Kanun ve Kanun hükümlerinde değişiklik

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.10.2014 - 22:42, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3332+ kez okundu.
 

Kanun ve Kanun hükümlerinde değişiklik

Bulancak Vergi Dairesi'nden yapılan açıklamada,...
...“6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun 11/9/2014 tarihli ve Mükerrer 29116 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. 6552 sayılı Kanunun 73 ve 74 üncü maddeleri Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla yürürlüğe girmiştir” denildi. Yapılan açıklamada, kanunla getirilen kolaylıklar, başvuru süresi ve şekli, kanundan yararlanma, son başvuru süresi belirtildi. Buna göre çıkan kanunla ilgili detaylar aşağıda yer alıyor; KANUNLA GETİRİLEN KOLAYLIKLAR VE DİĞER MALİ AVANTAJLAR -Birikmiş borçları ödeme kolaylığı -Davaların sulh yoluyla çözümü kolaylığı -Bilanço esasını göre Defter tutan Kurumlar Vergisi Mükelleflerin Kayıtlarını düzeltme avantajı -Yapılandırılan borçların taksitle ödeme imkanı -31.12.2014 tarihine kadar yaptırılması şartıyla, araç muayenelerinde daha az ceza ödeme kolaylığı BAŞVURU SÜRESİ VE ŞEKLİ -Mükellefler, e-devlet kapısından ve internet vergi dairesinden borçları olup olmadığını sorgulayabileceklerdir. -Başvurular bağlı olunan vergi dairesine şahsen, posta yoluyla veya www.gib.gov.tr üzerinden internet yoluyla yapılabilecektir. -Yasadan yararlanmak isteyenlerin 1 Aralık 2014 tarihine kadar müracaat etmeleri gerekmektedir. -Şahsen veya posta yoluyla başvurularda, borçlu olunan her vergi dairesine ayrı müracaat gerekirken, internet üzerinden tek başvuru yeterli olacaktır. KANUN KAPSAMINDAKİ ALACAKLAR -Vergiler ve vergi cezaları, trafik para cezaları dahil bazı idari para cezaları, ecrimisil, öğrenim kredileri vb. -Sosyal güvenlik primleri ve idari para cezaları -Gümrük vergileri ve idari para cezaları -Belediyelerin su ve atık su bedeli alacakları -İl özel idareleri ve belediyelerin kalkınma ajanslarına olan borçları -Spor kulüplerinin SGK ve maliyeye olan borçları -TEDAŞ ve sulama birliklerinin alacakları KANUNDAN YARARLANMANIN DOĞURDUĞU SONUÇLAR -Vadesi geçmiş borçlar, vadeye bağlanmış hale gelecektir. -Borçlular nezdindeki icra takipleri durdurulacaktır. -Tatbik edilen hacizler yapılan ödemeler nispetinde kaldırılacaktır. -Taşıta ilişkin borçlarını yapılandıranlara aracın fenni muayenesini yaptırma imkanı verilecektir. -Vadesi geçmiş borcu bulunmadığına dair yazı verilecektir.    -Kredi kartıyla son taksit tutarını da içerecek şekilde taksitle ödemenin tercih edilmesi durumunda kredi kartıyla ödemenin yapıldığı araca ilişkin satış ve devrine ait ilişik kesme belgesi verilecektir. -Yapılandırılan alacaklara ilişkin Kanunun yayımlandığı tarihten sonra tebliğ edilen mahkeme  kararlarında hükmedilen yargılama giderleri ve vekalet ücretleri talep edilmeyecektir. -31/12/2013 tarihinden önce düzenlenen ve her bir kabahat için 120 TL’nin altında kalan idari para cezalarının tahsilinden vazgeçilecektir. (4207 Sayılı. Kanun Kapsamında yazılanlar  hariç ) 01.12.2014 SON BAŞVURU SÜRESİNİ KAÇIRMAYIN!      
Bulancak Vergi Dairesi'nden yapılan açıklamada,...

...“6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun 11/9/2014 tarihli ve Mükerrer 29116 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. 6552 sayılı Kanunun 73 ve 74 üncü maddeleri Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla yürürlüğe girmiştir” denildi.

Yapılan açıklamada, kanunla getirilen kolaylıklar, başvuru süresi ve şekli, kanundan yararlanma, son başvuru süresi belirtildi.

Buna göre çıkan kanunla ilgili detaylar aşağıda yer alıyor;

KANUNLA GETİRİLEN KOLAYLIKLAR VE DİĞER MALİ AVANTAJLAR

-Birikmiş borçları ödeme kolaylığı

-Davaların sulh yoluyla çözümü kolaylığı

-Bilanço esasını göre Defter tutan Kurumlar Vergisi Mükelleflerin Kayıtlarını düzeltme avantajı

-Yapılandırılan borçların taksitle ödeme imkanı

-31.12.2014 tarihine kadar yaptırılması şartıyla, araç muayenelerinde daha az ceza ödeme kolaylığı

BAŞVURU SÜRESİ VE ŞEKLİ

-Mükellefler, e-devlet kapısından ve internet vergi dairesinden borçları olup olmadığını sorgulayabileceklerdir.

-Başvurular bağlı olunan vergi dairesine şahsen, posta yoluyla veya www.gib.gov.tr üzerinden internet yoluyla yapılabilecektir.

-Yasadan yararlanmak isteyenlerin 1 Aralık 2014 tarihine kadar müracaat etmeleri gerekmektedir.

-Şahsen veya posta yoluyla başvurularda, borçlu olunan her vergi dairesine ayrı müracaat gerekirken, internet üzerinden tek başvuru yeterli olacaktır.

KANUN KAPSAMINDAKİ ALACAKLAR

-Vergiler ve vergi cezaları, trafik para cezaları dahil bazı idari para cezaları, ecrimisil, öğrenim kredileri vb.

-Sosyal güvenlik primleri ve idari para cezaları

-Gümrük vergileri ve idari para cezaları

-Belediyelerin su ve atık su bedeli alacakları

-İl özel idareleri ve belediyelerin kalkınma ajanslarına olan borçları

-Spor kulüplerinin SGK ve maliyeye olan borçları

-TEDAŞ ve sulama birliklerinin alacakları

KANUNDAN YARARLANMANIN DOĞURDUĞU SONUÇLAR

-Vadesi geçmiş borçlar, vadeye bağlanmış hale gelecektir.

-Borçlular nezdindeki icra takipleri durdurulacaktır.

-Tatbik edilen hacizler yapılan ödemeler nispetinde kaldırılacaktır.

-Taşıta ilişkin borçlarını yapılandıranlara aracın fenni muayenesini yaptırma imkanı verilecektir.

-Vadesi geçmiş borcu bulunmadığına dair yazı verilecektir.   

-Kredi kartıyla son taksit tutarını da içerecek şekilde taksitle ödemenin tercih edilmesi durumunda kredi kartıyla ödemenin yapıldığı araca ilişkin satış ve devrine ait ilişik kesme belgesi verilecektir.

-Yapılandırılan alacaklara ilişkin Kanunun yayımlandığı tarihten sonra tebliğ edilen mahkeme  kararlarında hükmedilen yargılama giderleri ve vekalet ücretleri talep edilmeyecektir.

-31/12/2013 tarihinden önce düzenlenen ve her bir kabahat için 120 TL’nin altında kalan idari para cezalarının tahsilinden vazgeçilecektir. (4207 Sayılı. Kanun Kapsamında yazılanlar  hariç )

01.12.2014 SON BAŞVURU SÜRESİNİ KAÇIRMAYIN!

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.