Gezmiş: "Her kesim zor durumda ancak emekliler çok daha perişan"

SİYASET 06.01.2024 - 09:57, Güncelleme: 06.01.2024 - 09:57 7233+ kez okundu.
 

Gezmiş: "Her kesim zor durumda ancak emekliler çok daha perişan"

Emekliye verilen zam kabul edilebilir değil, emeklimizin maddi sıkıntısı çok büyük!
CHP Giresun Milletvekili, TBMM Kâtip Üyesi Elvan Işık Gezmiş "Hükümet kötü yönetiminin bedelini emekliyi yokluğa, mahkum ederek ödetiyor. Son yapılan zam oranı asla kabul edilemez. Emekliye insanca yaşayacağı bir maaş verilmelidir. Zaten emekli düşürüldüğü bu perişanlığın hesabını sandıkta mutlaka soracaktır" dedi. Emeklinin maaşı ilaç parasına yetmiyor! Milletvekili Gezmiş; hükümetin işçinin, memurun, emeklinin, emekçinin maaşına yaptığı zamları değerlendirdiği açıklamasında "Yağmur gibi yağan zamlar, artan maliyetler, sürekli yükselen enflasyon karşısında şüphesiz her kesim zor durumda ancak emekliler çok daha perişan. Aldıkları maaş bırakınız kira, fatura, yiyecek, ulaşım masraflarını ödemeyi sağlık sorunlarını çözmeye, ilaçlarını almaya dahi yetmiyor" ifadelerine yer verdi. Gezmiş açıklamasında şunlara yer verdi: Hükümetin kötü yönetiminin bedelini emekliler ödüyor! "Asgari ücretin çoğunu özel sektör ödediği için, bundan Hazine vergi alıyor, böylece hükümet kazanç sağlıyor. Bu nedenle de asgari ücreti nispeten daha makul açıklıyorlar. Ama emekli maaşı Hazine'den çıktığı için, hükümet de Hazine'yi tükettiği için emekli maaşına artış yapmıyor! Böylece hükümetin kötü yönetiminin bedelini ne yazık ki emekli ödüyor! Emekliyi çaresizliğe sürüklüyorlar ancak bilsinler ki, emeklimiz bunun hesabını sandıkta mutlaka soracaktır" Emekli maaşı da en az asgari ücret düzeyinde olmalı CHP Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, emekliler arasında ayrım yapılmaması gerektiğinin altını çizerek de; "Bu ayrımcılığa da son verilmeli, en düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesinde olmalı. Oysa şu an zamlı haliyle bile çoğu emeklinin maaşı 10 bin 300 lira. Bu ücret hangi derde derman olacak?" şeklinde düşünce belirtti. Yerel yönetimlerimiz umut olacak Gezmiş açıklamasını; "Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde belediyeleri kazanarak, sosyal demokrat anlayışla hizmet üretip, halkımızın yüzünü güldüreceğiz. Genel iktidardan umudunu kesen halkımıza yerel iktidarlar umut olacak" şeklinde tamamladı.
Emekliye verilen zam kabul edilebilir değil, emeklimizin maddi sıkıntısı çok büyük!

CHP Giresun Milletvekili, TBMM Kâtip Üyesi Elvan Işık Gezmiş "Hükümet kötü yönetiminin bedelini emekliyi yokluğa, mahkum ederek ödetiyor. Son yapılan zam oranı asla kabul edilemez. Emekliye insanca yaşayacağı bir maaş verilmelidir. Zaten emekli düşürüldüğü bu perişanlığın hesabını
sandıkta mutlaka soracaktır" dedi.

Emeklinin maaşı ilaç parasına yetmiyor!

Milletvekili Gezmiş; hükümetin işçinin, memurun, emeklinin, emekçinin maaşına yaptığı zamları değerlendirdiği açıklamasında "Yağmur gibi yağan zamlar, artan maliyetler, sürekli yükselen enflasyon karşısında şüphesiz her kesim zor durumda ancak emekliler çok daha perişan. Aldıkları maaş
bırakınız kira, fatura, yiyecek, ulaşım masraflarını ödemeyi sağlık sorunlarını çözmeye, ilaçlarını almaya dahi yetmiyor" ifadelerine yer verdi.

Gezmiş açıklamasında şunlara yer verdi:

Hükümetin kötü yönetiminin bedelini emekliler ödüyor!

"Asgari ücretin çoğunu özel sektör ödediği için, bundan Hazine vergi alıyor, böylece hükümet kazanç sağlıyor. Bu nedenle de asgari ücreti nispeten daha makul açıklıyorlar. Ama emekli maaşı Hazine'den çıktığı için, hükümet de Hazine'yi tükettiği için emekli maaşına artış yapmıyor! Böylece hükümetin kötü yönetiminin bedelini ne yazık ki emekli ödüyor! Emekliyi çaresizliğe sürüklüyorlar ancak bilsinler ki, emeklimiz bunun hesabını sandıkta mutlaka soracaktır"

Emekli maaşı da en az asgari ücret düzeyinde olmalı

CHP Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, emekliler arasında ayrım yapılmaması gerektiğinin altını çizerek de; "Bu ayrımcılığa da son verilmeli, en düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesinde olmalı. Oysa şu an zamlı haliyle bile çoğu emeklinin maaşı 10 bin 300 lira. Bu ücret hangi derde derman olacak?" şeklinde düşünce belirtti.

Yerel yönetimlerimiz umut olacak

Gezmiş açıklamasını; "Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde belediyeleri kazanarak, sosyal demokrat anlayışla hizmet üretip, halkımızın yüzünü güldüreceğiz. Genel iktidardan umudunu kesen halkımıza yerel iktidarlar umut olacak" şeklinde tamamladı.

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bulancaklı
(06.01.2024 12:20 - #74142)
Mühim olan çalışan ve emekli vekillerimiz zor durumda olmasın. Halkı dert etmeyin sayın vekilim.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.