi.50 yıldır ayakkabı tamircisi olan Zekeriya Güven ise, "Bu işte şu anda çırak yetişmiyor. Son zamanlarda özellikle dikiş, tamir, alt değişme gibi işlemleri yoğun bir şekilde yapıyoruz. Her çeşit ayakkabı geliyor" diye konuştu.
Ayakkabı tamircilerinde yoğunluk
Artan ayakkabı fiyatları tamircilerin işine yaradı, tamir talepleri patladı.
Samsun’un İlkadım ilçesi Kaptanağa Sokak üzerinde bulunan pasajdaki ayakkabı tamircilerinde son zamanlarda yoğunluk yaşanıyor. Yeni ayakkabı fiyatlarının aşırı artmasından dolayı insanlar ayağındaki ayakkabıları daha özenli kullanmaya ve tamir ettirmeye başladı. Ayakkabı tamir ustaları genellikle ayakkabıların tabanını yenileme, deri onarma, yırtık yerleri dikme gibi işlemler yaptıklarını söyledi.
23 yıldır ayakkabı tamiri yapan Turgut Dursun, "Önceden ayakkabı tamirini insanlar ihtiyaç dışı yaptırıyordu. Ayakkabısına kıyamıyordu, yaptırıyordu. Günümüzde ise birçok şeyin fiyatının aşırı artmasından tamir bir zorunluluk haline geldi. Bu nedenle ayakkabı, çanta ve valiz tamir talepleri arttı. Ayakkabı tamir işlemleri 50 ile 200 TL arasında değişiyor" dedi.
50 yıldır ayakkabı tamircisi olan Zekeriya Güven ise, "Bu işte şu anda çırak yetişmiyor. Son zamanlarda özellikle dikiş, tamir, alt değişme gibi işlemleri yoğun bir şekilde yapıyoruz. Her çeşit ayakkabı geliyor" diye konuştu.

Samsun HABERİ

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.