Yüzde 50 borç, çalışan bir kurumda olur

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.01.2014 - 22:59, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3188+ kez okundu.
 

Yüzde 50 borç, çalışan bir kurumda olur

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu,...
...Gazeteci Hüseyin Yavuz’un hazırlayıp sunduğu Sözün Özü programına konuk oldu. Başkan Aksu, “Biz Giresun tarihinde yapılacak olan en büyük yatırım için ilk etapta 55 milyon euro hibe almaya hak kazanmıştık. Ancak arkadaşlarımız ile birlikte 8 aydır üzerinde çalıştığımız proje detayına göre bu hibeyi 101 milyon avroya çıkardık. Bu hibeyi ben, bir kişi dışında, herkesin anladığını düşünüyorum” dedi. Programda Yavuz’un sorularını cevaplayan Başkan Aksu, “Giresun'un altyapısını Avrupa standartlarına dönüştürecek olan bu proje etap etap ilerleyecek. İlk olarak içme suyundan başlayacağız. Önce kayıp kaçak ve enerji giderleri giderilecek. Bu hibe başlı başına Giresun'un kazancı. Buna itiraz etmek kadar utanç verici bir şey olamaz. Buna itiraz edenin Giresun sevgisinden şüphe ederim. Projenin uzun yıllar süreceği eleştiriliyor. Bu şehre gelmiş en büyük proje olacak. Biz bir iki yıllık projeler yapmıyoruz. Biz bu şehrin geleceğini düşünerek hizmet üretiyoruz. Biz görevde oluruz olmayız. Önemli olan bu hizmetin Giresun'a gelmesidir. 5 yıllık milletvekilliği döneminde Giresun'a hizmet getiremeyen, hiçbir şey ortaya koymayan bir insanın böyle konuşması oldukça gülünç bir durumdur. Ankara'dan değil Avrupa'dan sözümüz arkadaşların kanına dokunmuş. Ankara'ya proje sunmadığımız söyleniyor. Fevzi Çakmak Mahallesi kentsel dönüşüm projesini sunduk. Trabzon'da yapılan konutların metre karesine 850 TL veriyorlar Giresun'da yapılacak olan konutun metrekaresine 85 TL veriyorlar. Dolayısıyla projeyi hayata geçiremedik” diye konuştu. Başkan Aksu, “İktidar partisinin il temsilcisi borcumuzun 60 milyon borcumuz olduğunu, borcun bütçeye oranının %75'inin borç olduğunu söylüyor. 100 milyon bütçede 60 milyon borç olsa dahi, bu %75 olmaz. Rakamlar da düz olmasına rağmen 100 milyonda 60 milyonu nasıl %75 çıkardı bilmiyorum. Benim ona önerim, bunu hesap makinesi ile hesaplasın. %60'ı bulacaktır. Ayrıca borcumuz 48 milyon lira. Yani Borcun bütçeye oranı %48. Muhasebeciler bunu çok iyi bilir. Her kuruma para girişi ve çıkışı olur. Şirketlerde de bu böyledir. Borçlar %10lar civarında olursa o işletme fazla çalışmıyordur. Borç %70'leri geçerse risk teşkil eder. %50 civarları ise çalışan bir kurumda olması gereken borç oranıdır”
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu,...

...Gazeteci Hüseyin Yavuz’un hazırlayıp sunduğu Sözün Özü programına konuk oldu. Başkan Aksu, “Biz Giresun tarihinde yapılacak olan en büyük yatırım için ilk etapta 55 milyon euro hibe almaya hak kazanmıştık. Ancak arkadaşlarımız ile birlikte 8 aydır üzerinde çalıştığımız proje detayına göre bu hibeyi 101 milyon avroya çıkardık. Bu hibeyi ben, bir kişi dışında, herkesin anladığını düşünüyorum” dedi.

Programda Yavuz’un sorularını cevaplayan Başkan Aksu, “Giresun'un altyapısını Avrupa standartlarına dönüştürecek olan bu proje etap etap ilerleyecek. İlk olarak içme suyundan başlayacağız. Önce kayıp kaçak ve enerji giderleri giderilecek. Bu hibe başlı başına Giresun'un kazancı. Buna itiraz etmek kadar utanç verici bir şey olamaz. Buna itiraz edenin Giresun sevgisinden şüphe ederim. Projenin uzun yıllar süreceği eleştiriliyor. Bu şehre gelmiş en büyük proje olacak. Biz bir iki yıllık projeler yapmıyoruz. Biz bu şehrin geleceğini düşünerek hizmet üretiyoruz. Biz görevde oluruz olmayız. Önemli olan bu hizmetin Giresun'a gelmesidir. 5 yıllık milletvekilliği döneminde Giresun'a hizmet getiremeyen, hiçbir şey ortaya koymayan bir insanın böyle konuşması oldukça gülünç bir durumdur. Ankara'dan değil Avrupa'dan sözümüz arkadaşların kanına dokunmuş. Ankara'ya proje sunmadığımız söyleniyor. Fevzi Çakmak Mahallesi kentsel dönüşüm projesini sunduk. Trabzon'da yapılan konutların metre karesine 850 TL veriyorlar Giresun'da yapılacak olan konutun metrekaresine 85 TL veriyorlar. Dolayısıyla projeyi hayata geçiremedik” diye konuştu.
Başkan Aksu, “İktidar partisinin il temsilcisi borcumuzun 60 milyon borcumuz olduğunu, borcun bütçeye oranının %75'inin borç olduğunu söylüyor. 100 milyon bütçede 60 milyon borç olsa dahi, bu %75 olmaz. Rakamlar da düz olmasına rağmen 100 milyonda 60 milyonu nasıl %75 çıkardı bilmiyorum. Benim ona önerim, bunu hesap makinesi ile hesaplasın. %60'ı bulacaktır. Ayrıca borcumuz 48 milyon lira. Yani Borcun bütçeye oranı %48. Muhasebeciler bunu çok iyi bilir. Her kuruma para girişi ve çıkışı olur. Şirketlerde de bu böyledir. Borçlar %10lar civarında olursa o işletme fazla çalışmıyordur. Borç %70'leri geçerse risk teşkil eder. %50 civarları ise çalışan bir kurumda olması gereken borç oranıdır”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.