Adı, İTOB ve OSB bünyesindeki itfaiye merkezine verildi

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 19.09.2024 - 09:29, Güncelleme: 19.09.2024 - 09:29 877 kez okundu.
 

Adı, İTOB ve OSB bünyesindeki itfaiye merkezine verildi

İTOB Yeşil Vatan kahramanını unutmadı
Geçen yıl Menderes’te çıkan orman yangınına müdahale esnasında yaralanan ancak tüm kurtarma çabalarına rağmen şehit olan Orman Yangın Personeli Mustafa Gürpınar’ın adı İTOB OSB bünyesindeki İtfaiye Grubu’na verildi. Yapılan törene şehidin mesai arkadaşları, İTOB OSB Yönetim Kurulu üyeleri ve personeli katıldı. Tören, bugüne kadar canlarını kaybetmiş tüm itfaiyeciler ve orman yangın personelleri için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Şehidin adı itfaiye merkezine verildi İTOB OSB Yönetim Kurulu’nun teklifi ile gündeme alınan ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edilen kararla şehit itfaiyecinin adı, “İTOB Mustafa Gürpınar İtfaiye Merkezinde yaşayacak. Mustafa Gürpınar, Gaziemir Orman İşletme Müdürlüğü’nde görev yaparken Oğlananasında çıkan yangına müdahale esnasında yaralanarak hayatını kaybetmişti. Gürpınar, evli ve 1 çocuk babasıydı. "İTOB Mustafa Gürpınar İtfaiye Merkezi" adını alan merkez, onun cesaretini ve fedakârlığını simgeleyecek. İTOB OSB Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yücebaş  konuşmasında; “Bildiğiniz üzere daha çok yakın bir tarihte, İzmir’imizin her yanından alevler yükselmekteydi. Ne yazık ki Anadolu coğrafyası her geçen yıl biraz daha kuraklığa teslim oluyor. Bu bilgi, yapılan ölçümlerle ve uydu görüntüleri ile de sabit, bilimsel bir gerçek. Kuraklığın yan etkilerinden birisi de orman yangınlarının çoğalması. Kötü niyetli sabotajları da bunun üzerine eklerseniz, kahraman İtfaiyecilerimizin ve Orman Yangın Personelimizin omuzlarındaki yükü daha iyi anlayabiliriz” dedi. Gürpınar ailesine destek Yücebaş, yaşanan elim olayın ardından o tarihte görevde olan İTOB yönetimi tarafından bir yardım kampanyası başlatıldığını ancak toplanan yardımların ne yazık ki değerli şehidimizin ailesine uzunca bir süre iletilememiş olduğunu üzülerek öğrendiklerini ifade ederek, “İTOB’da yeni yönetim olarak, ilgili kampanyayı günün şartlarına uygun biçimde güncelleyerek hızla sonuçlandırdık ve şehidimizin acılı ailesine ulaştırdık. Katkıda bulunan tüm üye kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Maddi ve manevi olarak her zaman şehidimizin ailesinin yanında olacağız. İtfaiyecilerimiz, orman yangın personelimiz canımızı, malımızı ve yeşil vatan olarak tanımladığımız ormanlarımızı canları pahasına savunmaktadır. Emekleriniz memleket için tarif edilemez derecede kıymetlidir” dedi. İTOB OSB Yönetim Kurul Başkanı Faruk Uğurlu, “Mustafa Gürpınar, daha önce de iki ayrı yangında ölümden dönmüş, deneyimli, değerli bir orman yangını personeliydi. Ne yazık ki bu uğurda hayatının baharında şehadet şerbetini içti. Bizlere ve ailesine ise kahraman bir babanın öyküsünü bıraktı. Adı İTOB OSB bünyesindeki itfaiye merkezimizde ebediyen yaşamaya, canları pahasına fedakârca görev yapan yiğit itfaiyecilerimizi ve orman yangın personellerimizi hatırlatmaya devam edecektir” dedi. Törenin sonunda Mustafa Gürpınar’ın acılı eşi Şeyda Akyol Gürpınar’a teşekkür plaketi takdim edildi.
İTOB Yeşil Vatan kahramanını unutmadı

Geçen yıl Menderes’te çıkan orman yangınına müdahale esnasında yaralanan ancak tüm kurtarma çabalarına rağmen şehit olan Orman Yangın Personeli Mustafa Gürpınar’ın adı İTOB OSB bünyesindeki İtfaiye Grubu’na verildi.

