DEÜ akıllı çardak' projesi uygulamasının ilk basamağını hizmete açtı

EĞİTİM 18.08.2023 - 10:06, Güncelleme: 18.08.2023 - 10:06 7391+ kez okundu.
 

DEÜ akıllı çardak' projesi uygulamasının ilk basamağını hizmete açtı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), kampüslerinde öğrencilerin kullanımına yönelik oluşturduğu Akıllı Çardak projesinin ilkini hizmete aldı.
 DEÜ’nün Türkiye’nin ilk bayrak müzesi olan DEÜ Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesi Yerleşkesi’nde kullanıma sunduğu Akıllı Çardak, güneş panelleri aracılığıyla elektrik üretebiliyor, şarj istasyonu, wi-fi hizmeti, çeşitli oyun ve müzik dinleme imkânı sunabiliyor. DEÜ Teknik Atölyeler Şube Müdürlüğünce hazırlanan projeye ilişkin bilgi veren DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Hazırlanan Akıllı Çardak projemiz ile öğrencilerimiz için kampüslerimizde çok amaçlı aktif dinlenme alanları oluşturuyoruz” dedi. Yerleşkelerde yaygınlaştırılacak Projenin DEÜ yerleşkelerinde yeni öğretim döneminde yaygınlaştırılmasını planladıklarını kaydeden Rektör Hotar, “Dokuz Eylül Araştırma Üniversitesi olarak, üst düzey akademik eğitimin yanı sıra; öğrencilerin ve toplumun hayatını kolaylaştıracak inovatif ve sürdürülebilir çözümler de üretiyoruz. Bu kapsamda, ihtiyaçlar doğrultusunda projelendirilen ve DEÜ Teknik Atölyeler Şube Müdürlüğümüzce hazırlanan Akıllı Çardak projemizin ilk kullanılabilir örneğini, DEÜ Bayrak bilim ve Türk Bayrakları Müzemizin yerleşkesinde test ettik. Sürdürülebilirlik ve yenilenebilir enerji olanaklarından yararlanma ve sıfır atık hedeflerimiz doğrultusunda şekillenen projemiz, tamamen çevreye duyarlı şekilde hazırlandı” diye konuştu. Deprem titreşim sensörüne sahip Rektör Hotar, şunları kaydetti: “Kampüslerimizde kullanılmayan metal ve ahşap malzemelerle üretilen, Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan patentini aldığımız çardaklarımız, çatısındaki güneş panelleri ile elektrik üretiyor. Şarj istasyonu, wi-fi internet hizmeti, acil müdahale malzemeleri, ısı ve nem sensörü, vantilatör ve hava kalite sensörü olan; oyun ve müzik dinleme imkânı sunan akıllı çardaklarımız, kampüslerimizde önemli bir sosyal alan olarak da öne çıkıyor”
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), kampüslerinde öğrencilerin kullanımına yönelik oluşturduğu Akıllı Çardak projesinin ilkini hizmete aldı.

 DEÜ’nün Türkiye’nin ilk bayrak müzesi olan DEÜ Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesi Yerleşkesi’nde kullanıma sunduğu Akıllı Çardak, güneş panelleri aracılığıyla elektrik üretebiliyor, şarj istasyonu, wi-fi hizmeti, çeşitli oyun ve müzik dinleme imkânı sunabiliyor. DEÜ Teknik Atölyeler Şube Müdürlüğünce hazırlanan projeye ilişkin bilgi veren DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Hazırlanan Akıllı Çardak projemiz ile öğrencilerimiz için kampüslerimizde çok amaçlı aktif dinlenme alanları oluşturuyoruz” dedi.

Yerleşkelerde yaygınlaştırılacak

Projenin DEÜ yerleşkelerinde yeni öğretim döneminde yaygınlaştırılmasını planladıklarını kaydeden Rektör Hotar, “Dokuz Eylül Araştırma Üniversitesi olarak, üst düzey akademik eğitimin yanı sıra; öğrencilerin ve toplumun hayatını kolaylaştıracak inovatif ve sürdürülebilir çözümler de üretiyoruz. Bu kapsamda, ihtiyaçlar doğrultusunda projelendirilen ve DEÜ Teknik Atölyeler Şube Müdürlüğümüzce hazırlanan Akıllı Çardak projemizin ilk kullanılabilir örneğini, DEÜ Bayrak bilim ve Türk Bayrakları Müzemizin yerleşkesinde test ettik. Sürdürülebilirlik ve yenilenebilir enerji olanaklarından yararlanma ve sıfır atık hedeflerimiz doğrultusunda şekillenen projemiz, tamamen çevreye duyarlı şekilde hazırlandı” diye konuştu.

Deprem titreşim sensörüne sahip

Rektör Hotar, şunları kaydetti: “Kampüslerimizde kullanılmayan metal ve ahşap malzemelerle üretilen, Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan patentini aldığımız çardaklarımız, çatısındaki güneş panelleri ile elektrik üretiyor. Şarj istasyonu, wi-fi internet hizmeti, acil müdahale malzemeleri, ısı ve nem sensörü, vantilatör ve hava kalite sensörü olan; oyun ve müzik dinleme imkânı sunan akıllı çardaklarımız, kampüslerimizde önemli bir sosyal alan olarak da öne çıkıyor”

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.