Kara: ‘Pancar’ın faydaları saymakla bitmez!’

GÜNDEM 21.12.2023 - 14:30, Güncelleme: 21.12.2023 - 14:38 3410+ kez okundu.
 

Kara: ‘Pancar’ın faydaları saymakla bitmez!’

Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Ali Kara, son günlerde Doğu Karadeniz’in en çok sevilen yemeği Kara Lahana Çorbası (pancar çorbası) hakkında çıkan haberlere kayıtsız kalamadı. Kara; ‘Pancar’ın faydaları saymakla bitmez!’ dedi.
Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Ali Kara, İngiltere’de yayınlanan TasteAtlas, 2023 yılında "Dünya'nın En Kötü 100 Yemeği" listesinde yer alan Pancar Çorbası hakkında açıklamada bulundu. Karadeniz mutfağının vazgeçilmezlerinden olan Kara Lahana Çorbası’nın dünyanın en kötü 100 yemeğin arasında 7. sırayı almasını eleştirdi. Dünyanın en kötü 100 yemeği sıralamasına 7. Sıradan giriş yapan Kara Lahana Çorbası hakkında konuşan Kara; Pancar’ı yerinde ve işinin ehli ustasından yemezlerse tabi ki de beğenmezler. Bu listeyi yapanlara çağrımızdır. Gelin Pancar Çorbası’nı bir de yerinde yani Giresun’da yemeyi deneyin. Pancar Çorbası çok faydalı bir besindir. Şimdi tek tek faydalarını sıralıyorum, dikkatlice dinleyin.” diyerek, Kara Lahana’nın faydalarını sıraladı. Sözlerine devam eden Ali Kara; Kara Lahana metabolizmayı hızlandırır Kara Lahana bağışıklık sistemini güçlendirir Kara Lahana vücutta enfeksiyon oluşumunu engeller Kara Lahana içerdiği beta karoten ile göz sağlığını koruyucudur Kara Lahana kalsiyum açısından zengindir ve kemikleri güçlendirir Kara Lahana antioksidan özelliği ile cildi korur ve yaşlanmayı geciktirir Kara Lahana yüksek lif değer ile sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler Kara Lahana düzenli tüketildiğinde kalp ve damar hastalıklarına karşı etkilidir Kara Lahana astım, romatizma, safra kesesi gibi hastalıklara fayda sağlar Kara Lahana stresi azaltır ve depresyona fayda sağlar Kara Lahana kas onarımını hızlandırır ve kasları güçlendirir Kara Lahana kırmızı kan hücrelerinde artış sağlar Kara Lahana kansızlık sorunlarına karşı fayda sağlar Kara Lahana kanser hücrelerinin oluşumu engeller.” diyerek, Kara Lahana’nın faydalarını tek tek sıraladı.  Ali Kara, daha sonra vatandaşlara pancar çorbası ikram ederek, İngiltere'de dünyanın en kötü 7. yemeği seçilen ama Giresun'da dünyanın en güzel 1. yemeği olan pancar çorbasını afiyetle yiyerek, tepkisini gösterdi.
Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Ali Kara, son günlerde Doğu Karadeniz’in en çok sevilen yemeği Kara Lahana Çorbası (pancar çorbası) hakkında çıkan haberlere kayıtsız kalamadı. Kara; ‘Pancar’ın faydaları saymakla bitmez!’ dedi.

Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Ali Kara, İngiltere’de yayınlanan TasteAtlas, 2023 yılında "Dünya'nın En Kötü 100 Yemeği" listesinde yer alan Pancar Çorbası hakkında açıklamada bulundu. Karadeniz mutfağının vazgeçilmezlerinden olan Kara Lahana Çorbası’nın dünyanın en kötü 100 yemeğin arasında 7. sırayı almasını eleştirdi.

Dünyanın en kötü 100 yemeği sıralamasına 7. Sıradan giriş yapan Kara Lahana Çorbası hakkında konuşan Kara; Pancar’ı yerinde ve işinin ehli ustasından yemezlerse tabi ki de beğenmezler. Bu listeyi yapanlara çağrımızdır. Gelin Pancar Çorbası’nı bir de yerinde yani Giresun’da yemeyi deneyin. Pancar Çorbası çok faydalı bir besindir. Şimdi tek tek faydalarını sıralıyorum, dikkatlice dinleyin.” diyerek, Kara Lahana’nın faydalarını sıraladı.

Sözlerine devam eden Ali Kara;

  • Kara Lahana metabolizmayı hızlandırır
  • Kara Lahana bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Kara Lahana vücutta enfeksiyon oluşumunu engeller
  • Kara Lahana içerdiği beta karoten ile göz sağlığını koruyucudur
  • Kara Lahana kalsiyum açısından zengindir ve kemikleri güçlendirir
  • Kara Lahana antioksidan özelliği ile cildi korur ve yaşlanmayı geciktirir
  • Kara Lahana yüksek lif değer ile sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler
  • Kara Lahana düzenli tüketildiğinde kalp ve damar hastalıklarına karşı etkilidir
  • Kara Lahana astım, romatizma, safra kesesi gibi hastalıklara fayda sağlar
  • Kara Lahana stresi azaltır ve depresyona fayda sağlar
  • Kara Lahana kas onarımını hızlandırır ve kasları güçlendirir
  • Kara Lahana kırmızı kan hücrelerinde artış sağlar
  • Kara Lahana kansızlık sorunlarına karşı fayda sağlar
  • Kara Lahana kanser hücrelerinin oluşumu engeller.” diyerek, Kara Lahana’nın faydalarını tek tek sıraladı. 

    Ali Kara, daha sonra vatandaşlara pancar çorbası ikram ederek, İngiltere'de dünyanın en kötü 7. yemeği seçilen ama Giresun'da dünyanın en güzel 1. yemeği olan pancar çorbasını afiyetle yiyerek, tepkisini gösterdi.

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.