‘4 doların altında fiyat çok yetersiz olur’

SİYASET 17.07.2023 - 17:22, Güncelleme: 17.07.2023 - 17:22 6027+ kez okundu.
 

‘4 doların altında fiyat çok yetersiz olur’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bulancak İlçe Başkanı Necmi Sıbıç, fındıkta hasad mevsiminin yaklaştığını belirterek, "Fiyat bir an önce açıklanmalı ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim sürecinde vurguladığı gibi 4 doların altında olmamalı" dedi.
Başkan Necmi Sıbıç, iğneden ipliğe her şeye çok fazla zam geldiğinin altını çizerek, “Fındık ilimiz ekonomisinin can damarı ve bu yöre insanının öncelikli geçim kaynağıdır. Maaşlara gelen zamanların artık alım gücü kalmamış,  herşey dövize endekslenmiştir. Fındıkta 4 doların altında verilecek bir fiyat üreticinin emeğini asla karşılamayacak, ekonomimizi daha da zora sokacaktır” ifadelerini kullandı. Fındık üreticisinin hallerini, fındık bahçelerinin de halini  dile getiren CHP'li Başkan Necmi Sıbıç şunları aktardı: MİLLİ ÜRÜNÜMÜZ FINDIK TEKELLERİN İNSAFINA BIRAKILAMAZ “Alın terimiz fındığımız milli ürünümüz olmasına rağmen halen sağlıklı bir politikası yok. Maalesef üretici birliği olan Fiskobirlik yerine, bazı tekellerin insafına bırakılan fındığımız ne yazık ki hak ettiği değeri bulamamaktadır. Fındığın yetiştirilmesi, bakımı, ilacı, gübresi, ayıklanması, kurutulması, toplatılma yevmiyesi ciddi emek ve masraflıdır. Hal böyle olunca fiyatı da; tüm bu masrafları karşılayan ve üreticinin de emeğinin karşılığı olan bir rakam olmalıdır” BAHÇELERİN BAKIMI İÇİN TEŞVİK VERİLMELİ Diğer yandan fındık fiyatının yanı sıra fındık bahçelerinin yaşlanmış olmasının da önemli bir sorun olduğunu aktaran Sıbıç, “Ve sıfır ile 400 rakım arası bahçelerde rekolte oldukça düşüktür. Buralarda fındık dallarının köklerine dadanan kurtlar dalların verimini düşürmekte küflenmesine neden olmaktadır. İlimiz ve ülkemiz ekonomisine ciddi katkıları olan fındığımız için yetkililer duyarlı olmalı, hak edilen fiyatın yanı sıra bakımı için de teşvik vermelidir. Daha da önemlisi fındık bahçelerinin olduğu yerlerde doğanın dengesini bozacak faaliyetlere de izin vermemelidir” ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bulancak İlçe Başkanı Necmi Sıbıç, fındıkta hasad mevsiminin yaklaştığını belirterek, "Fiyat bir an önce açıklanmalı ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim sürecinde vurguladığı gibi 4 doların altında olmamalı" dedi.

Başkan Necmi Sıbıç, iğneden ipliğe her şeye çok fazla zam geldiğinin altını çizerek, “Fındık ilimiz ekonomisinin can damarı ve bu yöre insanının öncelikli geçim kaynağıdır. Maaşlara gelen zamanların artık alım gücü kalmamış,  herşey dövize endekslenmiştir. Fındıkta 4 doların altında verilecek bir fiyat üreticinin emeğini asla karşılamayacak, ekonomimizi daha da zora sokacaktır” ifadelerini kullandı.

Fındık üreticisinin hallerini, fındık bahçelerinin de halini  dile getiren CHP'li Başkan Necmi Sıbıç şunları aktardı:

MİLLİ ÜRÜNÜMÜZ FINDIK TEKELLERİN İNSAFINA BIRAKILAMAZ

“Alın terimiz fındığımız milli ürünümüz olmasına rağmen halen sağlıklı bir politikası yok. Maalesef üretici birliği olan Fiskobirlik yerine, bazı tekellerin insafına bırakılan fındığımız ne yazık ki hak ettiği değeri bulamamaktadır. Fındığın yetiştirilmesi, bakımı, ilacı, gübresi, ayıklanması, kurutulması, toplatılma yevmiyesi ciddi emek ve masraflıdır. Hal böyle olunca fiyatı da; tüm bu masrafları karşılayan ve üreticinin de emeğinin karşılığı olan bir rakam olmalıdır”

BAHÇELERİN BAKIMI İÇİN TEŞVİK VERİLMELİ

Diğer yandan fındık fiyatının yanı sıra fındık bahçelerinin yaşlanmış olmasının da önemli bir sorun olduğunu aktaran Sıbıç, “Ve sıfır ile 400 rakım arası bahçelerde rekolte oldukça düşüktür. Buralarda fındık dallarının köklerine dadanan kurtlar dalların verimini düşürmekte küflenmesine neden olmaktadır. İlimiz ve ülkemiz ekonomisine ciddi katkıları olan fındığımız için yetkililer duyarlı olmalı, hak edilen fiyatın yanı sıra bakımı için de teşvik vermelidir. Daha da önemlisi fındık bahçelerinin olduğu yerlerde doğanın dengesini bozacak faaliyetlere de izin vermemelidir” ifadelerini kullandı.

Giresun HABERİ

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.