DERELİ’DEN GERİYE SADECE MOLOZLAR KALDI

GÜNDEM 25.08.2020 - 17:34, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 4301+ kez okundu.
 

DERELİ’DEN GERİYE SADECE MOLOZLAR KALDI

3’ü jandarma olmak üzere 8 vatandaşımız hayatını kaybettiği, 7 vatandaşımızın ise hala arandığı sel afeti sonrası Yıldız Haber olarak Dereli’de yapılan çalışmaları yerinde inceledik.
Giresun'da yaşanan sel afetinde 3’ü jandarma olmak üzere 8 kişi hayatını kaybederken, 7 kişinin de arama çalışmaları devam ediyor. Yaşanan sel afetinde en çok maddi hasarı alan ve yaklaşık 200 esnafın bulunduğu Dereli ilçesinde bütün esnaflar selden zarar gördüler. Bölgede enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, İlçe merkezine dere taşkınıyla sürüklenen taş, kum, toprak ve kaya parçaları, çevre illerden gönderilen çok sayıda iş makinesi, Özel İdare Ekipleri, AFAD ekipleri, Jandarma ekipleri ve daha birçok kurum çalışanları ile vatandaşlar tarafından el birliği ile temizlenmeye çalışılıyor. AFAD, Türk Kızılay, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve vakıflara ait mobil yemek tırları, vatandaşlara sıcak yemek dağıtıyor. Türk Telekom ekipleri bölgedeki vatandaşların iletişimini sağlamak amacıyla telefon hatlarına yönelik çalışma yaparken, AKSA ekipleri de elektrik hatlarında yenileme çalışması yapıyor. Öte yandan bölgede 5 bakan sürekli çalışmaları takip ederken, DSİ Genel Müdürlüğü, Orman, Özel İdare ve Belediyelere ait çok sayıda araç şehir merkezi ve dere üzerinde çalışmasını sürdürüyor. 5 BAKAN SÜREKLİ BÖLGEDE Dereli, Tirebolu, Doğankent, Yağlıdere,  Espiye ve Çaldağ’da yapılan çalışmalara bizzat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu eşlik ederken, DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız’da bölgeden ayrılmıyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile birlikte esnaflara geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirirken, DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız’dan bilgi aldı. İlk gün burada 3-4 metre boyunda teressubat olduğunu anımsatarak, “Bunun kaldırılmasıyla alakalı tüm kamu kurumları, başta bizim bakanlığımızın da çalışanları olmak üzere çok büyük bir gayret gösterdik. Burada gördüğünüz gibi dükkan içerisinde ormandan arkadaşlarımız çalışıyor. Bugün 'bu görev bizimdi, şu görev bizimdi' deme zamanı değil” dedi. Tüm kamu kurumları, tüm personelin, tüm ünvanı olan kişilerin bunları hiç önemsemeden vatandaşın, milletin yanında olduğunu vurgulayan Bakan Pakdemirli, şunları kaydetti; “Vatandaşlarımızın yaralarını bir an evvel sarmak maksadıyla buralardayız. Burayı bir an evvel normal hayata döndürmek, ondan sonra da bir daha böyle bir felaketin yaşanmaması maksadıyla hem geçici tedbirler alınıyor hem de kalıcı tedbirler alınması için tüm bakanlıklar, tüm kamu kurumları çalışmalarına devam ediyor” dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise “Olay anı itibarıyla yaklaşık 20 bin abonenin elektriği kesilmişti, şu anda elektriği kesik abone sayımız yaklaşık 2 bin 600 civarında” dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Bugün sabah 4 binanın yıkımını gerçekleştirdik, dün bir tane yıkmıştık. Şimdi de öğretmenevi ve lojmanlarımızın bulunduğu alanda yıkımları gerçekleştiriyoruz” dedi.  
3’ü jandarma olmak üzere 8 vatandaşımız hayatını kaybettiği, 7 vatandaşımızın ise hala arandığı sel afeti sonrası Yıldız Haber olarak Dereli’de yapılan çalışmaları yerinde inceledik.

Giresun'da yaşanan sel afetinde 3’ü jandarma olmak üzere 8 kişi hayatını kaybederken, 7 kişinin de arama çalışmaları devam ediyor.

Yaşanan sel afetinde en çok maddi hasarı alan ve yaklaşık 200 esnafın bulunduğu Dereli ilçesinde bütün esnaflar selden zarar gördüler.

Bölgede enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, İlçe merkezine dere taşkınıyla sürüklenen taş, kum, toprak ve kaya parçaları, çevre illerden gönderilen çok sayıda iş makinesi, Özel İdare Ekipleri, AFAD ekipleri, Jandarma ekipleri ve daha birçok kurum çalışanları ile vatandaşlar tarafından el birliği ile temizlenmeye çalışılıyor.

AFAD, Türk Kızılay, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve vakıflara ait mobil yemek tırları, vatandaşlara sıcak yemek dağıtıyor.

Türk Telekom ekipleri bölgedeki vatandaşların iletişimini sağlamak amacıyla telefon hatlarına yönelik çalışma yaparken, AKSA ekipleri de elektrik hatlarında yenileme çalışması yapıyor.

Öte yandan bölgede 5 bakan sürekli çalışmaları takip ederken, DSİ Genel Müdürlüğü, Orman, Özel İdare ve Belediyelere ait çok sayıda araç şehir merkezi ve dere üzerinde çalışmasını sürdürüyor.

5 BAKAN SÜREKLİ BÖLGEDE

Dereli, Tirebolu, Doğankent, Yağlıdere,  Espiye ve Çaldağ’da yapılan çalışmalara bizzat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu eşlik ederken, DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız’da bölgeden ayrılmıyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile birlikte esnaflara geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirirken, DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız’dan bilgi aldı.

İlk gün burada 3-4 metre boyunda teressubat olduğunu anımsatarak, “Bunun kaldırılmasıyla alakalı tüm kamu kurumları, başta bizim bakanlığımızın da çalışanları olmak üzere çok büyük bir gayret gösterdik. Burada gördüğünüz gibi dükkan içerisinde ormandan arkadaşlarımız çalışıyor. Bugün 'bu görev bizimdi, şu görev bizimdi' deme zamanı değil” dedi.

Tüm kamu kurumları, tüm personelin, tüm ünvanı olan kişilerin bunları hiç önemsemeden vatandaşın, milletin yanında olduğunu vurgulayan Bakan Pakdemirli, şunları kaydetti; “Vatandaşlarımızın yaralarını bir an evvel sarmak maksadıyla buralardayız. Burayı bir an evvel normal hayata döndürmek, ondan sonra da bir daha böyle bir felaketin yaşanmaması maksadıyla hem geçici tedbirler alınıyor hem de kalıcı tedbirler alınması için tüm bakanlıklar, tüm kamu kurumları çalışmalarına devam ediyor” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise “Olay anı itibarıyla yaklaşık 20 bin abonenin elektriği kesilmişti, şu anda elektriği kesik abone sayımız yaklaşık 2 bin 600 civarında” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Bugün sabah 4 binanın yıkımını gerçekleştirdik, dün bir tane yıkmıştık. Şimdi de öğretmenevi ve lojmanlarımızın bulunduğu alanda yıkımları gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.