OR Gİ NEDEN SEÇİM SONUNA KALIYOR?

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.05.2011 - 00:17, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3738+ kez okundu.
 

OR Gİ NEDEN SEÇİM SONUNA KALIYOR?

Ordu-Giresun Havaalanı'nın temel atma tarihinin seçim sonrası gibi bir uzatmaya tabi tutulacağı açıklamaları Giresun'luları ve Ordu'luları üzdü. Giresun ve Ordu 8,5 yıldan bu yana iktidar olan Ak Parti'ye her defasında oy vermiş, destek olmuştur. Bu denli desteği olan 2 il'e OR-Gİ bugün, yarın, öbür gün temeli atılacak oyalaması sanırım biraz gönül kırılmasına vesile olacaktır.Ordu-Giresun Hava limanının 2 kent  açısından sosyal, kültürel, ekonomik ve özellikle turizm alanında büyük katkı oluşturacağı biline biline bu yatırımı erteye bırakmak ne anlama geliyor? Yani, anladığım kadarıyla “siz , bize gene destek verin bizde bunun karşılığında size söz verdiğimiz yatırımı gerçekleştirelim.” İmajımı ortaya konuyor? Bu düşüncem, inşallah yanlış çıkar.  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma Bakanlığı'nın 2010 yılı sonunda, 2011 yılında, Ordu-Giresun Havaalanı, Kütahya-Uşak-Afyon'a hitap edecek Zafer Havaalanı ile Adana-Mersin arasında ve Tarsus yakınlarındaki Çukurova Havalimanı'nın yapımına başlanacağı sözünü vermişti. Mart başında bu sahneye tanık olacaktık. Bir kısım ödeneklerde ilgili yerlere aktarılmıştı. Bakın, Zafer Havaalanı'nın ihale süreci tamamlanmış ve 110 milyon TL maliyet karşılığında 22 Nisan 2011 tarihinde temeli atıldı ve  yapımına başlanıldı. Zafer havaalanı ile aynı süreç ve karar içerisinde yer alan Ordu-Giresun Havaalanı'nın ise birinci ihale süreci yapılmış ve 2. ve son ihale tarihinin 30 Mayıs tarihinde yapılacağı belirtilmişti. Tabi ihale devamı itirazlar, bunların aksamasını da göz önüne aldığımızda, bizim OR-Gİ Ağustos ayını da görecek gibime geliyor.  Bu sürenin uzaması, işlemde arıza var mı sorusunu akla getiriyor. Mesela istimlak konusu, bunun devamında ortada dolaşan ORGİ hava limanından vazgeçileceği dedikodusu, temel atılma işleminin seçim sonuna ertelenmesi..Evet uzatmaya gerek yok, bu işle ilgilenen iktidar siyasileri lütfen bir netleştirme yapın bizde ona göre kendimizi ayarlayalım.

Ordu-Giresun Havaalanı'nın temel atma tarihinin seçim sonrası gibi bir uzatmaya tabi tutulacağı açıklamaları Giresun'luları ve Ordu'luları üzdü. Giresun ve Ordu 8,5 yıldan bu yana iktidar olan Ak Parti'ye her defasında oy vermiş, destek olmuştur. Bu denli desteği olan 2 il'e OR-Gİ bugün, yarın, öbür gün temeli atılacak oyalaması sanırım biraz gönül kırılmasına vesile olacaktır.Ordu-Giresun Hava limanının 2 kent  açısından sosyal, kültürel, ekonomik ve özellikle turizm alanında büyük katkı oluşturacağı biline biline bu yatırımı erteye bırakmak ne anlama geliyor? Yani, anladığım kadarıyla “siz , bize gene destek verin bizde bunun karşılığında size söz verdiğimiz yatırımı gerçekleştirelim.” İmajımı ortaya konuyor? Bu düşüncem, inşallah yanlış çıkar.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma Bakanlığı'nın 2010 yılı sonunda, 2011 yılında, Ordu-Giresun Havaalanı, Kütahya-Uşak-Afyon'a hitap edecek Zafer Havaalanı ile Adana-Mersin arasında ve Tarsus yakınlarındaki Çukurova Havalimanı'nın yapımına başlanacağı sözünü vermişti. Mart başında bu sahneye tanık olacaktık. Bir kısım ödeneklerde ilgili yerlere aktarılmıştı. Bakın, Zafer Havaalanı'nın ihale süreci tamamlanmış ve 110 milyon TL maliyet karşılığında 22 Nisan 2011 tarihinde temeli atıldı ve  yapımına başlanıldı. Zafer havaalanı ile aynı süreç ve karar içerisinde yer alan Ordu-Giresun Havaalanı'nın ise birinci ihale süreci yapılmış ve 2. ve son ihale tarihinin 30 Mayıs tarihinde yapılacağı belirtilmişti. Tabi ihale devamı itirazlar, bunların aksamasını da göz önüne aldığımızda, bizim OR-Gİ Ağustos ayını da görecek gibime geliyor.  Bu sürenin uzaması, işlemde arıza var mı sorusunu akla getiriyor. Mesela istimlak konusu, bunun devamında ortada dolaşan ORGİ hava limanından vazgeçileceği dedikodusu, temel atılma işleminin seçim sonuna ertelenmesi..Evet uzatmaya gerek yok, bu işle ilgilenen iktidar siyasileri lütfen bir netleştirme yapın bizde ona göre kendimizi ayarlayalım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.