Torbalı’da can dostlarına tam teşekküllü hastane yapıldı

YAŞAM 16.07.2023 - 14:23, Güncelleme: 16.07.2023 - 14:23 3398+ kez okundu.
 

Torbalı’da can dostlarına tam teşekküllü hastane yapıldı

İzmir, Torbalı ilçesinde Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi içerisinde inşa edilen, son teknoloji ile donatılmış ameliyathane dün düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Belediyenin Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne kurulan, son teknoloji ile donatılmış ameliyathanenin açılışına Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, Belediye Başkanı Mithat Tekin, ilçe protokolü, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yaklaşık 3 milyon liralık bir yatırımla ilçedeki sokak hayvanları için açılan ameliyathane, İzmir’in Büyükşehir Belediyesi’nden sonra en kapsamlı hayvan ameliyathanesi oldu. Bizi buraya getiren hayvan sevgisi Torbalı İlçe Kaymakamı Ercan Öter, “Bizi buraya getiren hayvan sevgisi. Sözlerime başlarken Başkanımıza, ilçemize kazandırdığı hayvan ameliyathanesi için çok teşekkür ediyorum. Maalesef hayvanların yaşam alanlarına en fazla zararı veren biz insanlarız. Ama İzmir’de ve ilçemizde sokak hayvanlarına karşı büyük bir duyarlılık var. Torbalı’da göreve ilk başladığımda çöp kenarlarına bırakılan yemeklerden, mamalardan dolay bir şikayet almıştım. Çünkü hayvanlarımız aç kalıyor. Lütfen özellikle yaz mevsiminde sokak hayvanlarımıza sahip çıkalım” ifadelerini kullandı. Hayvanı sevmeyen insanı sevmez Başkan Mithat Tekin, “Hayvanı sevmeyen insanı sevmez. Bu cümle aslında her şeyin özeti. Zamanında benimde hasta bir köpeğim vardı. Aydın’a hayvan hastanesinde muayene ettik. O zamandan beri aklımdadır hayvan hastanesi. Veteriner İşleri Müdürümüz ile birlikte böyle bir projeyi hayata sokmak için kollarımızı sıvayarak tam teşekküllü hayvan hastanemizi hizmete soktuk” ifadelerini kullandı. Tam donanımlı ameliyathane Gaz anestezi cihazı, hasta takip monitörü, röntgen, ultrason, kan sayım cihazı, ortopedi, göz ve diş cerrahisi ameliyatları için kullanılan malzemelerin yer aldığı ameliyathanenin yanı sıra kedi ve köpekler için ayrı ayrı da iki adet de yoğun bakım ünitesi olan ameliyathane ile birlikte artık Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün bünyesinde olacak. Sadece sokak hayvanları için kullanılacak olan bu ameliyathane ile birlikte artık Belediye, operasyon ihtiyacı olan sahipsiz sokak hayvanlarını sevk etmeyecek. Aralarında cerrahi ve dahiliye alanında doktora yapan veterinerlerin de bulunduğu 4 veteriner hekim ve bir veteriner teknikerinin de hizmet verdiği Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde her gece bir veteriner hekim görevli olarak kalıyor.
İzmir, Torbalı ilçesinde Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi içerisinde inşa edilen, son teknoloji ile donatılmış ameliyathane dün düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Belediyenin Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne kurulan, son teknoloji ile donatılmış ameliyathanenin açılışına Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, Belediye Başkanı Mithat Tekin, ilçe protokolü, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yaklaşık 3 milyon liralık bir yatırımla ilçedeki sokak hayvanları için açılan ameliyathane, İzmir’in Büyükşehir Belediyesi’nden sonra en kapsamlı hayvan ameliyathanesi oldu.

Bizi buraya getiren hayvan sevgisi

Torbalı İlçe Kaymakamı Ercan Öter, “Bizi buraya getiren hayvan sevgisi. Sözlerime başlarken Başkanımıza, ilçemize kazandırdığı hayvan ameliyathanesi için çok teşekkür ediyorum. Maalesef hayvanların yaşam alanlarına en fazla zararı veren biz insanlarız. Ama İzmir’de ve ilçemizde sokak hayvanlarına karşı büyük bir duyarlılık var. Torbalı’da göreve ilk başladığımda çöp kenarlarına bırakılan yemeklerden, mamalardan dolay bir şikayet almıştım. Çünkü hayvanlarımız aç kalıyor. Lütfen özellikle yaz mevsiminde sokak hayvanlarımıza sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.

Hayvanı sevmeyen insanı sevmez

Başkan Mithat Tekin, “Hayvanı sevmeyen insanı sevmez. Bu cümle aslında her şeyin özeti. Zamanında benimde hasta bir köpeğim vardı. Aydın’a hayvan hastanesinde muayene ettik. O zamandan beri aklımdadır hayvan hastanesi. Veteriner İşleri Müdürümüz ile birlikte böyle bir projeyi hayata sokmak için kollarımızı sıvayarak tam teşekküllü hayvan hastanemizi hizmete soktuk” ifadelerini kullandı.

Tam donanımlı ameliyathane

Gaz anestezi cihazı, hasta takip monitörü, röntgen, ultrason, kan sayım cihazı, ortopedi, göz ve diş cerrahisi ameliyatları için kullanılan malzemelerin yer aldığı ameliyathanenin yanı sıra kedi ve köpekler için ayrı ayrı da iki adet de yoğun

bakım ünitesi olan ameliyathane ile birlikte artık Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün bünyesinde olacak. Sadece sokak hayvanları için kullanılacak olan bu ameliyathane ile birlikte artık Belediye, operasyon ihtiyacı olan sahipsiz sokak hayvanlarını sevk etmeyecek. Aralarında cerrahi ve dahiliye alanında doktora yapan veterinerlerin de bulunduğu 4 veteriner hekim ve bir veteriner teknikerinin de hizmet verdiği Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde her gece bir veteriner hekim görevli olarak kalıyor.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.