İzmir İl Tarım Denetim Ekipleri Teyakkuzda

GÜNDEM 28.12.2023 - 09:37, Güncelleme: 28.12.2023 - 09:37 1494+ kez okundu.
 

İzmir İl Tarım Denetim Ekipleri Teyakkuzda

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü halkın güvenilir gıda tüketebilmeleri için, yıl boyu sahada denetimlerini sürdürüyor.
2023 yılı içerisinde gıda üretim ve satış yerlerine, Bakanlık programı kapsamında yapılan denetimlerin yanında, sektörel  baz’da eş zamanlı denetimler de gerçekleşti. 417 Gıda Kontrolör ile, İzmir İlindeki 45.426 işletmeye yıl boyu 97.591 denetim uygulandı. 5996 Sayılı Gıda ve Yem Kanununa aykırı faaliyet gösteren 979 işletmeye yasal işlem yapıldı. 31.756.249 TL idari para cezası uygulanırken, 33 işletme hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Yeni yıl öncesi, ekipler dünden itibaren Yılbaşı Öncesi Eş Zamanlı Denetim Programına başlattı.    Yılbaşı öncesi tüketici menfaatlerinin korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla denetimler,  tarafından en çok alışverişi yapılan ve yılbaşında çok tüketilen; kuruyemiş, unlu mamuller, beyaz et ve içecek, üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yoğunlaştırılmış sahalarda gerçekleştirileceği ifade edildi.
İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü halkın güvenilir gıda tüketebilmeleri için, yıl boyu sahada denetimlerini sürdürüyor.

2023 yılı içerisinde gıda üretim ve satış yerlerine, Bakanlık programı kapsamında yapılan denetimlerin yanında, sektörel  baz’da eş zamanlı denetimler de gerçekleşti.

417 Gıda Kontrolör ile, İzmir İlindeki 45.426 işletmeye yıl boyu 97.591 denetim uygulandı. 5996 Sayılı Gıda ve Yem Kanununa aykırı faaliyet gösteren 979 işletmeye yasal işlem yapıldı. 31.756.249 TL idari para cezası uygulanırken, 33 işletme hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Yeni yıl öncesi, ekipler dünden itibaren Yılbaşı Öncesi Eş Zamanlı Denetim Programına başlattı.   

Yılbaşı öncesi tüketici menfaatlerinin korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla denetimler,  tarafından en çok alışverişi yapılan ve yılbaşında çok tüketilen; kuruyemiş, unlu mamuller, beyaz et ve içecek, üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yoğunlaştırılmış sahalarda gerçekleştirileceği ifade edildi.

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.