Bolu'da bitkin halde bulunan kızıl şahin tedavisinin ardından doğaya salındı

GÜNDEM (AA) - Anadolu Ajansı | 26.07.2023 - 14:31, Güncelleme: 26.07.2023 - 14:32 2257+ kez okundu.
 

Bolu'da bitkin halde bulunan kızıl şahin tedavisinin ardından doğaya salındı

BOLU (AA) - Bolu'da bitkin halde bulunan kızıl şahin tedavisinin ardından doğal ortamına bırakıldı.
Vatandaşların ormanlık alanda bitkin halde bulduğu kızıl şahin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Sağlık kontrolünden geçirilen ve herhangi bir yarası bulunmayan kızıl şahin, travma sonucu uçamadığı ihtimali üzerine özel bir veteriner kliniğinde 1 hafta müşahede altında tutuldu. İyileştiği belirtilen kızıl şahin, son kontrollerinin ardından bulunduğu bölgede yeniden doğaya salındı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mustafa Gözler, yaptığı açıklamada, yaban hayvanlarının yaralanma, araç çarpması veya yuvadan ayrılmaları sonucu kendilerine getirildiğini belirtti. Şubenin uzman veteriner hekimi Adem Turan, yıl başından bu yana temas kurdukları hayvanların yaklaşık yüzde 70'inin tedavilerinin ardından doğaya salındığını aktardı. Yaban hayvanlarının, güvenlik ve sağlık açısından insanların müdahalesinden uzak kalması gerektiğini vurgulayan Turan, insan temasının fazla olmasının yaban hayvanlarının iyileşme sürecini uzattığını kaydetti.
BOLU (AA) - Bolu'da bitkin halde bulunan kızıl şahin tedavisinin ardından doğal ortamına bırakıldı.

Vatandaşların ormanlık alanda bitkin halde bulduğu kızıl şahin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen ve herhangi bir yarası bulunmayan kızıl şahin, travma sonucu uçamadığı ihtimali üzerine özel bir veteriner kliniğinde 1 hafta müşahede altında tutuldu.

İyileştiği belirtilen kızıl şahin, son kontrollerinin ardından bulunduğu bölgede yeniden doğaya salındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mustafa Gözler, yaptığı açıklamada, yaban hayvanlarının yaralanma, araç çarpması veya yuvadan ayrılmaları sonucu kendilerine getirildiğini belirtti.

Şubenin uzman veteriner hekimi Adem Turan, yıl başından bu yana temas kurdukları hayvanların yaklaşık yüzde 70'inin tedavilerinin ardından doğaya salındığını aktardı.

Yaban hayvanlarının, güvenlik ve sağlık açısından insanların müdahalesinden uzak kalması gerektiğini vurgulayan Turan, insan temasının fazla olmasının yaban hayvanlarının iyileşme sürecini uzattığını kaydetti.

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.