Bitki koruma ürünleri sanayisinde yerli üretim gelişirken hammadde de dışa bağımlılık azalıyor

GÜNDEM 17.05.2024 - 10:59, Güncelleme: 17.05.2024 - 10:59 2920+ kez okundu.
 

Bitki koruma ürünleri sanayisinde yerli üretim gelişirken hammadde de dışa bağımlılık azalıyor

Agrobest Grup’un Salihli Üretim Tesisleri kampüsünde kurulacak olan 2. Etap Üretim Tesisi ve Lojistik Merkezi'nin temelleri düzenlenen törenle atıldı.
Salihli OSB’de düzenlenen temel atma töreni; Manisa Valisi Enver Ünlü, Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Dr. Ersin Dilber, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk ve sektörün önde gelen paydaşlarının katılımıyla gerçekleşti. Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Dr. Ersin Dilber; “Ülkemiz, 3 farklı agro-ekolojik bölgeye ve buna bağlı olarak zengin bir bitki çeşitliliğine sahiptir. Ülkemizde ekonomik öneme haiz birçok kültür bitkisinin yetiştiriciliği yapılmaktadır. 2023 yılında 212 ülke ve bölgeye 2.220 çeşit tarım ürünü ihracatı yapılmış, 31 Milyar dolar gelir elde edilmiştir. Dünya’da ve Ülkemizde değişen iklim şartları nedeniyle bitkisel ürünlere arız olan zararlı organizmalar her yıl artış trendindedir. Tarımsal alanlardaki bu zararlı organizmaların meydana getireceği kayıpları önlemek ve azaltmak, yoğunluklarını ekonomik zarar seviyesinin altına indirebilmek ancak bitki koruma faaliyetleri ile mümkündür. Ülkemizde bitki koruma organizasyonunun sevk ve idaresinden mensubu bulunduğum Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğümüz sorumludur. Bitki koruma ürünleri sanayiinde yerli üretimin geliştirilmesi, hammadde de dışa bağımlılığın azaltılması ve ülkemizin bitki koruma ürünleri ihracatı potansiyelinin artması açısından oldukça önemlidir. Bu tesisin ülkemiz tarımına kazandırılması ve bitki koruma ürünleri ile ilgili dışa bağımlılığın azaltılması açısından oldukça önemlidir. Böyle bir tesisi ülkemiz bitki koruma ürünleri sanayiine kazandıran Faruk Bey’e ve ekibine teşekkür eder, bu tesisin ülke tarımı için hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi. Manisa Valisi Enver Ünlü ise; “İSO tarafından belirlenen ilk 500 firma içinde olan Agrobest firmasının, bugün açılacak kampüsle hem ilimizin hem de ülkemizin ekonomisine daha çok katkı sağlayacağına inanıyor, ilimizin tarımsal faaliyetlerine ve istihdama sağladığı katkı için teşekkür ediyorum” dedi.
Agrobest Grup’un Salihli Üretim Tesisleri kampüsünde kurulacak olan 2. Etap Üretim Tesisi ve Lojistik Merkezi'nin temelleri düzenlenen törenle atıldı.

Salihli OSB’de düzenlenen temel atma töreni; Manisa Valisi Enver Ünlü, Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Dr. Ersin Dilber, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk ve sektörün önde gelen paydaşlarının katılımıyla gerçekleşti.

Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Dr. Ersin Dilber; “Ülkemiz, 3 farklı agro-ekolojik bölgeye ve buna bağlı olarak zengin bir bitki çeşitliliğine sahiptir. Ülkemizde ekonomik öneme haiz birçok kültür bitkisinin yetiştiriciliği yapılmaktadır. 2023 yılında 212 ülke ve bölgeye 2.220 çeşit tarım ürünü ihracatı yapılmış, 31 Milyar dolar gelir elde edilmiştir.

Dünya’da ve Ülkemizde değişen iklim şartları nedeniyle bitkisel ürünlere arız olan zararlı organizmalar her yıl artış trendindedir. Tarımsal alanlardaki bu zararlı organizmaların meydana getireceği kayıpları önlemek ve azaltmak, yoğunluklarını ekonomik zarar seviyesinin altına indirebilmek ancak bitki koruma faaliyetleri ile mümkündür. Ülkemizde bitki koruma organizasyonunun sevk ve idaresinden mensubu bulunduğum Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğümüz sorumludur.

Bitki koruma ürünleri sanayiinde yerli üretimin geliştirilmesi, hammadde de dışa bağımlılığın azaltılması ve ülkemizin bitki koruma ürünleri ihracatı potansiyelinin artması açısından oldukça önemlidir. Bu tesisin ülkemiz tarımına kazandırılması ve bitki koruma ürünleri ile ilgili dışa bağımlılığın azaltılması açısından oldukça önemlidir. Böyle bir tesisi ülkemiz bitki koruma ürünleri sanayiine kazandıran Faruk Bey’e ve ekibine teşekkür eder, bu tesisin ülke tarımı için hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

Manisa Valisi Enver Ünlü ise; “İSO tarafından belirlenen ilk 500 firma içinde olan Agrobest firmasının, bugün açılacak kampüsle hem ilimizin hem de ülkemizin ekonomisine daha çok katkı sağlayacağına inanıyor, ilimizin tarımsal faaliyetlerine ve istihdama sağladığı katkı için teşekkür ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.