ÇÖP TESİSİ TAMAMLANACAK SORUN KALMAYACAK!

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.03.2013 - 00:28, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2694+ kez okundu.
 

ÇÖP TESİSİ TAMAMLANACAK SORUN KALMAYACAK!

Giresun yıllardan bu yana katı atık çöp sorunuyla birlikte yaşadı. Halende yaşıyor. 1986 yılında, Merkez Belediye Başkanı Merhum Mehmet Larçın zamanın da Batlama’daki Belediye konkasör alanına, ilk kez katı atık değerlendirme, tesisi yapılmış ve bir süre çalışmıştı. Sistemin daha sonraki yıllarda aslına uygun olarak çalıştırılamaması, tesisin kaderine terk edilmesinin ardından bu tesis iptal edildi. Çeşitli bölgelere, çöp alanları yapılmak istendi. Ama her yerden gelen yerel tepki, çöp sorununu bir türlü çözüme kavuşturamadı. Bilindiği gibi düne kadar çöp dökülen, küçük sanayi sitesi karşısındaki alan, çevreyi oturulamayacak derecede rahatsız edince, bu sefer Aksu şenlikleri bitişiğindeki yer çöp alanı oldu ve buraya dökülen çöpler sahilinden denizi bile göstermez duruma getirdi. Çevreye denize verdiği zararı tahmin edin. Gelen Valiler, Belediye Başkanları ne yaptıysa, ne çözümler ürettilerse hiç birisi çöp sorununa çözüm getiremedi. Zamanın Orman Bakanı Osman Pepe Giresun’a geldi, eski Belediye Başkanı Hurşit Yüksel’e bu işin çözümü için her türlü desteği verdiklerini ifade etti. Ama, sözler lafta kaldı. Geldik bu güne.. Vali Dursun Ali şahin konunun üzerine  sağlam adımlarla gitti. Fizibilite çalışması yapılan  Görele’nin Çavuşlu ilçesindeki boş alana, Atık Bertaraf Tesisi inşaatını başlattı. Çalışmalar  tüm hızıyla sürüyor. Yetkililer, tesisin yaklaşık yüzde 60'nın tamamlandığını belirtiyorlar. Vali Dursun Ali Şahin bölgeye gidip tesislerin durumunu yerinde görüyor ve çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi alıyor. Firma yetkilisi tesisin Temmuz ayında tamamlanabileceği bilgisini vermiş. Bu tesis yıllardır süre gelen bir sorunu egale edebilecek mi? Kent merkezindeki deniz ve çevre kirliliği sona erecek mi? Sorun merkezde çözülürken Görele Çavuşlu beldesinde durum ne olacak? Yöre halkı bu tesisin yapılmaması için çok eylem yaptı.  Tesis tamamlandığında, modern olacak, ve çöp sorunu çözüme kavuşacak, çevreye herhangi bir zararı olmayacak. Vali Şahin’in açıklamaları böyleydi. Şimdi Temmuz bekleniyor. Tesis nasıl olacak, nasıl çalışacak? Söylenildiği gibi çevreye zarar verecek mi, vermeyecek mi? Beklentiler bu yönde. Haydi hayırlısı..

Giresun yıllardan bu yana katı atık çöp sorunuyla birlikte yaşadı.
Halende yaşıyor.

1986 yılında, Merkez Belediye Başkanı Merhum Mehmet Larçın zamanın da Batlama’daki Belediye konkasör alanına, ilk kez katı atık değerlendirme, tesisi yapılmış ve bir süre çalışmıştı.

Sistemin daha sonraki yıllarda aslına uygun olarak çalıştırılamaması, tesisin kaderine terk edilmesinin ardından bu tesis iptal edildi.

Çeşitli bölgelere, çöp alanları yapılmak istendi.

Ama her yerden gelen yerel tepki, çöp sorununu bir türlü çözüme kavuşturamadı.

Bilindiği gibi düne kadar çöp dökülen, küçük sanayi sitesi karşısındaki alan, çevreyi oturulamayacak derecede rahatsız edince, bu sefer Aksu şenlikleri bitişiğindeki yer çöp alanı oldu ve buraya dökülen çöpler sahilinden denizi bile göstermez duruma getirdi. Çevreye denize verdiği zararı tahmin edin.

Gelen Valiler, Belediye Başkanları ne yaptıysa, ne çözümler ürettilerse hiç birisi çöp sorununa çözüm getiremedi.

Zamanın Orman Bakanı Osman Pepe Giresun’a geldi, eski Belediye Başkanı Hurşit Yüksel’e bu işin çözümü için her türlü desteği verdiklerini ifade etti.

Ama, sözler lafta kaldı.

Geldik bu güne..

Vali Dursun Ali şahin konunun üzerine  sağlam adımlarla gitti.

Fizibilite çalışması yapılan  Görele’nin Çavuşlu ilçesindeki boş alana, Atık Bertaraf Tesisi inşaatını başlattı.

Çalışmalar  tüm hızıyla sürüyor.

Yetkililer, tesisin yaklaşık yüzde 60'nın tamamlandığını belirtiyorlar.

Vali Dursun Ali Şahin bölgeye gidip tesislerin durumunu yerinde görüyor ve çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi alıyor.

Firma yetkilisi tesisin Temmuz ayında tamamlanabileceği bilgisini vermiş.

Bu tesis yıllardır süre gelen bir sorunu egale edebilecek mi?

Kent merkezindeki deniz ve çevre kirliliği sona erecek mi?

Sorun merkezde çözülürken Görele Çavuşlu beldesinde durum ne olacak?

Yöre halkı bu tesisin yapılmaması için çok eylem yaptı. 

Tesis tamamlandığında, modern olacak, ve çöp sorunu çözüme kavuşacak, çevreye herhangi bir zararı olmayacak.

Vali Şahin’in açıklamaları böyleydi.

Şimdi Temmuz bekleniyor.

Tesis nasıl olacak, nasıl çalışacak?

Söylenildiği gibi çevreye zarar verecek mi, vermeyecek mi?

Beklentiler bu yönde.

Haydi hayırlısı..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.