Türkiye’de en çok o ilde salep üretiliyor

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.11.2023 - 09:53, Güncelleme: 25.11.2023 - 10:38 4084+ kez okundu.
 

Türkiye’de en çok o ilde salep üretiliyor

Türkiye’de üretilen toplam salebin yarıya yakını Samsun’da üretiliyor. Yılda 56 ton salep üretilen Samsun, 2022 yılında Türkiye’de en çok salep üreten il oldu.
Tıbbi ve aromatik bitkiler arasında yer alan salep, Türkiye’de devlet tarafından verilen izin ile sertifikalı bir şekilde üretiliyor. Kilo işi satılarak ekili alana göre oldukça iyi bir gelir elde ettiren salep üretiminde Samsun başı çekiyor. Özellikle Samsun’da 19 Mayıs ilçesinde doğadan toplanıp, çoğaltılarak üretilen salepler kurutulduktan sonra birçok alanda kullanılıyor. Salep ürettim rakamları da açıklandı. Buna göre Türkiye’de 2022 yılında salep bitkisi üretimi 117 ton oldu. Samsun’da 2022 yılında 56 ton salep bitkisi üretilirken, Samsun’u sırasıyla Muğla 42 ton, Sinop 7 ton, Bursa 5 ton, Hatay 2 ton, Adana, Amasya, Kahramanmaraş, Sakarya ve İstanbul da 1 ton olarak gerçekleşti. Öte yandan Samsun’da 138 dekar alanda salep bitkisi üretilirken, 2022 yılındaki 56 tonluk üretimin arttırılarak 69 tondan fazla bir salep bitkisinin üretilmesi hedefleniyor.
Türkiye’de üretilen toplam salebin yarıya yakını Samsun’da üretiliyor. Yılda 56 ton salep üretilen Samsun, 2022 yılında Türkiye’de en çok salep üreten il oldu.

Tıbbi ve aromatik bitkiler arasında yer alan salep, Türkiye’de devlet tarafından verilen izin ile sertifikalı bir şekilde üretiliyor. Kilo işi satılarak ekili alana göre oldukça iyi bir gelir elde ettiren salep üretiminde Samsun başı çekiyor. Özellikle Samsun’da 19 Mayıs ilçesinde doğadan toplanıp, çoğaltılarak üretilen salepler kurutulduktan sonra birçok alanda kullanılıyor.

Salep ürettim rakamları da açıklandı. Buna göre Türkiye’de 2022 yılında salep bitkisi üretimi 117 ton oldu. Samsun’da 2022 yılında 56 ton salep bitkisi üretilirken, Samsun’u sırasıyla Muğla 42 ton, Sinop 7 ton, Bursa 5 ton, Hatay 2 ton, Adana, Amasya, Kahramanmaraş, Sakarya ve İstanbul da 1 ton olarak gerçekleşti.

Öte yandan Samsun’da 138 dekar alanda salep bitkisi üretilirken, 2022 yılındaki 56 tonluk üretimin arttırılarak 69 tondan fazla bir salep bitkisinin üretilmesi hedefleniyor.

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.