Coğrafi işaretli Konuralp pirincinin hasadı sürüyor

GÜNDEM (AA) - Anadolu Ajansı | 12.10.2023 - 16:53, Güncelleme: 12.10.2023 - 16:56 19572+ kez okundu.
 

Coğrafi işaretli Konuralp pirincinin hasadı sürüyor

Düzce'de yetiştirilen coğrafi işaretli Konuralp pirincinin hasadı devam ediyor.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Düzce Merkez Kaymakçı, Kadıoğlu ve Taşköprü köyleri ile Çilimli ilçesi Esenli, Kuşoğlu, Yenivakıf köylerinde eylül ayında başlayan çeltik hasadının sürdüğü belirtildi. Düzce'de yaklaşık 2 bin dekar ekili alanda yetiştirilen, kendine has lezzetiyle coğrafi işaret alan Konuralp pirincinin, Düzce için önemli bir tarım ürünü olduğu aktarılan açıklamada, biçerdöverler tarafından yapılan hasatta Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelinin rutin denetim yaptığı kaydedildi. Pirinç hasadına katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, Konuralp pirincinin tarihinin 1800'lü yıllara dayandığını belirterek, "Osmanlı Saray Mutfağının pirinci olarak adlandırılan Konuralp pirinci, zamanının vazgeçilmez lezzet kaynaklarından biri olarak varlığını bugüne kadar sürdürmüştür. Çeltik; girdi maliyetleri yüksek, yetiştiriciliği zahmetli bir tarım ürünüdür. Bakanlığımızca en çok desteklenen tarım ürünlerinden biri olan çeltiğin yetiştiriciliğinde Düzce İl Özel İdaresinin destekleri de bulunmaktadır. 2023 yılı çeltik hasadının hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.
Düzce'de yetiştirilen coğrafi işaretli Konuralp pirincinin hasadı devam ediyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Düzce Merkez Kaymakçı, Kadıoğlu ve Taşköprü köyleri ile Çilimli ilçesi Esenli, Kuşoğlu, Yenivakıf köylerinde eylül ayında başlayan çeltik hasadının sürdüğü belirtildi.

Düzce'de yaklaşık 2 bin dekar ekili alanda yetiştirilen, kendine has lezzetiyle coğrafi işaret alan Konuralp pirincinin, Düzce için önemli bir tarım ürünü olduğu aktarılan açıklamada, biçerdöverler tarafından yapılan hasatta Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelinin rutin denetim yaptığı kaydedildi.

Pirinç hasadına katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, Konuralp pirincinin tarihinin 1800'lü yıllara dayandığını belirterek, "Osmanlı Saray Mutfağının pirinci olarak adlandırılan Konuralp pirinci, zamanının vazgeçilmez lezzet kaynaklarından biri olarak varlığını bugüne kadar sürdürmüştür. Çeltik; girdi maliyetleri yüksek, yetiştiriciliği zahmetli bir tarım ürünüdür. Bakanlığımızca en çok desteklenen tarım ürünlerinden biri olan çeltiğin yetiştiriciliğinde Düzce İl Özel İdaresinin destekleri de bulunmaktadır. 2023 yılı çeltik hasadının hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.