Yapılan törene şehidin mesai arkadaşları, İTOB OSB Yönetim Kurulu üyeleri ve personeli katıldı. Tören, bugüne kadar canlarını kaybetmiş tüm itfaiyeciler ve orman yangın personelleri için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Şehidin adı itfaiye merkezine verildi

İTOB OSB Yönetim Kurulu’nun teklifi ile gündeme alınan ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edilen kararla şehit itfaiyecinin adı, “ İTOB Mustafa Gürpınar İtfaiye Merkezinde yaşayacak. Mustafa Gürpınar, Gaziemir Orman İşletme Müdürlüğü’nde görev yaparken Oğlananasında çıkan yangına müdahale esnasında yaralanarak hayatını kaybetmişti. Gürpınar, evli ve 1 çocuk babasıydı. " İTOB Mustafa Gürpınar İtfaiye Merkezi" adını alan merkez, onun cesaretini ve fedakârlığını simgeleyecek.

İTOB OSB Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yücebaş  konuşmasında; “Bildiğiniz üzere daha çok yakın bir tarihte, İzmir’imizin her yanından alevler yükselmekteydi. Ne yazık ki Anadolu coğrafyası her geçen yıl biraz daha kuraklığa teslim oluyor. Bu bilgi, yapılan ölçümlerle ve uydu görüntüleri ile de sabit, bilimsel bir gerçek. Kuraklığın yan etkilerinden birisi de orman yangınlarının çoğalması. Kötü niyetli sabotajları da bunun üzerine eklerseniz, kahraman İtfaiyecilerimizin ve Orman Yangın Personelimizin omuzlarındaki yükü daha iyi anlayabiliriz” dedi.

Gürpınar ailesine destek

Yücebaş, yaşanan elim olayın ardından o tarihte görevde olan İTOB yönetimi tarafından bir yardım kampanyası başlatıldığını ancak toplanan yardımların ne yazık ki değerli şehidimizin ailesine uzunca bir süre iletilememiş olduğunu üzülerek öğrendiklerini ifade ederek, “İTOB’da yeni yönetim olarak, ilgili kampanyayı günün şartlarına uygun biçimde güncelleyerek hızla sonuçlandırdık ve şehidimizin acılı ailesine ulaştırdık. Katkıda bulunan tüm üye kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Maddi ve manevi olarak her zaman şehidimizin ailesinin yanında olacağız. İtfaiyecilerimiz, orman yangın personelimiz canımızı, malımızı ve yeşil vatan olarak tanımladığımız ormanlarımızı canları pahasına savunmaktadır. Emekleriniz memleket için tarif edilemez derecede kıymetlidir” dedi.

İTOB OSB Yönetim Kurul Başkanı Faruk Uğurlu, “Mustafa Gürpınar, daha önce de iki ayrı yangında ölümden dönmüş, deneyimli, değerli bir orman yangını personeliydi. Ne yazık ki bu uğurda hayatının baharında şehadet şerbetini içti. Bizlere ve ailesine ise kahraman bir babanın öyküsünü bıraktı. Adı İTOB OSB bünyesindeki itfaiye merkezimizde ebediyen yaşamaya, canları pahasına fedakârca görev yapan yiğit itfaiyecilerimizi ve orman yangın personellerimizi hatırlatmaya devam edecektir” dedi. Törenin sonunda Mustafa Gürpınar’ın acılı eşi Şeyda Akyol Gürpınar’a teşekkür plaketi takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.